Kače in kačofon

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

26. apr 2010 9:09

Tudi jaz imam na svoji parceli gnezdo gadov, ze leta in leta. Ko kosimo travo, se mu izognemu, tako, da je tam okoli vedno veliko trave. Vsi nasi otroci, sedaj tudi vnuki, da o in  ne govorim, so ziveli tam, pa nikoli niso nobenga picile. Kaca je zelo plasna zival in se ti v velikem loku ogne, najvec nesrec se zgodi, ce na njo stopis, ko se sonci ali pa jo presenetis.

Reca, tudi jaz ti pridem z veseljem pomagat 

Nena

 

Nena-morje

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

26. apr 2010 13:24

Ne glede na lekcije, ki sem jih v svojem življenju dobila o kačah, ne bom nikoli njihova ljubiteljica. Kače so načeloma plašne živali, ki pa, če je treba, veselo ugriznejo, ko jih presenetiš. Finta je v tem, da poznam nekaj ljudi, ki so zaradi ugriza tele strupene kače končali v bolnici. Ened od ugrizencev je obrezoval bršljan, druga je bila ugrizena v garaži.... Pred par tedni smo tudi mi (beri: moj mož) eno 20 centimetersko "izgnali" iz garaže.

Ne, jaz jih res ne maram okrog hiše. Nikoli ne vem, kdaj bom po temi, ko peljem psičko lulat, kakšno presenetila. Držim se pravila, better safe than sorry.

 

 

 

Vanja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

26. apr 2010 21:23

Vanja, informacija se  nanaša  izključno na kače, ki jih je najti v Sloveniji.  Svet pa seveda naseljujejo tudi veliko bolj nevarni primerki.

In ne verjamem, da bi ti uspelo priklicati na dom hitro pomoč preko tu omenjenega "kačofona"

Pravzaprav mi tegale zgoraj niti ne bi bilo treba pisat, ampak le tako gre tema zopet na vrh, da bi jo videlo čimveč obiskovalcev. Če si bo vsaj eden od množice s tem kaj pomagal, je namen dosežen.

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti