Jagode, ki rasejo do neba

wacvierkajca  

član od: 21.12.2009

sporočila: 3

tema odprta - 23. feb 2010 23:23 | ogledi: 4.694 | odgovori: 8

Gotovo ga ni gospodinjstva, kjer ne bi v poštnem nabiralniku našli "oglasno pošto", na naslovnici pa računalniško izdelano fotografijo krasnih jagod. Ista reklama pa se že nekaj let pojavlja tudi v drugih časopisih. Gotovo je že marsikdo nasedel. Tudi jaz, skupaj s še tremi sodelavkami. Pred dvemi leti smo zaradi prihranka pri poštnini skupno naročile večji paket sadik teh čudodelnih jagod. V paketu naj bi bili štirje zavojčki s po 5 (petimi) sadikami. Po treh tednih je paket prispel. Plačale smo po povzetju. Dvajset (20) sadik in poštnina. V paketu pa so bili štirje zavojčki. V treh so bile po štiri slabotne sadike, v četrtem pa ena od štirih brez korenin. Skupno torej samo petnajst (15) sadik.

Lahko verjamete, da nam je zavrela kri. Upravičena reklamacija, a kam, kako? Na naročilnici je bil namreč samo naslov poštnega predala. Šele po podrobnejšem pregledu naročilnice v nekem časopisu sem odkrila v najdrobnejšem tisku tudi telefonsko številko. Poklicala sem in še preden sem do konca povedala, zakaj kličem, se je gospa na oni strani že opravičila, češ da so prejeli premalo sadik in da bomo manjkajoče prejeli na njihove stroške takoj, ko dobijo novo pošiljko in da so vsem naročnikom poslali zavojčke s po štirimi sadikami.

Ker tudi po dveh tednih sadik še ni bilo, sem poklicala znova in zahtevala pojasnilo. Gospa na drugi strani me je neprijazno zavrnila, da naj ne bom nestrpna. V enem samem tednu da so morali razposlati preko tri tisoč(3000) pošiljk. Ko sem jo zavrnila, da jim bom poslala tržno inšpekcijo, pa je zahtevala, da ji povem svoj naslov in telefonsko številko. Seveda ji nisem ustregla, klicala pa sem s službenega telefona. Kasneje se na tisti telefonski številki sploh niso več javljali.

Sodelavke so tiste čudežne jagode posadile, jaz sem se jim iz principa odpovedala. Ni mi žal. Izkazalo se je, da so to čisto navadne vrtne jagode. Čudežna je pri njih samo cena. Če bi obstajale take jagode, kot so naslikane v teh zavajajočih reklamah, bi bile že davno naprodaj tudi v vrtnih centrih in pri vseh ostalih poštenih trgovcih, ki prodajajo sadike.

Če ima kdo boljše izkušnje, naj mi sporoči. Prav rada bi na lastne oči videla jagode, ki se vzpenjajo do neba. Se priporočam za eno sadiko.

P.S: Izračunajte, koliko denarja je bilo prigoljufanega, če je bilo razposlanih več tisoč paketov.

wacvierkajca

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

24. feb 2010 7:02

Jaz že vse življenje iščem seme tistega čudežnega fižolčka, po katerem je Jakec splezal do neba in si nabral zlata. Na žalost ga do današnjih dni še nisem odkrila .

lp

cervus

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

24. feb 2010 8:10

Elaphus - moraš najprej imeti kravo in jo zamenjati za fižolček. Če ni krave, ni fižolčka . Če pa že dobiš fižolček, moraš premagati velikana, pri čemer tvegaš, da jih dobiš po buči... Lp! Moycaa Sporočilo je spremenil(a) Moycaa dne 24. 2010 09:55

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

24. feb 2010 8:38

S to in podobnimi reklamami nimam težav. Jih pač prezrem. Ni posebej zahtevno, verjemite.

rimljanka

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

24. feb 2010 12:11

Take goljufije se bodo dogajale vse do tedaj, dokler bo dovolj naivnih kupcev. Ne le naivnih tudi pogoltnih in požrešnih saj , zakaj vraga pa rabiš jagode težke 1 kg in visoke do neba ? Žal, teh ne bo nikoli zmanjkalo in goljufije bodo cvetele večno. Pika. hedonist

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

25. feb 2010 10:00

Ampak mene pa tudi zanima, če jih je še kdo kupil in pridelal sploh kakšno jagodo. Jaz bi tudi imela take jagode, da bi imela 3 dovolj za celo torto!

čoko

nodika  

član od: 19.2.2010

sporočila: 190

25. feb 2010 12:34

Take reklame so zavajanje ljudi in bi nekdo za to moral odgovarjati.Tudi jaz sem bila tak osel,da sem šla enkrat na led vendar pri Bakkerju,kjer sem naročila temno rdeče begonije za na balkon imela sem pa potem roza,rumene, rumene z rdečo obrobo samo rdečih ni blo,potem sem pa reklamirala in so mi poslali dobropis v vrednosti ki sem jo plačala,za ta dobropis sem potem naročila rdeče vrtnice,katere sem posadila na vrt.Žalost vam rečem.Razmišljam da jih bom letos zruvala,ker so tako slabe da je vsaka najslabša roža lepša.Pravijo da osel gre enkrat na led.Sedaj vsako reklamo od Bakkerja vržem takoj v smeti,sploh ne odpiram.Zato prosim oslički raje premislite predno greste na led.Lp Nodika. nodika

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

25. feb 2010 16:45

nodika je napisal/a:

Razmišljam da jih bom letos zruvala,ker so tako slabe da je vsaka najslabša roža lepša.

nodika

V kakšnem smislu slabe? če si jih lani posadila, ne moreš takoj pričakovati razkošnih grmov, no. Rastline potrebujejo čas, sploh trajnice, da se ukoreninijo, razrastejo. Vrtnice je treba tudi ustrezno obrezovati, da lepo in bogato cvetijo.

rimljanka

nodika  

član od: 19.2.2010

sporočila: 190

27. feb 2010 9:56

Posadila sem jih v jeseni leta 2006,torej je to že tretje leto,tudi obrezala sem jih pa dodala gnojilo za vrtnice,vendar so še vedno bolj slabo obraščene.Sploh pa cvetovi niso taki kot so bili v reklami naslikani.Cvet se iz popka široko odpre, nato pa cvetni listi že začnejo odpadati.Sedaj grem raje v vrtnarijo pa kupim tako rože za balkon kot za vrt.lp nodika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti