Rejništvo ...

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

tema odprta - 18. maj 2010 10:55 | ogledi: 3.704 | odgovori: 7

Pozdrav!

Ker verjetno svojega otroka nikoli ne bom imela, sem razmišljala o rejništvu. Za enX se nisem še nič zanimala, le nekaj sem brala na internetu. Zanima me, če je kdo rejnik, ali koga pozna, ki je rejnik?

Potem imam pa en kup vprašanj:

moraš biti poročen, ali imaš lahko v reji samo enega ali dva otroka, ali moraš imeti svoje otroke, izkušnje, ali lahko izraziš željo po starosti otroka? itd.

[sreca] katti

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

18. maj 2010 11:23

Hvala sem že nekaj brala. Sicer so me bolj zanimale izkušnje. Sem pa dala temo pod ostale teme- zdravje/družina/odnosi, tako, da ne bi smelo bit nič narobe. [sreca] katti

krinolina  

član od: 29.5.2009

sporočila: 130

18. maj 2010 11:41

Pozdravljena Moja, zdaj že pokojna, teta je bila rejnica. Sicer ne vem točno, ampak je imela nekakše dogovor s centrom za socialno delo, kjer so jo imeli v bazi za rejnico. Otroci so imeli nekakšen prehodni dom pri njej, težavnejše so pa premestili. Od vseh otrok, za katere je skrbela je na koncu tudi enega posvojila. Upam, da ti skromen odgovor pomaga pri odločitvi za naprej. Bi se pa na tvojem mestu pozanimala na CZS. Lep dan še naprej krinolina

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

18. maj 2010 15:04

Pozdravljena! Torej nekaj malega pa le vem o tem... Rejnik mora pridobiti licenco MDDSZ, kar pridobi po določeni "obdelavi" ( izobraževanje, ocena itd.) CSD, ki je krajevno pristojen za stalno bivališče rejnika. rejništvo je lahko tudi poklicno - trije otroci. Pri tem nikakor ni pogoj, da je rejnik poročen, je pa zaželeno, da gre otrok v sredino, kjer bo pridobil ustrezne socialne izkušnje, kjer bo varen itd. Ker se mi zdi, da iz tvojega vprašanja veje tudi želja po lastnem otroku( praviš, da ga verjetno ne boš mogla imeti), se moraš še posebej zavedati, da boš morala sodelovati z matično družino rejenčka in da ima vsako rejništvo en sam cilj- vrnitev otroka k staršem, kjer pa se ob sodelovanju vseh morajo ustvariti pogoji za njegov zdrav psihofizični razvoj. Sprašujem se, če morda ni ustrezneje v tvojem položaju razmišljati o posvojitvi??? Če želiš še posebej postaviti kakšno vprašanje, sem ti na voljo na ZP. Lepo pozdravljena! kara

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

18. maj 2010 15:51

Moj sodelavec in soproga bosta naslednji teden dobila dečka v rejo, potem ko nista uspela s svojim, pa tudi s posvojitvijo ni nič. V reji imaš lahko več otrok. Dobrojedka

camper66  

član od: 18.5.2010

sporočila: 4

18. maj 2010 21:36

no, dobrodejka je odgovorila. verjetno mnogi mešajo rejništvo in posvojitev. pri rejništvu otrok ni tvoj, ima pravico za vikend it k staršem, tuzdi dopusti s starši so zaželjeni in še cel kup ostalih cak, pri posvojitvi pa je otrok tvoj, prekinejo se vsi stiki z biološkimi starši. camper66

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti