Voščilo za 1. maj

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. apr 2010 14:54

Proxy, temu venčku bi dodala samo še Bandiero rosso. Drugače imaš pa prav, dajmo ta vikend izkoristiti za praznovanje in druženje. Bomo naslednji teden bolj kvalitetno razmišljali o tem, kaj lahko vsak od nas naredi za boljši položaj in ugled delavcev, zaposlenih in nezaposlenih. Eni lahko naredijo/naredimo več in imamo tozadevo kar nekaj nalog. Medtem ko izkazovanje spoštovanja ljudjem, ki opravljajo manj atraktivna in slabo plačana delovna mesta, to pa lahko počne vsak, mar ne? Pri tem imam v mislih (žal prevečkrat videno), kako je kdo ignoriral/a recimo snažilke, vratarje, pa kako je bil kdo neprijazen in nespoštljiv do prodajalk, skratka prevečkrat sem videla, kako so ljudje, ki niso bili zadovoljni s svojim položajem, svoje nezadovoljstvo sproščali tako, da so poniževali ljudi, ki so bili na neki njihovi družbeni lestvici statusno nižje od njih. Vendelina jr.

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

30. apr 2010 19:59

Se mi dozdeva, da se bo marsikomu se najbolj prilegla Mlakarjeva Puntarska. In naj tekne! fresh

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

30. apr 2010 20:13

....sm se modernizirou, sekirce nimam več, ma tudi sz motorko bi padla glava preč. No, Mlakarja namreč obožujem!!! Vsem želim en lep praznik in podarimo kak nasmešek,kar tako... mejačka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

30. apr 2010 20:55

Sem ena tistih, ki me bodo zjutraj zbudili naši godbeniki. Glasba, ob kateri sem odrasla, uniforma, na katero najbolj paše rdeč nagelj in uniforma, v kateri smo pokopali našega očeta, ki je verjel, da ima delo ugled. Jaz tega ne verjamem več, ker imam to smolo, da dolga leta spremljam od blizu tisto, kar Vendelina samo omenja

Kot Mlakarjeva oboževalka  bi spomnila na pesem Blues, ki ostane neopažena, je pa žal v tem trenutku najbližje stanju v " socialnem partnerstvu."

Besedilo sem snela z internetne strani Iztoka Mlakarja.

Slovenci ne gremo na barikade, če ostanemo brez dela, Slovenci se zapijemo. Mar ne ?Slovenci ne skeam glav drugim, Slovenci gremo po štriku na drugi  svet *

*Mlakar

 

Dns bom zabluzu,kej čem druzga nardit s sabo,zato, ker tudi boh na mene je pozabu.Čuj! ma kako glih na mene je mogu pozabit,jest tega prou rjes ne razumem.zato ker jest se njega zmislim zmeram,ben vsaj tist bot, kdr kunem.Dns bom zabluzu, dns ku človk se bom napil,k tud boh ni več tisto kar je bil.Ne se smejat, k je rjesna ta zadeva,tiho! Da nabo kšn vidu svoja lastna črjeva.Ne,ne,ne,ne,ne se smejat, ne se smejat,da ne bo kdu ncoj še joku,k dns, ej dns imam stršnu tšku roku.Dns bom zabluzu, dns usega sm kapacsu vrgli s službe me, ku en par škovacOštjer dej enu flašu,ma ne,ne,ne dej kr ti rajši ceu flaškon,zatu, da ne boš stalno prnašu.An pole skri s u kantonk ncoj bom zabluzu,ncoj bodo glaži letjeli okroh,dijo di boh.K ncoj bom zabluzu,ncoj se mi zmknte vsi izpod noh.Tiho, tiho če česte dobro svojim zobom,neč ne bom reku, ne neč ne bom reku, ma ben,mouču pa tud ne bom.Naš direktor, o inteligenca,pravjo da je hodu u šule.Ben, če mene vprašaste,jest mu nebi pustu vozit nankar karjole.Res grozno moreš bet študeran,tak velik talent, da spraviš cjelu firmu u faliment.Tak človek, ma ne človek, usranc!Tak bo mene na cjesto metu,ma dijo bono, k ga primem za jezikin ga obrnem okrog ku kejšnu kalcetu.Ma, zmerom po poplavi bo prvi drek na vrh prplavu.Ma, da mi nbo kdo slučajno že od kakga sindikata pravu!Kdr je treba kej nardit, začne mncat sindikat,ku ta bolan, k ga prtisne srat.Buh se me usmili,res mlčk grob sm, pardon,sej vjeste,mene maner so učili profesorca šubla in doktor pikun.Jest ncoj bom zabluzu,oštjer neč ne glej, ti neč ku dej, ni važno kej,pej mahar petrolej.Ncoj bom zabluzu,cjelu noč, k jutre sem cel dan frej.Moji prjatli, moji sodelouci,k smo tolko ljet ukop garali,an k reveži kukr jest sm, kukr, d me nebi več poznali.Ne, k sm šou iz ferme,me še pozdravu ni nobeden,kukr da me ni več,kukr da nism enga bozga adijo uredn.Vsak ahta samu to, da ma na gorkem svoju retma ben, nej bo če že more taku bet.Oštjer kej čakaš? Hitro!Kej bo pila klapa praši,k če že morem brez plehmuske it po riti h maši,ta večer usim, kar vas je tolje u oštariji zbranih,pit bom storu, da boste vidli kako je,kadar en revež gre v maloru.Pa magari, še sam boh za mene slišat niče več.a mene ne, jest se ne pustim vržt kr tku neč ne,ne,ne.Oštjer dej vsim pijaču,k če ne, bo kažin.Ne,ne,ne,ne se bat jest bom plaču.Na, tolje jmaš moj takvin.Mene na cjesto,dns so vrgli še en bot.So rekli, da sem tehnološki višek.Čuj! ma pero iz oštarije vn,a ne,ne,ne, čakte klapa,iz oštarije vn bom šou pej sam,kadr jest bom tou,lepo počasi an kukr gospod. 

F r i n a

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

1. maj 2010 8:53

No, ja,
treba je povedat nekaj, kaj ste pozabile: mi sedaj imamo kapitalizem ( ja, ja, tist lopovski sistem............. ) in s kapitalizmom tudi kapitalistične vrednote, glavna vrednota je denar brez dela ( torej nakraden denar ). A ga ni lepšega, kot sediš doma in uživaš, denar od delnic kar kaplja ( znoj s čela tistih, katerim je ta denar ukraden, pa kar teče v curkih ). Vrednota je tudi bit pomemben, in si zato izmislijo Viktorja ali ne vem kaj, in tam se je treba pokazat, češ, mi nismo raja, mi smo cvet družbe............
A mislite, da tak lopovski sistem, s toliko izkoriščanja, toliko revnih............ ima prihodnost?
Jaz ravno nisem zaljubljenik glazbe, tale je " my favorite ", tokrat se strinjam z Vendy : http://www.youtube.com/watch?v=qVjPL9zTh-E&feature=r ežoj

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8686

1. maj 2010 9:35

Vse je že povedano.

Ežoj, kapa dol!

Pa zraven Viktorjev si pozabil "Kmetijo", tam so tudi sami znani in pomembni, kjer se norca delajo iz kmeta, pa še dobro so plačani.

 

Pozdravček!

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

1. maj 2010 10:30

Tudi mene ob vseh krivicah, ki se dogajajo današnji dan v "bogatem kapitalizmu" boli srce. Včasih me popade takšen napad besa, da vidim edino rešitev v puntarskih dejanjih. Zdi se mi, da bi bilo treba kakšnega od teh direktorjev, ki imajo zase vedno denar, za delavske plače pa ne, nekam obesiti za pete, premoženje pa vžgati (seveda, če ga nimajo preveč zavarovanega). Mogoče bi jim malo straha koristilo. Toda vseeno je okrog nas še veliko delovnih in poštenih ljudi in ti nam zagotavljajo, da je jedro vseeno zdravo. Zato ŽIVEL 1. MAJ praznik delovnih in poštenih ljudi.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. maj 2010 12:20

Zjutraj me je zbodila budnica, malo naprej, proti gozdu, se je še valil dim od sinočnjega kresa, jutri gremo na tradicionalni pohod - tokrat z zastavo Cheja v rokah, že zato, ker je rekel, da se da z dinamitom marsikaj rešit, in potem druženje treh generacij na pikniku (še naša mularija ve, da se na 2. mja dan vse drugo odpove).

Seveda ne bo manjkala Vstanite, v suženjstvo zakleti; Bandierra rossa v izvedbi Pankrtov je stalnica, potem pa še kakšna priložnostna, jasno.

 

Drugo je pa itak vse zapisano.  Mamamia

mamamia

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

1. maj 2010 14:49

Hvala, ežoj, jokam perpetua

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti