Ežojevo potovanje v čile (prej "dopust 2010")

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

12. mar 2010 19:47

Ja, če ežoj naslednjega potovanja ne dobi na recept, bi bilo res najbolje, da na kulinariki začnemo zbirat v ta namen. Je res fino brat.

Še več slik pa seveda težko čakam.

Nena

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

12. mar 2010 19:53

Če mu pa danes ni toplo od tega našega božanja... Ognjič

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

12. mar 2010 20:15

Ežoj, dobrodošel na domačih tleh in hvala za doživeto in napeto. kobra 1 [kaca]

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8695

12. mar 2010 21:52

Ežoj, starina naša, dobrodošel.

 

Pozdravček!

ursula-ce  

član od: 18.10.2008

sporočila: 542

13. mar 2010 6:54

Ežoj, tokrat mislim pa čisto resno: kapo dol pred tabo! Občudujem tvoje sproščeno pisanje in sem ob njem res uživala, tako kot vsi. Da potuješ sam in se znajdeš v vsaki situaciji v daljnem in nepoznanem svetu, potrebuješ tudi izredni pogum (ali po naše: imaš jajce). Že v naprej ti želim, da ti uspe še veliko takšnih potovanj. Lep sobotni dan vsem! ursula-ce

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

13. mar 2010 8:20

Ežoj,študentek naš,dobrodošel nazaj v domači kraj

Me zanima keri zanimiv pob je na sliki....čilenec ni...

lp goga

neznan uporabnik

13. mar 2010 12:01

Ampak jaz pa pogrešam tvoje videnje tega čuvenega potresa, Ežoj? Ne mi rečt, da ga nisi doživel, tako ali drugače? japaja

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

13. mar 2010 17:11

če vsaka od nas, ki smo ga vsak dan vestno brale, vrže 10€, mu zberemo za kozarčke vina ob kosilu. Jaz sem za. klavdija

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. mar 2010 22:38

Hola ( sm že pozabil kaj to pomeni ),

danes dobil prtljago, kokaina mi niso najdli ( to sem pa bil siguren ), tudi semena invazivnih sort buč niso najdli. Perilo je že oprano ( gat pa ne bom likal, pa izpuščaji gor ali dol ).

Ognjič, res mi je toplo, da mi je že nerodno. Vsem skupaj še enkrat prav lepa hvala za lepe besede ob prihodu. Resnično mi je mal nerodno.

dragička je napisala: Ežoj, starina naša, dobrodošel.

Tudi tebi prav lepa hvala za dobrodošlico, ma kakšna starina ženska glava, študent ( hispanistike ) v najboljših letih ().

japaja: moje doživetje potresa ( e pa *ebiga, sreča pa taka, enkrat v življenju sem čist v centru dogajanja, pa nič ne vem, kaj naj vnukom rečem, ko bojo vprašali: dedi, a si ti res bil v Čilu, ko je bil tisti veliki potres ) je pa, kot sem zapisal. Zjutraj so na ladji povedali, da je bil hud potres, da je nekaj mrtvih in veliko porušenega, da za ladjo ( zaradi tsunamija ) ni nevarnost, bili smo v " kanalih " patagonije. Kamorkoli sem prišel, so me vprašali, kje sem bil za čas potresa. Povedali so, da je letališče v Santiagu zaprto, potniki, ki imajo let is Santiaga naj gredo v Argentino v Mendozo, leti so od tam. Mene se pa ni nič prijelo, sem, recimo, fatalist po naravi, kako je usoda planirana za mene naj bo, upal sem, da se bo do mojega časa za odhod že uredilo ( in se manj ali več tudi je ). V santiago nisem videl nič razdejanega ( pa je bilo, mi je povedal en irski novinar, ki je prav zaradi potresa prišel v Čile, bil je tudi v Concepcionu ( menda najbolj razdejanem mestu ). Jaz sem v Punta Arenasu gledal na TV ( ko sem pil kavo ali kosil ) en kanal, ki je poročal sam o potresu ( v živo s mesta dogodka , terremoto en zone, centro sur, ultima hora ), videl porušeno, ljude, ki jokajo ( ker so izgubili vse ), vojake s puškami, ki hodijo kot po Bagdadu, s puškami pripravljenimi za strel............

Če zraven prištejem še vtis s Letališča v Santiagu, pod šotorih, in nedelujočo " infrastrukturo " ( tehtnice, monitorji ) to bi bilo vse o mojem doživljanju potresa.

Ma ursula, preveč vse skupaj vzdiguješ, ni tako. Vsepovsod ljudje pričakujejo in sprejemajo turiste. To danes ni nobena, ne vem kakšna avantura, da bi potreboval kakšne kokošje produkte. Vsepovsod so ljudje firbčni, in jih tudi zanima, od kod sem, kaj počnem, zakaj potujem ( a sem poslovno ), mislim pa tudi, da so ljudje vsepovsod pravzaprav dobri. To, da se znajdem, je pa tudi tako, da je to mal stvar vaje, pa planiranja, zbiranja informacij vnaprej, presojanja verodostojnosti informacij, kot sem prej povedal, potovanje ( in užitek okrog ) se pravzaprav začne veliko pred dejanskim odhodom na letališče. Danes ni nobeden problem zbrat dovolj informacij o potovanjih, tako, da vse vnaprej veš kako in kaj. Jaz v glavnem uporabljam vodiče lonly planet ( zdijo se mi najbolj verodostojni ) in internet. Praktički vse cene poznam vnaprej in sem ( zaradi rezerve, ki jo upoštevam ) večkrat presenečen z nižjo ceno. Kamorkoli greš, seveda so tudi ljudje ki bi izkoristili tvojo nevednost, če mal zaupaš v usodo, se jim izogneš in srečuješ večinoma navadne ljudi, kot smo sami, radi bi turistu naredili uslugo in to dobili plačano ( nikoli ne bom pozabil taksista v Chicagu, ki me je peljal od železniške postaje do avtobusne, ko sem se vsedel in rekel kam grem, mi je takoj povedal, da je to takoj za vogalom, lahko bi me kot majmuna vozil pol ure po mestu in mi to zaračunal )

Ej, klavdijaB, ko se hecaš, pripopaj kakšnega smeškota ( jaz imam najrajše hudička , res mi včasih manjka en mal večji ).

Oh jade, jade, probal, iz druge vitrine:

 

 

ežoj

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

14. mar 2010 6:49

No zdaj se vidi kako hitro čas beži,pravkar smo začeli brat te zanimive potopise,na pa je ežoj že doma.Res zanimivo branje,saj bi lahko s tem zaslužil za naslednje potovanje. Ja če bi jaz hodila v bližino takih dobrot,bi morala vzet še en kovček za vsaj številko večjih oblek... Dobrodošel spet doma ežoj!!! (madona se mi cedijo sline,ker vidim zgornjo sliko,bo zalilo tipkovnico) jesen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti