Dan mladosti

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. maj 2011 10:14

 Izvrsten praznik, ni kaj. To je za to, da se vsak spomni obdobij, ko je mislil, da ni nič nemogočega, in da se lahko vse doseže in so zraven hormoni pumpali sto na uro. In da po nekaj minutah sladke nostalgije ugotovi, da ni nič nemogočega in da lahko doseže čisto vse, če bo le glava to v resnici hotela. Še hormone bo na novo pumpala, če bo to v resnici hotela. Skratka, vsem želim mladost v glavi in potem se ostale stvari razvijejo same od sebe.

Vendelina jr.

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

25. maj 2011 10:38

Sem si ze cestitala!!!

 

Nena-morje

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

25. maj 2011 11:43

Hvala, ker ste me spomnili. V delovni vnemi, človek kar pozabi na kaj lepega (mladost, brezskrbnost, ...). Ja bilo je lepo. Ni več tako lepo, ampak si lepo lahko tudi sami pričaramo. Ne preostane drugega.

Lepo praznujte.

McNena

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. maj 2011 12:01

Čestitam vsem nam, želim lep dan mladosti!

 

naor

neznan uporabnik

25. maj 2011 12:44

Se pridružujem čestitkam in lepim željam. Tako, da vsem, ne glede na leta želim lep dan s čimvečobsijan in seveda čimveč dobre volje. Včasih smo jedli  in takrat še pili limonado. Danes bi se pa meni prilegel kak ledeno mrzl.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

25. maj 2011 13:44

Ker je danes vroč, mladosten dan..in ker smo včasih v prazne piksne spravili črve za ribolov s pomola..

 

http://www.youtube.com/watch?v=7b96uf5DOXg&NR=1

 

Kratkega spota, v katerem je rečeno: "Sretan je narod koji ima takvu omladinu" pa ne najdem

Skratka, na zdravje!

japaja

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

25. maj 2011 14:16

Čestitkam se pridružuje tudi moja malenkost, lep praznik mladosti vsem skupaj. Ob tej priložnosti bodo danes v Ljubljano prišli Novi fosili, koncert je brezplačen. Me ma da bi šla..  

leandros

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

25. maj 2011 14:58

Čestitke vsem za dan mladosti. Ne smemo pozabiti, da oboževalci Douglasa Adamsa na ta dan slavimo tudi Dan Brisače. Zakaj je brisača tako pomembna v življenju vsakega štoparja, nas pouči odlomek iz Štoparskega vodnika (v kongenialnem prevodu mojstra za mafijo, Alojza Kodreta): “Štoparski vodnik po Galaksiji ve o brisačah povedati kar dosti stvari: Brisača, pravi, je takole približno naj – naj najkoristnejša stvar, ki si jo medzvezdni popotnik lahko omisli. Po eni plati ima veliko praktično vrednost – lahko jo ovije okrog sebe, da ga greje, ko prečka mrzle lune Bete Jaglana; na lesketajočih se plažah iz marmornega peska na Santraginusu V se lahko uleže nanjo in vdihava opojne morske hlape; na njej lahko spi pod zvezdami, ki sijejo tako žareče rdeče na puščavskem Kakrafoonu; lahko jo razpne kot jadro na majhnem splavu in se odpelje po počasni težki reki Moth; mokro lahko uporabi kot orožje v boju z golimi rokami; lahko si jo ovije okrog glave, da se zaščiti pred škodljivimi izparinami ali da se obrani pogleda traalskega hroščatega krvoloka (neznansko neumna žival: če ga ne morete videti, sklepa, da tudi on ne vidi vas – zabit ko štor, ampak zelo zelo krvoločen); z njo lahko maha v stiski, da prikliče pomoč, in seveda se z njo lahko tudi obriše, če je še vedno dovolj snažna. Še mnogo pomembnejša je psihološka vrednost brisače. Je že tako, da vsak strag (strag: ne – popotnik), brž ko pri štoparju opazi brisačo, samodejno privzame, da poseduje štopar tudi zobno krtačko, flanelasto otiračo za obraz, milo, pločevinko keksov, čutarico, kompas, zemljevid, klobčič vrvice, razpršilec proti obadom, opremo za dež, vesoljski skafander itd itd. Še več, taisti strag bo tudi z veseljem posodil štoparju katerokoli od teh ali nadaljnjega ducata drugih stvari, ki jih je štopar po nesreči “izgubil”. Strag si namreč misli, da je vsakdo, ki je prepotoval Galaksijo podolgem in počez, se prebil skozi njene temačne kotičke, vzdržal v strahotno neenaki borbi s sovražnimi silami in jih končno tudi premagal, pri vsem tem pa še vedno ve, kje ima brisačo, očitno človek, s katerim je treba računati.”

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. maj 2011 16:54

ajoj, proxy, sem se spomnila tistega silnega topica, kjer se je spraševalo, na koliko brisanj se zamenja brisača

Vendelina jr.

neznan uporabnik

25. maj 2011 17:06

Dajte vsaj dneva Mladosti vlečt v amorfne zgodbe o umazanih brisačah, pa naj zvenele še kako učeno in intrigantno.

 

Pustite dnevu Mladosti njegovo pot dalje. O prispodobah se pa lahko tudi kaka druga tema odpre.

 

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti