Metoda breastscan

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. mar 2013 7:19

Dajmo se hitro užaljeno skriti v lupino... In kot laik se v strokovne debate ne bom vtikala (čeprav priznam, da sem šla iz čisto raziskovalnega (to pač sem po fohu, sicer v čisto drugih vodah) firbca brati strani Onkološkega inštituta), kot pacient pa povem le to, da me moji zdravniki zaenkrat še niso pošiljali na kake pregrešno drage raziskave, pa sem ravno včeraj "mojo" ginekologinjo vprašala za eno. Zaenkrat po njej ni potrebe, je pa rekla, da če imam izrecno željo zadevo opraviti, jo lahko. No, te želje nimam, ker reagiram čisto v redu na z našega zdravstvenega sistema odobreno in plačano terapijo. Pravzaprav reagiram nad pričakovanji stroke.

Pa še nekaj laičnega, ko imam postavljeno diagnozo, pa še za to traja navadno nekaj časa, se sama z vzroki, zakaj je do le-te prišlo, ne bom ukvarjala v nedogled. Bolj me "skrbi" pravilna terapija za vzpostavitev normalnega stanja.

Loni Makaroni

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

6. mar 2013 7:57

Loni, če bi bilo vprašanje preživetja, verjemi da bi se vprašala, zakaj po zdravilih ni učinka, sploh po močni dozi le teh in po preteku časa, ko bi se že moral poznati učinek.

Pa ne obtožujem zdravnikov, problem je le, ker se vsak spozna  le na svoje področje - npr. psihiatri na glavo, gastroenterologi na "prebavne zadeve", oboji pa zanikajo, da bi med temi dvemi podrčji lahko bila kakršna koli povezava. Čeprav je ogromno literature, ki govori o "gut to brain conection" - najdeno v el. knjižnici medicinske fakultete - ne samo na internetu. Po domače bi se reklo, da nekateri enostavno ne grejo s časom naprej.

In ne, nisem užaljena, če ne bi me moralo že pobrati po vseh pripombah. Pač povem svoje mnenje. In nikogar ne napadam, kar sem napisala, je izključno moja osebna, grenka izkušnja. Delček sem jo enkrat delila tudi tu gori. Hvalabogu je danes situacija zelo drugačna. 

robida

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. mar 2013 9:01

Robida, imam izkušnje, kar verjemi. In sem srečna, da sem danes tukaj in kolikor toliko zdrava, posledice so ostale, ampak sem jih vzela v zakup in te me ne bodo stale življenja.

Ne morem pa reči, da se zame niso potrudili že takrat.

 

PS Lupina ni letela nate, zgolj v vednost.

Loni Makaroni

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

6. mar 2013 21:48

Jasno je, da bolan človek išče pomoč kjerkoli, kjer se mu obeta vsaj žarek upanja. Seveda je dobro pri tem uporabiti zdravo pamet, ampak gotovo mu nihče ne bo zameril, če  bo (poleg uradnih!, ne namesto) posegel tudi po kakršnikoli neznanstveni metodi.

Čisto druga zgodba pa je, če si nekdo vzame pravico, da vzvišeno poučuje o koristnosti ali celo večvrednosti  različnih nedokazanih čarovnij; še sploh, če bi zaradi svojega položaja in izobrazbe moral  znati presoditi o smiselnosti in resnični vrednosti takšnih postopkov.

Sploh pa mi zvonijo vsi alarmni zvonci, če se nekdo prijavi na forum samo za tak zapis, potem se pa užaljeno umakne, ker "nismo pripravljeni stopiti skupaj v korist žensk ....".  A res podpira to samoplačniško metodo iz čiste ljubezni do sočloveka ?

 

Nasja

Mogicor  

član od: 18.2.2014

sporočila: 1

18. feb 2014 19:29

Pozdravljene,

slučajno sem pristala na tem forumu in videla, da so se v lanskem letu kar močno kresala mnenja ZA in PROTI BreastScan pregledu, zato sem se odločila, da vam povem svoje izkušnje.

Mesec dni pre pregledom sem na dojki zatipala nek tujek, ki niti ni bil podoben bulici, zato najprej nisem temu pripisovala take pozornosti. Ker le nisem bila trdno prepričana, da je čisto vse v redu, sem se spomnila na email, ki sem ga mislim, da kar trikrat prejela in v njem znana Slovenka, na veliko reklamira omenjeno preiskavo, baje dela skoraj čudeže, saj ti lahko 4 leta prej odkrije tvorbo.  Ob preiskavi sem povedala, da tipam zatrdlino, tudi sama strokovnjakinja, ki opravlja z aparaturo, jo je otipala, vendar je aparat, kljub dodatnemu hlajenju mojega telesa, ni zaznal, oz. jo je zaznal z minimalno razliko v temperaturi. Na koncu preiskave, ki mimogrede sploh ni poceni (stane 70 e), mi je svetovala, naj se za vsak slučaj prijavim še na UZ. Po nadaljnjih preikavah na mamografiji, UZ in punkciji dojke, sem dobila potrjen - karcinom!

Zakaj vam pišem, ne zato, da se bo zopet odprla tem za in proti, temveč da opozorim vse potencialne kandidatke, ki razmišljate o tem pregledu, da naprava žal ne zazna že aktivnega karcinoma v velikosti 2 cm, kaj šele, da bi vam  ga odkrila že 4 leta pred tem. Tudi onkologinja, ki sem ji povedala o tej preiskavi, mi je potrdila, da so imeli več podobnih primerov predvsem mladih žensk, ki so se zanesle na negatien izvid BreastScan.

V kratkem grem na operacijo, potem pa upam na najboljše!

Mogicor

Oreo  

član od: 27.11.2011

sporočila: 111

18. feb 2014 20:07

Z najboljšimi željami Mogicor! Hvala za tvojo izkušnjo.

Oreo

tisa55  

član od: 1.11.2012

sporočila: 75

20. feb 2014 21:17

Srečno Mogicor!

tisa55

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

21. feb 2014 11:05

Mogicor, držim pesti, da se bo vse v redu izteklo. Jaz že okrevam doma po operaciji. Na eni dojki sem bila operirana pred 25. leti in sedaj še na drugi dojki. Sem zagovornik prvo uradne medicine, dodatno pa še alternative, saj škoditi mi ne more.

regina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti