Bradavice na stopalu "peti"

kordelina  

član od: 21.11.2005

sporočila: 223

22. jul 2011 12:29

Ne vem če je to bradavica ali kurje oko kar sem sama imela, se pa spomnim da je zelo bolelo (na peti na nogi), bilo je otrdelo in ko sem malo z iglo in ščipalcem "prekopala" so bile notri rdeče nitke. Vse bi naredila da ne bi bilo treba iti k zdravniku na žganje kot je šla sošolka in jo je baje strašno bolelo... Potem pa smo šli na Hrvaško na en otok, kjer je živela starejša gospa in mi svetovala da naj liste ognjiča (sem jih pobrala iz maminega vrta, sedaj pa kar sama sejam) dobro pregnetem in si ta sok vtiram v bradavico. Brez heca, ampak res je minilo v dobrih 14 dneh, se ni nikoli več ponovilo in na tistem mestu ni več ne duha ne sluha da je tam kdaj kaj bilo 

kordelina

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

22. jul 2011 17:34

Proti bradavicam pomaga rastlina, ki ji pri nas rečemo krvavi mleček (ne vem pa, če je to pravilno ime). Pri nas raste kar okoli žive meje ali na robu vrta. Ko prelomiš steblo, ven priteče rjavkasto oranžna tekočina (od tod najbrž ime). Če se s to tekočino dosledno mažemo, bradavice izginejo. Slaba stran pa je, da se ta tekočina na koži precej pozna.

JJ

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

24. jul 2011 9:02

JanisJoplin je napisal/a:

Proti bradavicam pomaga rastlina, ki ji pri nas rečemo krvavi mleček (ne vem pa, če je to pravilno ime). Pri nas raste kar okoli žive meje ali na robu vrta.

JJ

Čisto pravo ime je krvavi mlečnik, se pa uporabljatudi krvavi mleček, ja. Znanstveno ime je Chelidonium majus in je sorodnik maka. Sicer pa se tradicionalno uporablja njegov mleček za odstranjevanje bradavic. Nikakor pa enkratni nanos ne bo zadoščal.

rimljanka

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

25. jul 2011 9:16

Tudi moj sin ima bradavice na stopalu in to zelo trdovratne. Žgat jih je hodil pribl. 3 mesece,vsak teden enkrat in sploh nočejo izginit. Tako,da mu je v ambulanti svetovala,naj kupi tekočino Verrumal. Kupili smo jo v Kranju v lekarni v strogem centru,cena 9€. Mogoče bo komu bližje kot v Avstrijo hodit. Upam,da nam bo s tem uspelo odstranit bradavice.

linolina

antonija7  

član od: 11.5.2011

sporočila: 219

26. jul 2011 18:33

Punce poskusite si bradavice mazati z herbion kapljicami za želodec,po dveh tednih se je pri hčerki  bradavice odluščila.Tudi jaz sama sem imela težave,vendar ne z bradavicami,ampak so se mi na nogi naredile bulice,ki so imele globok stržen,katere so mi morali izrezati kirurško.Ko so mi ponovno začele rasti in mi je zdravnik rekel ,da me zopet čaka poseg,sem si mazala z herbion kapljicami in težave so izginile in se nikdar ne vrnile nazaj.

antonija7

Barbi5  

član od: 12.8.2009

sporočila: 33

8. avg 2011 11:51

Da še dodam mojo izkušnjo: pred leti sem imela bradavice na nogi. Zdravnica mi sprva ni verjela, češ da so prevelike in to niso bradavice. Sem šla v lekarno po neke obliže, ki so mi samo povečali število bradavic! Poskusila sem marsikaj iz domače lekarne, pomagalo mi ni nič. Končno me je zdravnica poslala k dermatologu, ki ga je skoraj kap, češ da kaj takšnega še ni videl. Bradavice so bile velike kot noht na roki, imela sem jih na podplatih-na nohtih, peti... vsega skupaj cca vsaj 10 bradavic na eni nogi. Nato so mi jih žgali ven, čisto nič ni pomagalo. Takoj sem jih spet imela. Nato mi je dermatologinja dala bel recept za kislino, ponjo sem šla v Avstrijo. Res sem si morala mazati po eno in eno in še to samo par dni, ker drugače bi mi dobesedno v kost vse zažrlo. Ampak je pomagalo. Po dolgih mukah in zelo zelo udobnih čevljih sem se jih popolnoma znebila, koža pa je hvalabogu ostala gladka in mehka. Od česa so prišle nadme, nimam pojma. Upam, da jih več ne bom videla na sebi ;))

Barbi5

belaxx  

član od: 6.12.2007

sporočila: 6

14. avg 2011 19:54

Verjetno je to Verrumal tekočina. To mi je priporočila dermatologinja. Dobi se v Avstriji ali v lekarni Pri kranjskem orlu (v centru Kranja).

Bela



belaxx

Sporočilo je spremenil(a) belaxx dne 15. 2011 15:47

catcat  

član od: 23.7.2011

sporočila: 148

17. avg 2011 14:13

imela sem zeloo veliko bradavicouporabila sem salicilno kislino-ki sicer ni za bradavice ampak za kurje oči.pomagalo je

catcat

spelja  

član od: 22.8.2010

sporočila: 63

17. avg 2011 15:42

Tudi jaz sem imela te probleme. V lekarni sem dobila tekočino proti bradavicam (Galenski laboratorij jo dela sam) in si 2x na dan s tem nakapala bradavico (tekočina je rumene barve). Po dobrem tednu uporabe sem odstranila kožo okoli bradavice (oz ko je pač šla stran,seveda z bradavico vred), imela sem kar luknjo v podplatu. ampak koža se je normalno zarasla nazaj, bradavice pa nikoli več... sem pred tem probala tudi z domačim kisom, pa žal ni nič pomagal.

spelja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti