Klima v avtu

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. jul 2010 12:01

Doma je vozilo v podzemni garaži, v službi takisto. Na letališčih tudi vedno v pokritem, na drugačnih vrstah letovanj tudi, na izletih se pa vedno poišče kak senčni prostor. Tudi ko smo na počitnicah in imamo rentano vozilo. Za take primere itak s sabo vozim bele brisače, s katerimi porkijem volan in armaturno ploščo (kljub temu, da je vozilo v senci, vsaj jaz toliko časa iščem, da najdem senco) Sama preprosto ne verjeamem, da se da v resnici varno šofirati vroč avto. Že oprijem volana ni najboljši. Vendelina jr.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

14. jul 2010 12:19

mamamia je napisal/a:

Ni ga pa zdaj čez kabrio ...

Mamamiamamamia

Ni tako luštno, verjemi. Veter v laseh je že, sonce pa žge v glavo. Da sploh ne govorim, da se moram vsak dan pred odhodom iz službe namazati s kremo za sončenje.

Issi

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

14. jul 2010 14:24

Ne predstavljam si vožnje s cabriom po mestu v taki vročini kot je te dni. Je pa Vendelina izpostavilo najbolj pomemben faktor na katerega smo vsi pozabili, varnost v prometu. Sam dejansko poznam par ljudi ki so zavestno in namensko kupili avto brez klime, ker oni pač zbolijo zaradi nje.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

14. jul 2010 14:42

A na to, da je ni potrebno vključiti če ne želijo, pa še niso pomislili? No ja, kakor jim drago. Če se kdo zavestno želi voziti v vročem avto, pa naj se.

Mi pa ravno zadnje dni dviguje pritisk sodelavec, ker smo štirje v pisarni z 28 stopinjami, ker "njemu pa klima ne sede". To je pa po mojem mnenju teror.

Issi

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

14. jul 2010 14:48

Pardon Rimljanka, se popravljam: Sočustvujte samo z mano:) Ampak danes ne, ker imam klimo! Gigi_84

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

14. jul 2010 15:05

V avtu nimam klime. Moja "klima" je srebrna zaslonka, ki jo dam na vetrobransko steklo, ko avto parkiram. Preden se vsedem v avto pa odprem sprednja vrata in prtljažnik, da vročina "gre ven". In ker se 70% vozim sama v avtu (sploh zdaj, ko so počitnice) imam med vožnjo odprto sovoznikovo šipo in zadnji šipi cca 5-8 cm. Se da zdržat brez klime. Res pa je, da sem se zadnjič peljala s sodelavko, ki je žgoči avto ohladila 1-2-3 že po 2 min.

Evo, do tega trenutka sploh nisem pogrešala klime. Zdaj pa že razmišljam, kako bi bilo fajn, če bi jo imela...

Relacija dom-služba ni tolikšna (8km), da se ne bi zdržalo brez klime, zato glih zaradi klime ne bi menjala avta.

Mimogrede, mislim, da je treba klimo v avtih na vsaki dve leti "polnit" oz. po potrebi, če je njeno delovanje slabše. Tako, da pelji avto na servis in ti bodo klimo vzorno porihtali.

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

14. jul 2010 15:07

Hm, zdaj šele sem opazila, da sem v prejšnjem besedilu ogromno krat ponovila besedo klima. Očitno mi podzavest nekaj sporoča...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti