Vnaprej pripravljene "lahke" jedi za zamrznit

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

7. jun 2010 14:16

eni pa uživajo ob svežih ribah in morskih dobrotah ki jih sami pripravijo..

bannanna_v_slo ;)

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. jun 2010 15:47

Mi smo znali biti na morju tudi po nekaj tednov, pa se rib in drugih morskih dobrot nismo nikdar dovolj najedli. Včasih smo šli ven, velikokrat smo kaj pripravljali doma, kakor nam je bilo. Na srečo sta otroka od malega naprej izjemno rada jedla tudi ribe, sicer sta pa kak večer preživela tudi ob hrenovkah ali pečenih in kuhanih jajcih, pa ni nobenemu krona padla z glave (da se navežem na malčico).

Tudi sama, kot nekatere predhodnice, si ne morem niti predstavljati, da bi s seboj na morje vozila kakršno koli pripravljeno hrano.

Recepte sem pa natresla, morda komu prav pridejo. Mamamia

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

8. jun 2010 22:42

Meni mamamia bodo prišli zelo prav.Na morju vedno bolj ali manj uživamo vegetarijansko hrano, pa ribe.Mož namreč ostane doma,ker zadnja leta ne hodi več na morje.Me dekleta pa uživamo v darovih morja in bogato založenih dalmatinskih tržnicah.Nas že vabi veter z juga,kmalu bomo tam! Komaj čakam! naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

9. jun 2010 10:10

Če potrebuješ še kakšno idejo, ti jo pošljem na zasebno pošto. Dalmatinske (pa tudi istrske, mi se bolj tu zadržujemo) itak ponujajo toliko, da nikdar ne more biti dolgčas.

Pozdrav, mamamia

mamamia

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

9. jun 2010 10:22

Moji hčeri pa je škoda časa za kuhanje na morju in ker gresta sama s fantom ji doma pomagam pripravit kar nekaj stvari ki jih zamrznem odnese sabo v hladilni skrinji in da tam naprej v zamrzovalnik. Skuham golaž, golaž iz mletega mesa, polnjene paprike, polpete v omaki, omake za rižoto lahko pa jo uporabi tudi za omako za testenine ali za zelenjavno juho. Potem pa samo kombinira različne priloge kot so testenine, polenta, riž, njoki, krompir. To prakticira sigurno še 7 let in pravi da ji je tako prav fino. Zjutraj vzame iz skrinje in ko prideta pozno popoldne nazaj samo dokonča. Lep dopust vsem. irena66

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

9. jun 2010 13:31

Meni pa niti na pamet ne pade, da bi na morju kuhala golaž. Še manj, da bi ga v vročini jedla. Jemo ribe, rižote, testenine z raznoraznimi lahkimi omakami, v pizza ponvi pečen krompir in perutničke, sataraš,... ...  Nobena od teh stvari mi ne vzame več kot pol ure, kuha se sama, jaz pa zraven v senci pijem bevando.

Se tudi vsi družinski člani strinjajo, da imamo golažev, pečenk, dunajcev in podobnih "kradljivcev časa" dovolj čez leto doma. In če se v 14 dneh trikrat ponovi rižota (vsakič malce drugačna), trikrat testenine (spet vsakič malce drugačne), ostane ravno še dovolj dni za pečen krompir, sataraš, žar in ribe.

Issi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

9. jun 2010 14:24

Pri nas je tašča včasih skušala na morju podtaknit kakšno pečenko in krompir, pa polnjeno papriko in polpete v omaki, pa je dobila strogo prepoved take zimske hrane. A da bi na morje tovorila zamrzovalno torbo (to sicer imamo na morju, a za pijačo, ko se kam peljemo  s čolnom), ne, to pa še njej ni padlo na pamet.

 

A smo si očitno zelo različni, eni tudi na morju jedo običajno, malce težjo kontitentalno hrano, in če jim to znese, naj v tem uživajo. Edina omaka, ki mi gre na morju res v slast, je buzara od školjk ali škampov, in edina reč na žlico, ki se dolgo kuha, pa na morju res tekne,  brodet. Ali kvečjemu golaž iz hobotnice.

Sicer pa si vsak naredi, kot mu najbolj prija. In tako je tudi prav.

 

Mamamia

mamamia

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

9. jun 2010 14:30

Midve z mamamio sva si v tem edini. S tem, da dodam se kaksno enoloncnico iz rastike s krompirjem, ki jo obilno zalijem z olivnim oljem in posujem s cesnom. Res prija po kaksnem vecernem lovu, ko po parih urah za kar malo premrazen zlezes iz vode. Tekom dneva pa se vrzem v vodo, povlecem ven nekaj jezev in je kosilo reseno. Ali pa kaksna riba direktno iz vode v zelodec, brez kuhanja, se razume. Da ne govorim o tem, da se clovek po skalah in obrezjih lahko do sitega napase kaksne divje rukole,... fresh

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

9. jun 2010 14:41

To je pač zato ker nita ljubitelja morske hrane in pa solat zato jima ne preostane drugega kot klasika. Bistvo je da se dobro najesta in da jima paše kar imata pač rada. Midva z možem pa si zaradi službe lahko privočiva samo par dni dopusta tako da si nekje vzameva kar polpenzjon in uživava v njihovi kulinariki. irena66

neika  

član od: 11.10.2004

sporočila: 169

9. jun 2010 15:47

punce, hvala lepa. Sam razmišljam enako kot ve, in verjemite, testenin na raznorazne načine se ne bi mogla nikoli prenajesti, prav tako sin. Da pa možu omenim testenine, ko jih mora jesti dan na dan, z eno in isto omako, v  italijanski bazi, pa se mi lahko zgodi, da mu bo tema na oči padla. Mal heca.

 

toliko časa je preživel zadnja leta v tujini in bil vedno na teh testeninah, da mu res ne morem narediti tega, da poleg dalmatinske kuhinje ne bi padel tudi kakšen šniclek.

 

prav zaradi tega pa sem spraševala za ideje, kaj zelenjavnega še lahko pripravim. Pa ste me tako prijetno vzpodbodle, da res ne vem, če letos ne bomo tudi mi okupirali okoliških restavracij in malo bolj pogosto pasli zijala pri jutranjih ulovih ribičev. Še enkrat hvala. 

neika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti