Nastanitev v parizu

temba  

član od: 7.10.2006

sporočila: 92

26. maj 2010 19:41

Ojla! Zame je v velikih mestih primeren in cenovno ugoden hotel iz verige Etap. Mislim, da smo bili v Prizu pred cca 2 letoma in smo plačali 50 EUR za sobo (3 postelje - brez zajtrka9. Rezervacijo smo opravili preko spleta. Res pa je, da se moraš nato do centra peljati z metrojem. LP in prijetno potovnje! Temba temba

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

25. avg 2012 20:57

Pozdravljeni, ste bili kaj v Parizu od zadnjega oglašanja v tej temi leta 2010? Ste mogoče našli še kakšno ugodno varianto za prenočevanje? Nekaj sanjamo in načrtujemo, da bi mogoče obiskali Pariz v prihodnjem letu. Šli bi predvidoma za pet dni. Odločamo se še med varianto z nizkocenovnim letalskim prevoznikom ali mogoče celo s kombijem, saj bi šli dve družini skupaj in bi si potem delili nekatere stroške. Hvala za vse predloge.

leny

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. avg 2012 21:29

Leny, kombi v Parizu samo moti. Ker parking precej stane.

Tudi je tako, da se preprosto nič ne privarčuje s hotelom nekje v predmestju. Ker v merilu Pariza (po prebivalstvu podobno kot London, samo da je površina Pariza manjša od Londona in je potem občutek zgoščenosti in gneče precejšen) predmestje pomeni tudi do kakih 60 km proč. Kar pomeni, da se je potem treba voziti z rapidom do vozlišč metroja. Kar je za študenta čisto okej. Pa za odraslega tudi. Ampak družina z otroki - ne vem no - nočem, da bi tole zvenelo pokroviteljsko, ampak človek navajen življenja v Sloveniji se precej zmede, ko pride v velemesto tipo Pariz, kjer je povsod obupno veliko ljudi. In ko se ta masa zbije na podzemno ali na avtobuse je precej intenzivno.  V takem boste ves čas v stresu in boste šteli svoje otroke. Sem po Parizu vodila tudi precej nadobudne najstnike iz plemena, ki so bili doma nazarensko pogumni, ampak ko je pa bilo treba prestopati na metroju in loviti priključke in teči po stopnicah dol in spet gor, pa dol. je pogum kar padel. Saj po treh dneh so se navadili....

Jaz bi na tvojem mestu iskala kakšno korektno nastanitev v IX ali XV okrožju - kar je pa že boljši občutek Pariza., tam so čisto ugodne cene za dve-tri zvezdice. Tudi imajo vsa mesta organizirana shuttle prevoze z letališča na naslov bivanja in je to spet, kakorkoli obračaš najceneje.

Vendelina jr.

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

25. avg 2012 21:46

O, hvala, Vendelina! Sploh nimamo nobenih izkušenj z velemesti, zato bi nam  prišla vsaka informacija prav. S kombijem smo se mislili peljati iz Slovenije do Pariza (oziroma do kraja, kjer bi bili nastanjeni), potem pa uporabljati te njihove metroje ali podzemne. Ne vem, no, moramo še natančno preračunati, če bi se to sploh cenovno splačalo ali pa izbrati recimo Ryan air iz Benetk.

leny

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

25. avg 2012 22:00

F1 veriga je praviloma povsod najcenejša: http://www.hotelformule1.com/gb/booking/map-search.shtml

Dosti teh hotelov je po Franciji in roko na srce: Tisti, ki poznamo promet v Parizu, se mu na daleč izognemo. No, ni tak problem, če imaš dobre živce in koncentracijo. Hočem ti povedat, da je po Franciji dosti za videt in mene osebno Pariz nervira. Zdi se mi kot sračje gnezdo. Če že z avtom, potem pride v poštev eden od hotel ob notranjem obroču. Kolikor vem, imajo vsi svoja parkirišča. Od tam naprej pa s 'trolo'. Prihod planirajte po peti popoldne. Če že dopoldne, pa ne pred deveto.

Če greste z avtom, (po moje je to najbolje za kaj videt, ker Pariz ni 'Francija') in boste varčevali, potem se izogibajte plačljivim avtocestam, ker so nesramno drage. Lahko ti tudi dam kratka navodila, preko katerih mest najenostavneje in najceneje do Pariza.

LP

Sergej

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

25. avg 2012 22:14

Hvala, Sergej C, zelo hvaležna bi ti bila za kakšno navodilo, ja. Res je, da smo še v prvi fazi načrtovanja poti v Pariz in z veseljem sprejmemo vsakršno informacijo, ki bi nam lahko koristila.

leny

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

25. avg 2012 22:53

leny računajte tudi to, da Ryanair ne leti na centralno letališče CDG, ampak na letališče Beauvais, ki je nekih 60 ali več km oddaljeno od Pariza (št. je od oka, sem že pozabila od lani, morda je celo več). Do centra vozi shuttle, ki je svinjsko drag, zopet okvirno govorim, 15e v eno smer.  Tako da preverite ali se vam splača nizkocenovni let iz Benetk (do katerih ni poceni priti, razen če ste s Primorske) do Beauvaisa, ali bi bil morda bolj ekonomičen let s kako klasično linijo, ki leti na centralno letališče, ki je veliko lažje dostopno.

Viva Meier

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

25. avg 2012 22:55

Sicer pa prisegam na tole stran, našla že apartmaje res krasno urejene v Londonu, Toskani, Nemčiji, Hrvaški itd. za sprejemljive cene.

 

https://www.airbnb.com/

Viva Meier

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

25. avg 2012 23:01

Ko in če se odločite za avto, se mi javi, da ti povem par cak. Običajno se gre zaradi cestnin preko Nemčije. Torej Minhen - Stuttgart - Karlsruhe - Baden-Baden in tam čez Ren. Potem je mineštra do ceste N4 za Nancy in za ta del boste rabili točna navodila. Sicer greste lahko na Strasbourg po navigaciji. Samo tam je tudi kaos. Od Nancy pa samo po N4 preko St. Dizierja do 'evotigana' Pariza.

Problem se začne že v Nemčiji, ker od Karlsruhe pa dol do Freiburga na avtocesti ni niti na eni tabli omenjen Pariz ali Francija. (ti se imajo še zmeraj strašno radi) Nemci, ki imajo AC v vsako vas, jo nimajo v Francijo. :) Z izjemo tiste v Strasbourg so to čisto navadne lokalne ceste do mostu in tam šele izveš. da nisi zašel in si v Franciji. V Franciji je potem problem, ker imaš na eni strani plačljive AC in na drugi lokalne ceste z žmiljon krožišč, da 100 km voziš krepki dve uri. Do Pariza je pa še 500 km.

LP

Sergej

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

25. avg 2012 23:13

Ups... ker sem dvakrat poslal in ...

Nazaj, če bi ostalo kaj denarja, bi jo mahnil do Orleana in potem nekaj časa ob Loari do recimo vsaj Toursa. Potem pa nazaj preko Orleana na Troyes in spet v St. Dizier na N4. Ali pa preko Lyona skozi Frejus ali še bolje (če ne bo nevarnosti snega) preko prelaza Mont Cenis v Suso in naprej v Torino. Da povohate še Savojske Alpe. Samo v tem primeru plačate AC v Italiji.

Tudi preko Azurne ni dolgčas.

LP

Sporočilo je spremenil(a) Sergej C dne 25. 2012 23:26

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti