Zabava za rojstni dan

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

12. maj 2010 10:41

Se pridružujem čestitki. Ker pa sem tudi sama brez kakšnih pametnih nasvetov ti ne morem pomagat, žal. banana130

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. maj 2010 10:41

Katrca, če nimaš v druščini nobenega, ki to zna, se tudi v tem dnevu tega ne boš naučila, sorči, ampak tako to je. Tudi najboljši štos se lahko sfiži, če ga nekdo ne zna izvesti. Tisti, ki pa to zna izvesti, pa praviloma ne potrebuje napotkov z neta, ker že v vsakdanjiku najde mnogo iztočnic. Tudi, če v vaši druščini niste navajeni takih presenečenj z elementi komičnosti, kako pa veš, da je kaj takega možu sploh všeč? Eni namreč niso najbolj navdušeni nad duhovitostmi, tudi če so maksimalno profi izvedene, ne gre pa tega poskušati v amaterski produkciji takrat, ko ima slavljenec rojstni dan. Pa tudi, presenečenja se delajo, če hočeš, da postanejo sestavni del življenja nekega para, čez leto na običajne dni. Se npr. kupijo karte za kakšno prireditev (tekma ali koncert ali predstava) in se jih pošlje partnerju, ampak to tako, da jih prinese dostava - in zraven totalno uradno vabilo, kam da se gre, podpis pa tvoj. Ali pa, se pošilja klasične razglednice svojemu partnerju na domač naslov - po možnosti, če greš v kakšno totalno zabit ali pa, če npr kolesariš ali tečeš po sosenjem kraju in potem pošlješ svojemu partnerju na domač naslov razglednico....To so tisti kvalitetni drobci, ki nekaj pomenijo in se jih spomniš dokler spomin dela. In ti drobci potem omogočijo, da tudi partner respondira in potem skozi čas sta že oba pripravljena na kakšna večja presenečenja. Ker se poznata. Na silo nategnjeni štosi tipo mumije iz wc papirja pa lulčki iz tičina mase pred večjo publiko, kjer je fazon predvsem v tem, da je slavljencu obupno nerodno, ostali se pa režijo, je pa za moj okus znak zelo slabe vzgoje in posledično pomanjkanje omike. Skratka, katrca, morda nisi dobila tistega, kar si želela, si pa dobila nasvet, ki ga, če boš pametna, z leti znala kapitalizirati. Čez noč pa ne bo šlo. Bolj bi rekla, da traja leta. Vidim to tudi po oglašanjih na tem forumu, eni pač vlečejo svoje kurje življenje tudi v tretje življenjsko obdobje, pa tega niti ne opazijo, bogjimpomagaj. Vendelina jr.

katrca666  

član od: 29.8.2009

sporočila: 8

12. maj 2010 10:52

Saj jaz se nebi rada naučila kakšnega novega štosa. Sprašujem samo, če ima kdo še kakšno idejo za dobro zabavo. Imam tudi sama že nekaj idej. In glede najinega odnosa, se znava presenečat, mogoče ne na način pošiljanja razglednic ampak z malimi darilci(najljubša jed, čokoladica itd.) Predvsem pa skupaj uživava v savnah in se večkrat obdarujeva tudi s tem. Poanta te moje prošnje ni v učenju novih for, ampak le v zbiranju idej. Saj veš več glav več ve! katrca666

mateja11  

član od: 8.3.2006

sporočila: 35

12. maj 2010 12:12

Sestri sem za 30 let zmontirala "film" iz fotk. Kolega pa je naredil plakat, ki je najavil film. To mogoče ni najboljše za piknik, ampak samo za idejo. So pa kolegu prijatelji pripravili kviz. Vprašanja so bila iz skupnih dogodivščin. Je bilo zabavno in dosti smeha. Lahko pa tudi kaj tematskega pripraviš, čisto na pamet za primer: če kolesari imate vsi čelade, če rad raziskuje, narediš igrico skriti zaklad, če rad pleše plesno tekmovanje ... Vse je odvisno od tega, kakšne interese ima. "Program" naj traja največ kakšno uro, kaj več je včasih že dolgočasno :) mateja11

katrca666  

član od: 29.8.2009

sporočila: 8

12. maj 2010 12:40

mateja11 hvala za cel kup idej. Najbolj mi je pa všeč kviz, to bi bilo idealno za njega. katrca666

neznan uporabnik

12. maj 2010 21:33

Vendelinčič, dokler kure nesejo jajca, so obdobja irelevantna.. Hudič je, ko se muška kokoš petelini vsepovprek japaja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. maj 2010 8:40

Saj vem, da me pogrešaš, ampak čisto vsake teme pa tudi ni treba smetiti s tem. Mimogrede, a oltarček z mojimi podobami redno čistiš? Vendelina jr.

mateja11  

član od: 8.3.2006

sporočila: 35

13. maj 2010 9:01

Ni za kaj katrca. Še dodatna ideja. Kviz mu lahko tudi sprintaš, narediš knjižico in pri vsakem vrašanju je lahko še dodatno slika, ki je povezana z vprašanjem (npr. Kaj sta jedla z Jožetom, ko sta bila ... in zraven slika njega z Jožetom), ali pa kak tekst. To mu potem daš, da ima za spomin. mateja11

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

13. maj 2010 9:16

Mateja11 ti je dala nekaj zelo dobrih idej.

Jaz imam najraje piknike, ki so bolj "športno" naravnani. Npr.: babinton, balinanje, metanje na koš, kegljanje (rusko keljišče), sprehodi po okolici,... seveda je za vse to treba naročiti vreme (ne vem kaj me je vleklo, da sem organizirala piknik na 16.maj - takoj za ledenimi možmi in "poscano Zofko"... bomo videli, kako bo, ker so napovedi zaenkrat za slabo, oblačno vreme...).

aragorn  

član od: 28.5.2007

sporočila: 24

13. maj 2010 9:47

Mi smo letos, kot je že mateja111 omenila, naredili slavljencu presenečenje v obliki najpomembnejših slik (diapozitivi) od rojstva dalje, s komentarjem in povabilom, da vsak še dokomentira in pove kako svojo dogodivščino oz. spomin, in je bil slavljenec čisto raznežen. Smola je le, če se najde kdo, ki zelo dolgovezno in malo out komentira. No, nam je bilo zelo zabavno, potem pa še otvoritveni ples slavljenca in njegove.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti