Kratka moderna frizura

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

23. feb 2010 15:53

perpetua je napisal/a:
Jaz sem imela včasih pri ženskih frizerkah občutek, da te nalašč malo bolj ignorantsko in nezainteresirano postrižejo, kot da uživajo, če še malo zaserjejo kaj (kak prekratek frufru na primer). Zdaj že kar dolgo samo k frizerjem hodim, pa se boljše počutim... čeprav "ta pravega" še pa nisem našla na žalost. perpetua
Uf to tudi moj uživa, da malo preveč odreže. Je pa vseeno mega frizer pa še dobro zgleda. Res da sem par ur v salonu in me že pošteno rit boli, ostriže pa tako natančno, da, ko si sama delam frizuro oz ko si operem lase, lahko nardim res tako, da mi je ok. Iz frizerskega salona sem vedno prišla lepa, problem je, če ni prav postriženo, pol ne stoji, ko si sama operem. no sedaj že par let s tem nimam problemov, ker je moj frizer ok. Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

23. feb 2010 17:17

Moj frizer, h kateremu hodim že več kot 20 let, pravi, da mora vsaka ženska vsake toliko "prevarati" svojega frizerja, da si malo popestri dogajanje (on pravi, da enako velja za moža ... ). Tako da nikoli ni jezen, ko grem jaz včasih kam drugam, vsake dve do tri leta to naredim, pa se spet vrnem k njemu.

To naredim ko si zaželim temeljite spremembe (čeprav mi tudi moj brico kar pogosto menjuje frizure, barve las pa ne tako pogosto, vsaj osnovne ne, malo "telovadiva" z odtenki in prameni).

Tako da menjava frizerja ni tako velik korak, samo odločit se je treba.

Mamamia

 

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. feb 2010 21:34

V Zuerichu, ko sem iskala in končno našla frizerko, mi je ena deklica (frizerka) dala knjigo s frizurami in koščke papirjev ter mi naročila, naj označim, kaj mi je všeč in kaj mi ni všeč na približno tako kratkih laseh, kot so bili moji.

Precej v šoku nad "domačo nalogo" sem označila. Potem si je vzela 5 minut časa za pogovor. Iz salona sem odšla tako zadovoljna, kot še nikoli prej.

Od takrat sem imela nekaj različnih frizerjev in dva najboljša sem našla po zgoraj opisanem sistemu. K svojemu zadnjemu frizerju hodim že 9 let in ga včasih "prevaram" samo po sili razmer, ker je na dopustu, ko se meni nenadoma zazdi, da so lasje predolgi.

Pa še to: Ne razumem, zakaj bi frizerka zanalašč kaj sfušala. Dobra frizura na stranki ji je lahko vir novih strank in še večjega zaslužka. Mogoče pa jaz razmišljam čisto preveč kapitalistično, kaj pa vem. Moj Japonec si je na račun moje dobre frizure nabral en kup strank. Pa še jaz dobim za prvi obisk vsake nove stranko nekaj popusta.

 

 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 23. 2010 21:36

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. feb 2010 9:39

Punce, lasje so okras ženske, znak zdravja in spolne moči in privlačnosti. Mati narava, ko se je šla projektiranje evolucije, je imela to v mislih in ne zdaj zezniti vsega s cincanjem, no Mati narava nas je sprojektirala, da smo lepe, ampak je treba to ves čas vzdrževati. Razvijte en dober odnos do svojih las, naj se svetijo in naj bodo lepo postriženi. Naj glava ugotovi, kaj se dela z lasmi in potem lepo pogumno k frizerju in dokler ne najdete pravega, imate pravico in dolžnost zamenjati obstoječega in naredite no iz svojih las nekaj za orožno dovoljenje. Vendelina jr.

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

24. feb 2010 10:17

[citat=--perpetua--]Jaz sem imela včasih pri ženskih frizerkah občutek, da te nalašč malo bolj ignorantsko in nezainteresirano postrižejo, kot da uživajo, če še malo zaserjejo kaj (kak prekratek frufru na primer). [citat]

Tole se mi zdi hudo krivično do vseh poštenih frizerk, ki se gotovo potrudijo, da bi bila stranka zadovoljna. Jaz bi nalašč zafušala samo kakšne ignorantske in nezainteresirane stranke.

tulka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. feb 2010 10:50

Nekako se mi zdi, da perpetua tule ni ravno zelo way off base. Ne zaradi frizerskega poklica, ki je psihično in fizično hudo zahteven, ampak, punce, če smo pet sekund iskrene, čisto vsaka se je že zalotila pri tem, da z zavistjo opazuje kakšno drugo žensko, v nadaljevanju opravlja, pa če se tisti opazovanki kaj pripeti neprijetnega, hude žalosti ravno nismo zložile. Razlika je samo v tem, da smo se ene pri takem početju zalotile, se ustavile, zajele sapo in po tehntem premisleku in daljšemu delanju na sebi, tako početje opustile in ga imamo danes za nečedno do zavržno. Ene pa tega še niso storile in nekatere med njimi tudi nikoli ne bodo, kvečjemu z leti povečujejo frekvenco in intezivnost. In take coprnice so v čisto vseh družbenih skupinah in verjetnost, da je ni med frizersko skupnostjo, je, kar se mene tiče, minimalna. Hočem reči, ženske takega kalibra so povsod: babnice, ki brusijo jezike, če vidijo kakšno mlajšo/lepšo/pametnejšo od njih, zoprnice, ki ne pogledajo v oči in se nikoli ne nasmehnejo, večne mučenice na katero leti vsa nesreča sveta in zavoljo tega menijo, da jim je dovoljeno, da so zoprne... pa še je takih dosegov.. tak mentalni pristop se sreča v vseh poklicih in bi rekla, da med frizerkami tudi in zna biti, da se takole škarje malo zaletijo, pena od šampona teče v oči in za vrat, **** happens. Vendelina jr.

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

24. feb 2010 12:43

Ženske smo včasih čudne, kar se frizur tiče. Rade bi spremembo, bile bi čisto drugačne, od frizerja pričakujemo čudeže. Ko pa nam naredi totalno spremembo, se ne prepoznamo in smo razočarane. Pa četudi ves svet reče, da je sprememba odlična, da izgledamo bolje kot prej, če se z novim imidžem ne počutimo ok, ne pomaga nič. Ženske namreč s frizuro rešujemo tudi psihične težave. Glede na to da sem "od foha", sem tega videla že veliko. Moja sestra, denimo, ima stalno željo po spremembah, ampak z en kup omejitvami: spredaj mora biti tako in tako, pri ušesih tako in tako, barva taka kot je.... in potem pristane točno tam, kjer je že bila :). Vendelina ima prav, vsak dober frizer si mora vzeti čas in se s stranko pogovoriti, pogledati stanje suhih las in potem mora biti toliko psihologa, da oceni, kako daleč lahko gre s kakšno hudo spremembo. Če si frizer ne vzame časa za pogovor, sploh če ste tam prvič, potem ni v redu. Ena (ne vem, več, katera) je zapisala, da ima občutek, da se kakšna frizerka izživlja nad svojimi strankami. No ja, če dela v kakšni firmi in je slabo plačana, bi kar verjela, da svoje frustacije sprošča nad strankami, če pa dela zase, pa mislim, da ne bi bila tako neumna, da bi pljuvala v lastno skledo. Sicer pa so dandanes čudaki vsepovsod :). korenckova

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

24. feb 2010 15:09

Ojoj korenckova

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti