Kje organizirati rojstni dan za otroka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. mar 2010 13:41

Hja, Atina, samo v vprašanju je navedeno, da gre za Ljubljano. In pri nas je tako, da prostorov tipo "gasilni dom", "zadružni dom"...tega skoraj ni. V Lj. je relativno enostavno dobiti npr. lokacijo za kakšno snemanje, kakšno prazno halo v Stegnah, kakšen loft ali pa kak večji prostor na lokaciji bivše Tobačne za marsikaj....ampak poznavajoč tiste prostore, tisti prostori so prazni (voda in umivalnik, to je malo na hodniku in tam čez, kuahla ni nobenega, pohištva tudi ne in je pač potrebno vse prinesti s sabo in imeti piknik v velikem praznem mrzlem prostoru....to kak silni gušt hni, če imaš zraven štiriletnike) in tam kakšne silne zanimancije za otroke ni (razen da tečejo od stene do stene). Tudi poznavajoč ljudi, ki oddajajo - da bi npr, prišla k kašnemu upravljalcu prostorov kakšna familija in rekla, da bi potrebovali tale prostor za našo zasebno veselico, bodo zraven otroci.... Bo vsak upravitelj, ki da kaj nase, takoj zastrigel z ušesi. Bo že videl vnaprej kakšno situacijo, v kateri se bo kak otrok poškodoval pri padcu ali pa to, kako bo kak otrok vtikal prste v vtičnice (v šolah in vrtcih so instalacije projektirane z dodatnimi varnostnimi zahtevami, za ostale prostore tako strogih meril ni) in naslednji dan besne starše v spremstvu odvetnikov, ki bodo zahtevali pojasnilo....in se bo poskušal na vse možne načine izogniti taki situaciji s tem, da bo rekel, da ni navada, da se da tja otroke in skratka, bo poskušal preusmeriti iskalce kam drugam. In potem ostanejo neke organizirani prostori z orgniziranimi komercialnimi stvari (ki imajo zelo različne umetniške in vzgojne vrednosti, da se razumemo, precej ponudbe je prav kvalitetne, ampak čisto vsa pa ni in rojstni dan v palači džank fuda definitivno to ni) ali pa "znajdisesam" pristop. Meni je sicer v danih okoliščinah zmagovit prostor, ki se mu reče živalski vrt in potem se to lahko še nadgradi z druženjem po Tivoliju (ker vidim z okna, da se tam park začenja prebujati), kjer se otroci na miru natečejo in igrajo in tudi mi ni čisto jasno, zakaj se morajo odrasli družiti tako, da "sedijo in se pogovarjajo"...ampak smo pač ljudje različni. Vendelina jr.

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

21. mar 2010 7:29

kaj pa če naredite praznovanje v dveh delih??

Enkrat za domače, drugič za prijatelje??

marelica

dzeljan  

član od: 4.1.2004

sporočila: 79

21. mar 2010 21:51

Prostori za praznovanja; Kolosej, Nama, Arena Vodaphone, Čolnarna... Kakšne predloge alhko najdeš tudi na otrokoskopu http://www.otrokoskop.si/main/search/5/0/0/0/2 Kolosej - ima kavarnico, zraven katere so tudi notranja igrala za malčke. Ne vem pa, če bo dovolj zanimivo za 4-letnike. Mislim, da so možne tudi rezervacije in/ali organizacije RD. Enako velja za 5. nadstropje Name. Arena Vodaphone ima notranja igrala, zraven je picerija in kavarna. Kako je z rezervacijami pa ne vem. Čolnarna - imajo tudi RD. Imajo en tak luškan kot za malčke, kjer se lahko igrajo (rišejo, pišejo), ni notranjih igral. Baje imajo krasne "animatrke", če se zmeniš z njimi. Pa tudi tortice so dobre. Če pa je lepo vreme, se pa samo odpravite okoli bajerčka in greste na igrala!!! Žal ne poznam podrobnosti glede praznovanj oz. najema prostora/rezervacij miz za naštete lokacije. Vsekakor pa javi, kako se je vaše praznovanje izteklo :)

neznan uporabnik

22. mar 2010 12:12

Da se jih peljati tudi v gledališče, ni ravno najbolj poceni varianta ampak zaleže pa. Za tortico se morda kljub vsemu najde prostor doma, saj otroci ne potrebujejo ne vem kakšnega komforta za jedilno mizo? Je rahlo naporno, ja, če imaš rostni dan v takem letnem času, ko so želje eno, realnost pa drugo. Mi smo pozimi kombinirali s temi gledališči, domačo modno revijo, razstavo risbic (seveda so vsi sodelujoči dobili medalje za najboljšo kompozicijo, za najlepše barve, za najbiolj izvirno sliko, za najbolj enostavno risbo, za najbolj komplicirano risbo...bohnedaj da bi kdo ostal brez!), bilo je pomanjkanje prostora, a to predvsem v glavah nas, staršev, otroci niti porajtali niso, da nimajo vsak svojega stola (itak bolj malo sedijo). Poleti je bila pa druga težava: vročina za znoret, sploh v razhajcanem centru ljubljane, tako da smo kar reko Ljubljanico vključili v repertoar in se s splavom odpeljali proti Livadi na ples.. Malo sem zdele zasmetila, no ja.. drugač pa vidim zadnje čase res ta mlada generacija zelo prakticira Atlantis, otroci tudi zadovoljni (itak izbire nimajo) Bi pa rekla takole: pustite tiste animatorje in ukvarjajte se s svojimi otroki, še prehitro se ne boste mogli več japaja

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

22. mar 2010 13:01

Ker smo ravno odpraznovali vstop v najstniška leta ... še jaz pristavljam svoj lonček. Sin je družbo petih sošolcev sicer povabil na nekajurno kopanje in potem še na pizzo, smo pa odrasli včeraj malo modrovali o teh praznovanjih. In smo ugotavljali, da smo na rd ponavadi povabili druščino najbližjih prijateljev (pa vmes kakšno sestrično, bratranca, vse skupaj zagotovo manj kot 10 otrok) na kak sendvič in torto domov in to je bilo to. Ko smo se poslikali in pojedli, kar je mama pripravila, smo se šli pa ven pred blok igrat. Dokler smo bili manjši, so na nas pazile mame, ko smo malo zrasli, si jih nismo več želeli - moja je samo zahtevala, da smo v bližini bloka, da jo slišim, če me pokliče (hi,hi, sem se zdajle spomnila reklame za Jošta)... Zdaj otrokom rihtamo nevemkakšne animacije, izlete, jahanja, paintball... vse mogoče cirkuse, stresne finančno in drugače... Se mi pa zdi, da so moji najbolj zadovoljni, če dobijo malo mojega časa, v smislu načrtovanja koga povabit, kakšno torto speči in kaj še nabavit za pojest in za popit... Seveda ve vsak zase... Razlog, zaradi katerega pišem, je pa pravzaprav ta da nakažem možnost, ki smo jo vsaj v mojih najstniških časih izkoriščali blokovski otroci za praznovanje Novega leta - smo si organizirali zadevo v t.im. sejni sobi v bloku, ki jo je sicer zasedal hišni svet... Ne vem če tak prostor v novodobnih blokih (olastninjenih) še obstaja, če pa, je mogoče primeren za pogostitev do 20-tih otrok... Irena

Snezinka66  

član od: 18.12.2017

sporočila: 1

18. dec 2017 12:27

Vem, da je tema stara.. pa mogoče nam jo uspe oživeti :) Moja hči pa želi praznovati na drsališču in me zanima če ima kdo kakšne informacije v zvezi s tem? Hvala.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

18. dec 2017 14:08

Kjerkoli v Sloveniji?

rimljanka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. dec 2017 15:47

Snezinka66 je napisal/a:

Vem, da je tema stara.. pa mogoče nam jo uspe oživeti :) Moja hči pa želi praznovati na drsališču in me zanima če ima kdo kakšne informacije v zvezi s tem? Hvala.

Drsališče bo imelo vse informacije. 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti