Bradavice na stopalu "peti"

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

18. avg 2011 8:41

Za odstranjevanje bradavic se preverjeno obnese rastlina cipresasti mleček http://sl.wikipedia.org/wiki/Cipresasti_mle%C4%8Dek. Z mlečkom sveže utrgane rastline namažeš bradavico in pustiš, da se mleček posuši. To ponavljaš več dni, dokler ne izgine. Se ne odlušči, ne boli, ni nobenih brazgotin. Preprosto ni je več. Je pa treba po vsaki uporabi te rastline dobro umiti roke, ker je sicer strupena. Pri nas imamo srečo, da cipresasti mleček raste za hišo, tako da to morda ni prava rešitev za tiste, ki živite v mestih. Mleček se namreč zelo hitro posuši in ga po mojih izkušnjah ne moremo shraniti.

motovilčica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. avg 2011 20:32

Si prepričana, da je cipresasti mleček pravi? Vedno se je v te namene uporabljal krvavi mlečnik, ki pa ni sorodnik cipresastega mlečka. Vidim sicer, da se v ljudskem zdravilstvu uporablja.

rimljanka

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

21. avg 2011 9:19

Rimljanka prepričana sem, da gre za cipresasti mleček. Krvavi mlečnik pri moji sestri ni deloval, pa smo poskusili še s tem, ker je bil pri roki in ker je gostejši in se nam je zdelo, da bi bolje "zatrl" bradavico. In je delovalo. Večkrat. In na več osebah. Pri nas za hišo ga je dovolj, zato je to za nas najbolj preprosto zdravilo za bradavice. Kako je s tem mlečkom v ljudskem zdravilstvu, pa ne vem.

motovilčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti