Katero pecivo

nejčica  

član od: 6.1.2010

sporočila: 174

21. avg 2011 22:43

spodaj je svetel biskvit, za kremo ne vem, košček rolade tudi ne vem, preliv pa si mislim,da je preliv za torte! jaz sem to sladico že zelo dolgo nazaj videla na neki poroki! zgledala mi je fenomenalno! mislim pa ,da tiste kulinarićarke,ki so videle opis bojo takoj vedele za kater biskvit gre!

ja multi k bi blo tako enostavno bi tud jst kr neki smešala pa bi blo! k pa to še vi znate naredit mi pa kr napišite recept! 

nejčica

neznan uporabnik

21. avg 2011 22:52

pa draga nejčica, nisem hoto bit aroganten pa nesramen al prizadet. samo, kako naj ti kdo odgovori na to vprašanje. vsi lahko ugibamo. kaj je blo pred leti na eni poroki al zabavi in je blo fino. pa svetel biskvit pol pa vmes krema in nato rolada pa prelito je blo. ponavadi se peciva tako delajo. najprej biskvit, krema,rolada je itak zrolan biskvit, na koncu se prelije. al si bla tolk ošamučena da ne veš niki od oka kak okus je mel biskvit, kak nadev,kak rolada in kak preliv. ???? a je vleklo na sadje, čokolado, vanilijo. kter sloj na kaj.... itd.

a je bilo sočno, vmes belo al barvasto na vrhu, ko je bilo prelito je bilo belo, modro,rjavo,rdeče,zeleno. ti praviš da preliv za torte pač je bil. to je tako kot bi šla v slaščičarno in naročila torto iz biskvita, vmes naj dajo nekaj,čez naložijo rolado pa prelijejo kakor se njim zdi.

 

Multivitamin

multivitamin

nejčica  

član od: 6.1.2010

sporočila: 174

21. avg 2011 23:01

Jou k bi jaz tist košček sladičke probala, bi vedla okus!Žal sem sam okol pladenčka hodila kot kaka mačka!( tam sem bila poslovno in res nebi zgledalo da bi moje koščeno telo navalilo na škatlo piškotov, verjem pa da bi rade volje)! Da bo res razumljivo na pecivo je bil položen kos rolade in ta je bil prelit s prelivom ni to bila rolada!

nejčica

neznan uporabnik

21. avg 2011 23:07

Ja no, whatever je blo je blo. Ti pa zaj pač gruntaj pa se vrti kot mačka okol škatle z dobrotami. Saj je tud meni jasno da ni rolada, če je spodaj bil flat biskvit pa vmes fila in nato zrolano in prelito. Se bojim,da ne bo druge kot zavihat rokave in pečt pa mogoče čez kake 10 let uspe.

 

Multivitamin

multivitamin

neznan uporabnik

21. avg 2011 23:14

Draga nejčica,

 

kot izkušena poslovna ženska, ki je v poslovnem svetu že leta in hodi na domenke, boš pa ja vprašala katero od izkušenih poslovnih kolegic. Saj, če si v uspešnem špilu menda ja nisi kariere obesila na klin? Če ti je lepo šlo.

 

Meni je vedno žal pametnih,spsobnih poslovnih žensk, ki se v enem momentu več ne znajdejo in zapustijo poslovne vode. Samo bolje tako, če niti okusa ne obvladaš in ne veš nič o prelivih.

 

Kaj si pustla kariero in se posvetila družini al kako.

 

Multivitamin

multivitamin

nejčica  

član od: 6.1.2010

sporočila: 174

21. avg 2011 23:46

Trenutno sem res na porodniški! Jaz se poslovno ne ukvarjam z kulinariko,peko,... to je samo moj konjiček in seveda nujno potrebna stvar! Po poklicu sem cvetličarka, tam sem dostavila cvetlićne aranžmaje in dekorirala prostor! Škatle s piškotki so pripeljali v gostino in kot vsaka firčna baba sem tudi jaz učke pasla!  

nejčica

neznan uporabnik

22. avg 2011 0:03

Ja draga Nejčica, najprej čestitke za bodoči al že doblen naraščaj.

 

Če je tak kot pišeš, pobrskaj kje si bla takrat. Al pa se spomni v keri gostilni je blo. Pol idi tja na drinkec, pa če je kaki fajn šef al pa še bolše kelnar koketiraj in vprašaj. Povej,da si bla kot cvetličarka pr njih, približno kdaj in, če majo mogoče malo pojma od kod so ono prnesli. Če ne bodo vedeli, greš pač na pjačko, mal koketiraš z dobrim kelnarjem (to ni nič pohujšljivega) in njega mal napecaš v smislu kulinarike.

 

Ne da ga pecaš tak, saj veš kaj mislim. Upecaš, da te spozna s kuharjem al kuharco in pol njih pecaš. Mal se nardiš  v stilu, da pričakuješ otroka al da si ga ravnokar dobila in bi rada pogostila. Saj nobenega ne rabi zanimat, da boš ti najprej celo škatlo maznula. In ti povedo ponavadi, veš.

 

Samo si zapomni na splošno v lajfu,da najbolj neumna vprašanja (na izled), dajo ponavadi najkvalitetnejše odgovore. Ne vedno. Večinoma.

 

In tega se drži in boš zvedela marsikaj, če boš le prav vprašala.

 

Vse lepo in dobro tebi in tvoji mali štručki.

 

Multivitamin

multivitamin

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. avg 2011 14:07

Multi me zadnje čase spravlja v smeh, ni kaj.

 

Drugače je pa tako: ali človek prinese panoje ali cvetlične aranžmaje....ali pa je na nekem seminarju kot udeleženec, je popolnoma vseeno. Vsak, ki stopi do organizatorja takega eventa in reče, tiste rože so super, kje ste jih naročili?, hrana je zanimiva, kaj je pa to....?, bo vedno dobil čisto spodoben odgovor. Ali pa vsaj kontakt izdelovalca. In vsak organizator bo vesel tudi takega vprašanja. Ker je to znak, da še nekdo opazi, da se je trudil z vsemi podrobnostmi. Preizkušeno ogromnokrat.

Tako da, za božjo voljo, ne tako šparat svojega jezika, no. Več stvari se reši, če človek v živo vpraša. Pa še nauči se postavljati vprašanja in malo naredi na svoji samozavesti.

Vendelina jr.

neznan uporabnik

22. avg 2011 14:20

Hehe Vendy, morm mal na šalo. Drugač bi blo dolgčas. Aja, pa če bo še kdorkoli hodil na taka srečanja - vprašajte. Je res vseeno kot kaj ste tam. In ne se motat, ko mačke okol vrele kaše. Če greš do organizatorja in pohvališ in se mal norega nardiš. Pa rečte,da tak noro dobro zgleda in, če lahko malo poskusite. Nihče vam pr takem šarmu ne bo odrekel koščka peciva.

To je vsa kunšt. Če ste pa še malo iznajdljivi in znate pečt pa vmes povejte,da vi točno tako pecivo tud sami pečete.

 

In lahko še kak biznis pade.

 

 

 

 

Multivitamin

multivitamin

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti