Oblačilni reporta za pomlad 2010

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

4. feb 2010 16:20

Ja, to mislim. rdkapica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. feb 2010 16:45

Sodeč po fotki je ena volneno-mikrofibrasta zadeva. Me pa tale belo-črna kombinacija (nastane tako, da človek mrzlično išče "nekaj za čez črno oblekico") pušča precej čustveno hladno. To je (če si sposodim oznako moje mame, ki ji je črn humor blizu) gvant, ki ga obleče mama iz province, ko gre na govorilne ure za svoje ne najbolj odličnjakaste otroke (in ne sme izgledati bolje od učiteljic). Stvar je preveč bela za zimsko verzijo (ko je svetla koža), bela na televiziji naredi človek širšega in malo "bolanega", svetlolaskam pa ravno ne pomaga. Ker so črno-bele in črno-bež kombinacije, ki funkcionirajo in take, ki funkcionirajo malo manj in slednja spada sem.Jaz bi Saši namesto tega blazerja za raje dala kakšno alt-gold jaknico do pasu, ki sem jo svoje čase videla pri sinequanone. Tak blazer bi pa raje imela v bolj bež izvedbi in bi ga kombinirala z oblačili barve bele kave in zraven bi dodala zlate accesories. Vendelina jr.

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1564

5. feb 2010 14:03

Kar je zgoraj napisano je res in z napisanim se strinjam. Zanimivo pa je, ko sem pomislila, da bi ga imela tak blazer, mi še na misel ni prišlo, da bi jaz to nosila kot strogo črno-bela kombinacija (in se ne spomnim, da sem že kdaj imela oblečeno strogo črno-belo kombinacijo). Všeč mi je reliefni vzorec, ki naredi blazer malo drugačen in ker je (vsaj zgleda tako) v pasu lepo oprijet in nekoliko daljši (ali se temu reče "do sredine bokov"?). Še to, če bi imela na voljo kakšno drugo barvo kot belo, je zelo verjetno, da bi se odločila za drugo barvo. rdkapica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. feb 2010 14:47

Do sredine bokov pomeni, da se oblačilo konča (gledano od zgoraj navzdol) kak centimeter nad nivojem, kjer imamo najširši bočni obeg. Ti si kar kupi blazer, jaz te podpiram. Vendelina jr.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

7. feb 2010 11:08

Vendy je napisal/a:
......................................................................

.............................................................................................

Moška moda:Medtem ko se v žensko modo uvajajo jaknice, se iz moške mode jopiči na vse možne načine črtajo. Skratka, če ima frajer usnjeno jakno, potem naj bo avirexova in naj bo pilot in to takšen, da bi mu morala karakterja od Cruisa in Kilmerja iz Top Guna čistiti čevlje…ali pa naj ne nosi jaken in jopičev? Skratka, nas čaka kar eno delo, ko bomo te jakne metale ven iz omar, a ne? Namesto tega moda moškega na vse možne načine oblači v suknjiče. Suknjič na poslovni obleki, kežual suknjič na džinsu, lanene stvari poleti…..Letošnji sukniči so (tako kot so že lanski) za kak centimeter dva krajši. Skratka, končujejo se pred koncem sedala. Namreč, moški imajo krajše noge (v smislu, dolžina nog/višina telesa je pri moških nižja kot pri ženskah). In če je suknjič dolg tako, da pokriva zadnjo plat, potem so noge optično še krajše in trup še daljši. In ker so trupi pri moških tako ponesrečene oblike s trebuhom »na ven«, utegne suknjič delovati precej škatlasto, če je predolg. Zato ga krajšajo. Zmagovalec je suknjič z dvema gumboma, trije gumbi pa so rezervirani za junake, ki so visoki najmanj 188 cm. Barve: modra, modra in modra. In dokler si ne bodo izmislili kakšne bolj »modre« bo še kar modra. Pa potem svetle v svetlo sivi izvedbi. Pa bela kava. Tudi večna črna (čekirajte fotke portugalskih nogometašev izpred dveh let in boste takoj štekale, zakaja). Pa modrikasto siva. Pri srajcah so okej vse barve.Močno odsvetujem rjavo, razen, če se kombinira z belo kavo (v smislu suknjič je svetel, srajca je temna). Suknjiči v rjavem so pa na moškem ajoj. Pa v zelenem tudi.

................................................................................................................................

................................................................................................................................

Vendy

Ne bi rad hodil po svetu in naši kulinarični komjuniti delal sramoto, češ, da nisem oblečen v trendu. Zaradi tega, rabim nekaj pojasnil:

- usnjena jakna, a bo čist dobra, taka, kot je imajo vozniki turških tovornjakov ( tako tudi sam imam ), ne vem pa če je avireksova ( na prešvicanem ovratniku se ne vidi znamka) ?

- suknjiči so že OK, matra me pa kežual suknjič na jeans. Če je jeans tak kot se šika, mora bit mal raztrgan, meni se je zadnjič na plesu ena hlačnica čist odtrgala. Kaj naj zdej: a bo v trendu če hodim brez te hlačnice, ali naj je enmal prišijem.

- tisto o trupih in nogah nisem najbolj razumel, bom pogledal v kakšn učbenik optike ( tisto ponesrečeno obliko s trebuhom ven, si mal mim usekala, tisto daje moškemu zrel videz..........). A je zadnja plat in sedalo eno in isto, a se temu reče, more bit, rit?

- Suknjič z dvema gumboma se mi zdi vredu, ravno takega imam ( bil je sicer na tri gumba, pa je en nekje odpadel ).

- tist sem mal razočaran, meni se zeleni suknjič prav lepo poda.

- manjkajo mi pa nasveti za na bike: a je še kar v trendu, to kar imam že en cajt, na golo telo usnjen brezrokavnik, erdeča ruta okrog vratu, sončni špegli in bejbika na zadnjem sedežu?

ežoj

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

7. feb 2010 15:29

Ežoj, pozabu si še , na bike ne smeš pozabit vzet dva šklipslna( ščipalki za perilo) da si hlače pripneš, to je obvezni del tpalete za na bike, drgač ti bodo vilice naredle ekstra moderne kavbojke-boš jemu spodaj hlače čist v franžah.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. feb 2010 15:51

Ežoj na tole tvojo: - manjkajo mi pa nasveti za na bike: a je še kar v trendu, to kar imam že en cajt, na golo telo usnjen brezrokavnik, erdeča ruta okrog vratu, sončni špegli in bejbika na zadnjem sedežu? V resničnem življenju bi prišla bejbika na zadnji sedež, samo v primeru, če bi snemala kader za softpornič. Ga ni čez avirexovo jaknico. Vendelina jr.

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

9. feb 2010 12:30

Doma imam modro zelen karirast blazer, star cca 10 let, vendar odlično ohranjen. Se mi zdi, da bi ga lahko potegnila iz naftalina in letos nosila s kavbojkami. Moti me edino kroj, zato sprašujem, če se splača predelati take kose oblačil (malo bi ga skrajšala in zamenjala eventuelno gumbe) in kje bi se dalo to narediti? Drugo vprašanje pa je malo mimo teme ali pa tudi ne. Barve Kombinacija modra - črna in rjava - črna. Večkrat napisano s tvoje strani, da to ne gre oz. da so take kombinacije za master level. O modri si se letos precej razpisala in prav je tako, ker prihaja v prve linije. O rjavi in kombinacijah z njo, pa nisem zasledila dosti napisanega, pa me zelo zanima, ker imam v omari precej oblačil v tej barvi. Npr: Doma imam namreč krasno srajco v rjavo črni kombinaciji. Kaj tudi takih stvari se ne kombinira npr. s črnimi hlačami? In potem še temno rjavo usnjeno jakno( ki meji skoraj na violično) prešito na robovih z bež nitko. Kaj bi pasalo k takemu oblačilu? Vilma

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. feb 2010 13:41

Vilma, blazerj (če ni na rokavih preveč ofucan), zna predelati dobra šivilja in bi rekla, da je v vsaki lokalni skupnosti kakšna taka. Čeprav, tako stvar je treba videti in potem določiti, v kakšno smer se predela (evetuelno kakšne zaplate na komolce, da je bolj kežual varianta). Recimo, jaz bi zadevo morebiti po gaultierjevsko kombinirala s zaplatami na komolcih v temnem džinsu in gumbi s swarovski kristali - bi naredila dober kontrast....ampak, kot sem rekla, treba je stvari videti. Glede rjavo-črnih kombinacij - ja, to je za master level. Npr: rjavo-črna srajca se lepo kombinira s črnimi hlačami in rjavim blazerjem, ki ima črne obrobe na reverjih, črne gumbe. S tem, da mora biti rjava v barvi mlečne čokolade ali pa bolj svetla (npr, barva cimeta), da se vidi črno-rjava kontrast. V primeru, da je na bluzi še kakšna tretja barva (npr, črna, temno rjava v barvi temne čokolade, potem mora biti zraven še kakšna bež ali zlata barva...), potem se taka rjavo-črna bluza kombinira k svetlemu kostimu (tak, kot je najbolj svetla barva v srajci) in se potem zraven nosijo temni čevlji in torbica (enake barve, tu ga ni za biksat z različnimi barvami čevljev in torbic). Črno-rjava lbluza in črne hlače (pa je rjava relativno temna, tako da s črnim ne ustvarja kontrasta), je pa tako no, kiksneš ravno ne in je "za roditeljski sestanek, če nočeš, da se bo vzgojiteljica slabo počutila..." Oziroma, oblečena si, ali ukupni dojam nije baš nešto... Tisto rjavo jakno nosiš v prehodu iz marca v april in nekako po 15. septembru v kombinaciji z bež bluzicami in kavbojkami ali pa džins krilom. Namesto bluzic imaš lahko za kežual izvedbe tudi majčke, po možnosti tiste z logoti bendov iz naše mladosti (tipo majčko od The Cure) Zraven si omisli torbico v rjavkasti barvi (natur ton smo rekli temu včasih) z resicami in rjavkaste mokasine s platforma naloženim podplatom. Vendelina jr.

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

10. feb 2010 11:24

A je že kje kaj o torbicah? Če ni ... a bi? ;) sara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti