Prehranjevanje po krvnih skupinah

tema je zaklenjena

onija  

član od: 21.11.2004

sporočila: 99

tema odprta - 18. feb 2010 20:18 | ogledi: 7.491 | odgovori: 9

Torej, kot sem že v drugi temi napisala, dajmo se o prehranjevanju po krvnih skupinah pogovarjati ločeno od ostalih diet. Pri prehranjevanju po krvnih skupinah ne gre za dieto, temveč za način zdravega in pravilnega prehranjevanja glede na krvno skupino. Glede na to, da tudi sama sedaj odkrivam toplo vodo na tem področju ne bom, vsaj danes ne, preveč filizofirala in pametovala. Pozivam pa vse, ki izkušnje s tem imate, da jih delite z nami.

Moja krvna skupina je A+ in sem danes že potrdila, da je meso moj sovražnik številka 1. To sem opazila že pri ločevalni dieti, brez, da bi prej karkoli vedela o tem kar je naslov te teme.

onija

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. feb 2010 20:32

V katero skupino pa spadam jaz? Na mojo težo zelo negativno vplivajo kakršnikoli OH.

 

Vanja

t-baby  

član od: 14.12.2003

sporočila: 698

18. feb 2010 20:38

na ta način določat krvno skupino se mi nezdi ravno realno ... name tudi zelo vplivajo oh sem pa 0+ vendar pomoje to ni nujno da sva iste krvne skupine ravno tega kar naj bi se izogibala se mi nikakor ne rata, in je konstantno na jedilniku :) mogoče na hitro , skopirano z aktivne : Krvna skupina 0 Prehrana oseb s krvno skupino 0 bi morala biti sestavljena iz živil živalskega izvora in zelenjave. Pozorni morate biti na živila, ki vključujejo govedino, jagnjetino, puranje in piščančje meso in ribe. Prav tako so dovoljene vse vsrte sadja, stročnice in kapusnice. Strogo se morate izogibati mleka in mlečnih izdelkov, kruha in pšeničnih testenin, zelja in koruze. Krvna skupina A Ljudje s krvno skupino A bi morale konzumirati večje količine živil rastlinskega izvora: zelenjavo, lečo, sojo, grah, polnozrnate žitarice. Jagodičevje in slive so prav tako priporočljive, občasno lahko konzumirate perutnino in fermentirane mlečne izdelke, papriko, paradižnik, tropsko sadje in citruse. Krvna skupina B Ljudem s krvno skupino B je dovoljena največja prehrambena raznolikost. Jeste lahko ribe, perutnino, jagnjetino, goveje meso, mlečne proizvode, zeleno zelenjavo, žitarice in vse vrste sadja. Iz prehrane bi morali popolnoma izločiti školjke, šunko, slanino in piščančje meso, omejiti pa uživanje govedine, pšenice, paradižnika in koruze. Krvna skupina AB Osebe s krvno skupno AB lahko jedo jagnjetino, puranje meso, mlečne proizvode, jajca, riž, tofu, slive, češnje, medtem ko bi se morali izogibati prekajenemu mesu in omejiti vnos govejega mesa, pšenice, koruze, tropskega sadja, pomaranč in banan. http://irenina-kuhinja.blogspot.com/

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. feb 2010 20:43

Sem mislila, da bodo hudički dovolj.

 

Zdaj si pa predstavljaj družino, v kateri ima vsak drugačno krvno skupino.  V tem primeru lahko rečeš samo: Adijo kuhanje!

 

 

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. feb 2010 20:46

Verjemite, če hočete.....Zanimiv je stavek: Pozorni morate biti na živila, ki vključujejo govedino, jagnjetino, puranje in piščančje meso in ribe. Pri krvni skupini O je napisan, me pa zanima, kaj pomeni.

rimljanka

t-baby  

član od: 14.12.2003

sporočila: 698

18. feb 2010 20:47

evo da skopiram še zaključek ... Za in proti Na splošno je hrana, ki jo dieta priporoča za vse štiri krvne skupine, sveža in nepredelana ter relativno raznolika. Še najbolj neuravnoteženo prehrano imajo ljudje s krvno skupino 0, saj njihov prehranski načrt predpostavlja vnos velikih količin mesa, kar lahko posledično vodi do prekomernih količin holesterola in zasičenih maščob, kar poveča tveganje za določene bolezni – predvsem srčnožilne bolezni. Ljudje s krvno skupino A bi morali zaradi omejenega vnosa mleka, mlečnih izdelkov paziti na zadostni vnos kalcija, železa in vitamina B12. Prehrana, ki izključuje določene kategorije hrane, seveda ni primerna za otroke, adolescente, nosečnice, doječe ženske in starejše ljudi. Prav tako je zelo težko načrtovati jedilnik za družino, katere člani imajo različne krvne skupine – verjetnost za to pa je velika. http://irenina-kuhinja.blogspot.com/

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

18. feb 2010 20:48

He, he, Vanja, ti povem, kakšni sta krvni skupini očija in mami v tej familji, (ki, mimogrede nujno vključuje vsaj 2 otroka).

rimljanka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. feb 2010 20:54

rimljanka je napisal/a:

He, he, Vanja, ti povem, kakšni sta krvni skupini očija in mami v tej familji, (ki, mimogrede nujno vključuje vsaj 2 otroka).

rimljanka

 

 

Dokler niso kakšni posvojenčki. Oprosti, ker nisem omenila tega. Ali pa, če jih je slučajno naredil kak poštar.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti