Danes me je sram, da sem študirala

mamka  

član od: 10.7.2006

sporočila: 434

19. maj 2010 20:36

Mene ni sram, da sem študirala in tudi končala študij. Hvalabogu. Deležna sem bila stroge vzgoje, ko so bile meje še trdo postavljene in tudi pomislil nisi, da bi povzročal škodo na dobrinah, ki niso tvoje. Najbrž živim v srednjem veku, vendar objestnost, nespoštovanje kulture bivanja, "bolno" obnašanje pa ne samo mladcev, je doseglo dno (upam, da ne bo šlo še globje). Krivda za nastalo stanje je deloma pehanje za kapitalom za vsako ceno deloma egoizem - jaz sem car.

Organizator ni predvidel, da bo shod prerasel v tak incident. Škoda je ta, da bodo nasrkali tapravi študentje in dijaki. 

Osebno menim, da dogodki pred parlamentom niso bile demonstracije študentov, temveč abotna dejanja nekaterih, ki najbrž tudi niso študentje. Težko sprejmem, da je čudovite kipe na portalu parlamenta zavestno poškodoval študent, ki se bo nekoč ponašal z diplomo (katerokoli). 

Lahko pa sem naivna. Itak, mi "tastari" pa bomo plačali škodo.   

   

mamka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

19. maj 2010 20:49

Moram priznat, da vas res ne razumem. Še kar imate nekakšno socialistično mislenost: vse za skupnost in skupno dobro, ideali...............Pa kje vi živite? Mi sedaj imamo kapitalizem ( razredni boj in te fore ) in to smo sami hoteli. Zna se kdo lahko študira: otroci bogatinov ( beri lopovov, do bogatstva se pride le s krajo ). Vse se gleda skozi denar, razbita stekla so nekje vkalkulirana kot strošek ( zavarovanja, vzdrževanja....... ). Razredni boj vas moti, ne zgražate se pa, da je minimalna plača manjša od potrebnih stroškov  za preživetje, pa še marsikaj je bolj za razburjat.

ežoj

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

19. maj 2010 20:56

ežoj, to ni bil razredni boj, no, to je bilo huliganstvo, ki ga je zganjala drhal. Poslušne ovce so šle v boj za bogatune, da bi ti na račun ovc še bolj bogateli.

lp

cervus

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

19. maj 2010 21:01

Ni mi všeč, kar se je danes dogajalo v prestolnici in vesela sem, da mojih otrok ni bilo zraven (dijak in študent). Ne znam pa si predstavljati, v kaj se bodo spremenile zadeve takrat, ko bo prekipelo delavcem v vseh tistih firmah, ki so jih lastniki dobesedno oželi in poskrbeli edino in samo za svoje riti.

In povsem se strinjam z elaphus, da to danes ni bil razredni boj,  ampak huliganstvo in nikar metat vse mladine, vseh dijakov in študentov v isti koš.

rrr

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

19. maj 2010 21:02

ežoj, tokrat pa nimaš prav. Še vedno lahko študira vsak (no, skoraj  vsak, da me ne bo kdo za besedo vlekel), ki hoče. Tudi v času, ko smo študirali mi, ni bil vse sam med in mleko, pa smo vseeno študirali, pa čeprav brez štipendij, z nekaj študentskega dela, pa z veliko odgovornosti do sebe in tistih (staršev), ki so nam dajali denar.

Govorim o tem, da lahko vsak študira, ne govorim o "študentih", ki to niso. In večina onih prvih z današnjimi dogodki nima nič.

Res ni fer, da praviš, kako lahko študoirajo le otroci lopovov, s tem pa res žališ mnoge, tako študente kot njihove starše. Vem, o čem govorim, pač poznam stvari od blizu, verjemi.

rimljanka

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

19. maj 2010 21:04

Hvala bogu, da ste odprle to temo.

Ko sva mladeniča oddala v Tivoliju, kjer ga učijo plavanju, sva se z možem odpravila na sprehod čez Tivoli in proti mestu.

Kar vleklo me je tja proti Parlamentu, ko so ljubljansko nebo preletavali helikopterji. Kaj sem tam videla - najlažje bi mi bilo, da sem se vsedla na tla in se dobro razjokala. Toliko policajev, toliko specialcev... množica ljudi... imela sem občutek, da vsi nemo buljijo v tisto pred seboj. Vse šipe na oknih, skoraj vse, razen tistih nekaterih na III. nadstropju, do koder granitna kocka ni dosegla, so bile razbite. Po celi ulici so ležale granitne kocke, pivske piksne .., ne vem česa vse ne.

Hodila sem sem ter tja "kot odvezan pes" in na glas javkala, preklinjala, rotila...

Mladina, a veste, da za temi okni delajo ljudje, delajo delavci, ki so pravtako jezni nad vsem in vsakim..., da se preko njihovih hrbtov lomijo kopja..., moji bivši sodelavci. 

Res sem žalostna, žalostna...; žalostno je, da "po nareku" nekoga lahko delajo tak vandalizem... Saj ne vem, kako bi še opisala jezo, žalost...

Lahko noč vam želim!

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

19. maj 2010 21:11

Ni me sram, da sem študirala, čeprav obsojam to, kar se je danes dogajalo. Že samo zaradi tega, ker sem izredno 'alergična' na kakršno koli obliko objestnega uničevanja tuje lastnine, na brezglavo in nepremišljeno sledenje volji drugih in na alkohol v nerazumnih merah. Zato danes raje po netu širim tale link: http://epiphany.blog.siol.net/2010/05/12/studentsko-malo-de ki dokazuje, da znajo nekateri študentje tudi razmišljat. lp Staša

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

19. maj 2010 21:34

elaphus je napisal/a:

Mene predvsem žalosti, ko vidim mladega človeka, ki ne zna misliti z lastno glavo. In danes sem jih imela priložnost po televiziji videti kar nekaj. In me ni sram, ker sem bila nekoč študentka in dijakinja. Me nima bit za kaj. In še vedno trdim in bom trdila, da tisti, ki se vpišejo na faks, da lahko potem celo leto ali pa še dlje delajo, niso študenti. Pa indeks gor ali dol. Resni in odgovorni dijaki in študentje nimajo časa delat cele dneve. Protestirat pa še manj. Drugače pa - za večino stvari v življenju velja Gaussova krivulja. Tudi za populacijo študentov in dijakov. Ne, niso slabi - v povprečju že ne. Pač pa se vprašam, če nismo zatajili - ta stari?????

lp

cervus

Elči, ne bi mogla povedati bolje, se kar podpišem.

tulka

neznan uporabnik

19. maj 2010 21:35

Kakor koli obrneš, tole danes je bilo realno in ni bil film in ni bilo v daljni deželi.. Tudi v Slovencih (študentih ali kom drugem) je temna plat. Mi je ves čas prihajalo v spomin, da je ne dolgo nazaj nekdo, "ki ve" (ne vem točno ali v Odmevih, Polemiki, Omizju, Nočnem klubu...ni važno) izjavil, kot komentar na grške dogodke, da v Slovencih ni takega temperamenta, da bi bili sposobni agresivnih demonstracij..da je to karakteristika južnejših narodov in blablabla... In mi niti ni važno ali je bil kdo našuntan ali pijan ali zadet ali pa "poco loco"..kaj si mi želimo je eno, kaj se dogaja, je pa drugo. In če sem čisto iskrena: za mene demonstracije ne pomenijo prijateljskega rajanja. Je pa hudo, ja, ko se sesuva mit o raju pod Alpami in najlepših mestih na svetu in tako dalje.. japaja

l e a  

član od: 30.6.2008

sporočila: 193

19. maj 2010 21:43

Sem študentka 2. letnika in me ni sram, da sem študentka. Kdor je šel danes protestirat in kazat svoje opičje možgane, naj se sramuje. Resni študentje smo bili doma ali na faxu in se učili za izpite, ki se zelooo hitro približujejo. Itak se pa taki študentje žal borijo le za bonitete študentov, ki jih v Sloveniji res ne primakuje. Ravno take 'zahteve' in 'pravice' mečejo slabo luč na vse študente in nas kažejo kot neodgovorne, lene užitkarje (razni žuri, ceneni boni, popusti za solarij,itd.). Takile kvazi študentje se kao borijo za bedne stvari. Me pa resno skrbi omejitev dela:s... l e a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti