Očetovstvo

onaon  

član od: 21.6.2010

sporočila: 72

23. jul 2010 17:00

Ženske moje drage, kako mislite, da vas bo kdo cenil, če ste pripravljene živet na koruzi ( saj je vseen ) , sexat vsvprek ( saj smo sodobni ). Obvelja kot pribito. tudi sex ni več tisto, kar je včasih bil. ežoj Sedaj je moderno čimvečkrat, s čim/večimi(tudi več naenkrat) Drugače pa je to resna zadeva in tudi pomeni, da v zakonu tudi še kaj drugega ne štima. Tudi ljubosumen je ponavadi tisti, ki ima bolj grešne misli. Saj je prav , da je partner vsaj malo ljubosumen, a tista bolestne ljubosumnost pa je kaj hitro lahko pogubna tako za zakon, kot za psiho. Je pa v življenju tudi tako, da se radi primerjamo, npr. otrok je prav tako trmast kot ti, pri nas doma se včasih pohecamo, da so nam ga gotovo zamenjali saj ni podoben ne enemu ne drugemu, ne po podobi, kot tudi ne po karakterju. Je pa tudi pri nas prišlo do te besede, češ, da ni njegov, pa le v hecu ampak, verjemite mi, me je tisti trenutek zelo zaskelelo pri srcu, tako da se s tem ni igrati. onaon

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

23. jul 2010 21:22

Svašta, da si prizadet, užaljen, utrujen,... vse razumem. Ampak halo, kar zbrisat očetovstvo otroka? Na srečo birokracija včasih ščiti pred človeško neumnostjo in zaletavostjo in se ne da kar vsega na hitro narest.

Pa saj ne govorimo o premoženju, ampak o živem bitju! Kako je in bo pa otroku, ki se je znašel v tem navzkrižnem ognju človeškega egoizma?

Res, če so prišli tako daleč, da en in druga take kozlarije razmišljata, reveži otroci.

tjas

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

23. jul 2010 22:05

Kalika, to ni pravo mesto in če tole ni le praktična šala, tudi ti nisi prava oseba za reševanje takega problema.

Pa prjatelce gor ali dol, to ni tvoja stvar. Če gre pa le za hec - a veš, niti ni duhovit.

nola

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

23. jul 2010 22:52

Hm, moj prvi sinko je bolj kot meni podoben moji sestri. Kaj če sploh ni moj?!?

Atina

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. jul 2010 9:01

Na lastni koži sem izkusila, kaj pomeni, če se v rodbini pojavljajo taka vprašanja. Pekel, zagotovo.

Izpodbijanje očetovstva in materinstva ureja Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageup  . od 96. do 99. člena.

Za izpodbijanje očetovstva še ni prepozno do 5 leta starosti otroka, kasnjeje pa je še en postopek, zaradi katerega ta tistem CSD že leta razmišljajo, da bi me ustrelili, ker sem jih spravila v kašo, da " za povedati ni moč".

Žal na CSD kot ga poznam jaz, pravi moji prijateljici socialna delavka, da "se večinoma izkaže, da je dvom upravičen". Tip, ki je pri 16 letih otroka, za katerega je bilo potrebno vsake mesec izpuliti preživnino, mi je na srečanju povedal, da je njegova žena trdila, da hčera ni njegova. Malo je manjkalo, da ga nisem prijela za kravateljc in mu eno primazala, da si sploh upa dvomiti o očetovstvu. In da ga bom stresla iz gat, če še enkrat ne plača preživnine. Dala sem mu tudi eno krasno fotografijo hčere, s katero ni imel stika, in je potem plačal nekajkrat. Potem pa spet ne, ker je delal na črno kot s.p., potem pa so te kure tudi zamečkale pri izršbi na hišo, iz katere se je moral izseliti. Seveda smo ga ovadili zaradi neplačevanja, pa se je spet zaradi šlampastega tožilca izmazal. To je ena od zgodb, kake teževa predstavlja dvom v očetovstvo.

Takrat sem peverjala tudi postopek: na Medicinski fakulteti, upam, da sem si zapomnila, opravijo pregled krvi vseh vpletenih. To ne stane veliko, takrat je bilo kakih 100 DEM. Postopki z DNK so dražji, vendar so mi povedali, da je že pri primerjavi krvi hitro gotovo.

Gre za umazano zadevo, ki zelo prizadene mater in tudi ostale, ki spremljajo dogajanje. O rodbinski sramoti, čeprav je tudi opisan primer rodbinski, ki bo še dolga leta odmevala v nekem vaškem okolju, ne bom pisala, povem le lahko, da je moja babica pokleknila pred tistim kretenom, da naj neha. Od takrat je minilo že 35 let, mene pa ima, da bi se vsakič, ko ga slišim in vidim, pa ga moram, da bi se zakadila vanj.  

Mislim, da sem odgovorila na vprašanja, ki te zanimajo.

 

Je pa to huda obtožba, ki kaže na to, da je narobe še mariskaj. Ima pa ženska tri otroke, za katere ne bo hotel plačevati preživnine in prihodnost, ki ji ne zavidam.

Včasih bi se moral kdo od piscev ugrizniti za vse prste na roki, da ne bi napisal nesramnosti, ki sem jih prebrala zgoraj.

Nenazadnje, koliko od vas pa bi lahko brez izdatne pomoči napisalo moj odgovor in pomagalo, ne OCENJEVALO situacijo, za katero vas ni nihče ni prosil.

 

 

F r i n a

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

24. jul 2010 9:03

Dodatek: Toplo odsvetujem pomoč CSD , odvetnika ( ki je prcej drag) pa šele potem, ko bo postopek na sodišču. V tem času pa je zbiranje vseh informacij od " jeklenih magnolij" dobrodošlo.

F r i n a

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

24. jul 2010 10:05

takole je, če bi živela v zvezi in bi mi neupravičeno partner rekel, da otrok ni njegov, bi bilo zveze v tistem hipu konec, v primeru, da nekdo izrazi takšen upravičen dvom, se pa naj med sabo zmenita. Vse vrste zakonov so, pa mi ne moremo soditi. In HB, da kakorkoli so bile zgodbe mojega življenja, zgodbe z ex slabe, nikoli nisem dobila pod nos takšnih natolcevanj. Saj tudi ni bilo razlogov. Tudi v mojem krogu ne poznam nobenega, ki bi se srečeval s takšnimi dvomi. In čeprav v vseh 18 letih nisem (oz. takrat še s pomočjo CSD) ni bilo mogoče izterjati preživnine, nikoli ni izustil, da otrok ni njegov. V takem primeru bi verjetno za takšno lažno obsodbo človeka razcefrala. Tukaj se mi smili otrok, ki bo moral skozi to. Tudi, če sedaj tega ne razume, bo nekoč zvedel za te umazane igrice. klavdija

zsa zsa  

član od: 2.5.2010

sporočila: 33

26. jul 2010 15:53

kalika je napisal/a:
Pozdravljeni,prosim za pomoč - prijateljica se je znašla v neprijetni situaciji in sicer njen mož se je po 3 letih in pol spomnil, da ni oče njenega tretjega otroka in sicer zato, ker mu ni najbolj podoben. Prva dva sta še, ta pa ne. In ali mogoče kdo ve kako se naredi razveljavitev očetovstva? Ona je pripravljena na to. Skozi (22 let) mu je pedenala spredaj pa zadaj, ga čakala kot, da je edini na svetu, sedaj v zahvalo ima pa to. Najbrž je tu socialna služba, pa vendar bi rada prej nasvet, ker je naša sociala takšna kot pač je. Da se ne bi še tam osramotila. Že v naprej hvala.

Vidim dve možnosti:

1. da mož v resnici ni oče tega otroka. V tem primeru naj se dama najprej pogovori s pravim očetom, če je očetovstvo pripravljen priznati. Ker kar tako vzeti otroku pravico, da v prihodnosti neštetokrat vpiše ime očeta v polje na obrazcu... se sploh zaveda, kako je odraščati brez očeta?!!! Sploh pomisli, kako bo pojasnila malemu, da ga prva dva otroka imata, on pa ne?

2. da mož je oče tega otroka. Tu pomislim na mojo staro mamo, s katero smo ob večerih molili 'za zdravo pamet'. In obžalujem, da je svet s tem očitno povsem odnehal.

zsa zsa

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. jul 2010 10:52

V bistvu ne vem, kaj je hujše: imeti butastega partnerja ali pa "prijateljico" ki na forumih rešuje "moje" zadeve. S takimi prijatelji človek ne potrebuje sovražnikov. Sicer meni tale zgodba malo ne dihta in se mi dozdeva, da je v tem trikotniku ena oseba malo imaginary. Vendelina jr.

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

27. jul 2010 22:17

pa dejte no preden jo obsojate dejte se mal same vprašat kako bi bilo če bi bilo.......... saj smo vse krvave pod kožo pa sej ona samo sprašuje za nasvet pa ni važnoal je to ona sama al pa njena prjatelca to so težke zadeve in ne jo kar popluvat ma tale vendelina jr. mi gre že rahlo na .... ker opažam da se sam takrat oglaša ko ma ktera kakšne probleme in potem je vsa pametna........ me pa res zanima kakšen zakon ma ona verjetn iiiiiiiiiiiiiidealnega ja sorry vendelina niso vsi rojeni pod srečno zvezdo ja pa teb še kej druzga ne dihta ne sam tale zgodba........... čebulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti