Pred abraham

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

23. jun 2010 21:22

Eno najlepših daril kar sem jih prejela za mojo 50 letnico sta bili: kolegica, ki živi blizu mene, me je poklicala in prosila naj grem na balkon mojega blokovskega stanovanja. Pogledam dol iz prvega nadstropja, spodaj pa ona in njen mož, vsa jutranje sveže razpoložena, čiso potiho, da nebi motila sosedov, zapojeta: vse najboljše draga D...

Za drugo, pa ni na drugem mestu, lahko bi bilo tudi na prvem, pa sta poskrbela snaha in moj sin. Sama sta naredila pisemsko ovojnico, nanjo narisala namesto znamke sfingo, za naslov pa: Draga D....., najboljša prijateljica, mami in babi, vanjo pa sta dala dinarčke s pripisom, da je to za kak priboljšek v Egiptu,kamor sem odpotovala čez par dni. Verjemite mi, da četudi bi bila kuverta prazna, bi mi bil že naslov-darilo.

mejačka

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

23. jun 2010 22:50

Jaz včasih podarim domače izdelke: npr.: -nekaj kozarčkov različnih marmelad, -velik steklen kozarec posušenih zelišč za čaj ali kopel, -najljubše pecivo v novem pekaču, ki ostane obdarjencu, -v med naložene orehe ipd. Dobrojedka

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

24. jun 2010 7:43

Jaz pa sem naredila številko 50 iz čajnih svečk, jih z lepilom prilepila na podlago, malo okrasila to podlago in ko smo prišli k slavljenki, smo vse prižgali in je bilo res lepo. zoja2 Sporočilo je spremenil(a) zoja2 dne 24. 2010 07:43 Sporočilo je spremenil(a) zoja2 dne 24. 2010 07:44

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. jun 2010 10:43

Tri leta sem se ukvarjala z organizacijo abrahamskega slavja in imam kar nekaj izkušen. Vedno sem na koncu slavljenca vprašala, kaj je bilo najboljše.

1. 50 balonov s helijem, spuščenih pod strop nad omizjem, kjer smo slavili. Na balonih napis 50. Udeleženci so smeli odnesti s sabo balone. ( Se si ugledni gospodje izmišljevali vnuke, pa otroke, nesli pa so tisti balon ko frocki iz Mc Donaldsa.

2.Torta v obliki nogometnega igrišča z žogo. Rezultat 5:0 slavljenec : Abraham. ( nogometni navdušenec in zelo resen gospod.)

3. Bratranci in sestrične so prinesli na prizorišče: košaro s 50 rdečimi, zglancanimi jabolki, da bo imela tako rdeča lica. Naročje s 50 rdečimi nageljni, da bo tako dehteča in cvetoča. Košaro z 50 kolački, ki jih ima najraje, vsakim zavitim v celofan in s trakcem. Košaro s 50 rum ploščicami, ki jo spominjajo na neki kiosk pred šolo.

4. Vsi so dobili svojo abrahamsko pesem. Znana melodija in prilagojeno besedilo ( Che Sera, Kekčeva pesem, Vse je lepše, ker te ljubim, Irena lahko noč). Besedilo smo razdelili na mize med slavjem in so vsi znali zapeti.

5. Igre asociacij: Zbrali smo zanimivosti iz življenja slavljenca in mu dali v roke predmet, pa se je moral spomniti, na kaj se mora spomniti. Bilo je toliko presenečenj, smeha, solz, no, tudi kake zadrege. To lahko pripraviš samo, če imaš res stik s slavljencem. To je nekakšna kronika, pri katere sodeluje slavljenec, ki pripoveduje zgodbo, ostali pa jo dopolnijo. Vsi gostje so bilo nad idejo zelo navdušeni.

6. Kaj je bilo najbolj ganljivo: trenutek, ko je mama slavljenke dobila šopek od hčere. Da se ve, kdo ima znajvečje zasluge. Jokale so mame, hčere in publika.

Ko sem se že dogovorila, da me kolega nauči zaigrat na kitaro Ko sem bil mlad ,sem bil trapast, se dozmenila za kitaro in učitelja petja, je umrl oče in je padlo v vodo. Prijateljica pravi, da bi jo kap, če bi rekla, da Adija Smolarja, njenega najljubšega pevca ni mogoče dobiti, pa sem se jaz potrudila in zaigrala. Njen mož je poskrbel za gosta in  jaz sem ga le  vnesla v program, pa nisem vedela, kdo je. Ko je pred slavljenko stopil Adi Smolar in zaigral, Ko sem bil mlad, sem bil trapast, sem videla, da se je komaj obdržala na nogah. Njeni bratranci pa so se naučili eno pesem in jo odigrali.

Vsa darila morajo biti izbrana tako,da se pogleda prej  v srce slavljenca.

F r i n a

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. jun 2010 14:17

No offense, drage moje. Vse to za enih klinčevih 50 let????

Vanja

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

25. jun 2010 14:49

Pa če še upoštevaš, da so bili včasih Abrahami dobre babe in dedci, danes pa skoraj sami smrkavci. Lisa

suzy85  

član od: 16.4.2009

sporočila: 4

20. avg 2013 22:30

Lani julija je tašča praznovala abrahama. Marca je mož odšel na Kosovo in je skoz mislila, da ga ne bo na praznovanju. Po večerji sem jo poklicala na sredino sobe, ji nadela lento in zavezala oči. Medtem sem ji povedala, da imam presenečenje zanjo... Čisto je bila živčna. Ko je mož stopil skozi vrata in šel proti njej, so vsi jokali od veselja, tašča je pa itak bila ful vesela.

suzy85

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti