Kam poleti?

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

14. mar 2013 15:58

Lopatka, črni letalski humor mojega moža za tolažbo - mene je zares strah letenja - "Kaj se sekiraš, gor še ni nihče nikoli ostal" :) Nikoli pa ne bi ekstra pomišljala, ostati doma ali odpotovati, če ti je namenjeno, ti je pač namenjeno .... 

Saša

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

14. mar 2013 15:59

hehe. Tudi moj ata tako pravi :)

Lopatka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

14. mar 2013 16:01

No, naša izkušnja s Parizom septembra lani. Vse je organizirala hčerka. Let za tri z Easy Jetom iz Benetk. Do Benetk z Goopti trikrat po 22 eurov plus pet evrov, da te poberejo doma. V obe smeri, torej skupaj 144 eurov, karte za Pariz 400eurov za tri , na CDG, taxi 50 eurov, teden dni na Montmartru v privat stanovanju 350 eur. Podzemna, hrana, tedenske karte za muzeje, cerkve...Taxi še nazaj.

Prtljago 20 kg po osebi ni treba doplačati, dovoljena ena ročna prtljaga.

Ker smo hodili na kosila ven, si privoščili, nismo preveč gledali, kaj bomo jedli itd. smo sicer kar zapravili. Imeli smo se odlično, ogromno videli in mi ni žal za noben euro. Prihranili smo pri vožnji in stanovanju, malo več pa zapravili za ostalo. Nakupovali nismo.

Zelo zadovoljni tudi z Gooptijem, sem se jih poslužila tudi pri potovanju na Havaje. Karta za Havaje je bila za eno osebo 995 eurov povratna. Pri tem velja opozoriti. Nobena agencija, ki sem jo kontaktirala, ni imela karte za manj kot 1350 eurov. Hčerka mi je skombinirala lete sama po internetu in še na Air Francu sami niso našli teh kombinacij, tako, da jim je ona povedala, nakar so mi poslali karto. Zato svetujem vsem, ki ste vešči kupovanja kart po netu, da si sami "kupite" karto. Presenečeni boste nad prihrankom. Letela pa sem za 995 eurov tja: Benetke-Amsterdam-Seattle-Honolulu, nazaj pa Honolulu-Los Angeles-Pariz-Benetke.Cena do Benetk enaka kot zgoraj, torej 22 eurov plus pet.

Pred tremi leti pa sem za karto na Havaje odštela okrog 1400 eurov, res pa z Brnika. 

Mogoče bo še Ežoj kaj napisal, saj sem iz njegovega potopisa razbrala, da se je bal, da bo moral sedeti na pručki, ker je tako poceni kupil karto.

 

naor

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

15. mar 2013 10:47

Naor, lahko mogoče zaupaš kje oz. pri komu ste stanovali?

Hvala.

Lopatka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

15. mar 2013 13:24

Lopatka, pozdravljena!

Lahko bi ti povedala, a si ne bi mogla nič pomagati. Gospa, ki nam je oddala stanovanje za en teden, je šla v tistem času na dopust. Imeli smo res srečo, ker je oddala ravno v času našega obiska. Tudi v Franciji je kriza, zato si vsak pomaga na svoj način. Jo je pa hčerka našla na netu, tako da mogoče poskusiš tudi ti, nikoli ne veš. Bilo je zanimivo priti v vsakdanje francosko življenje, če tako rečem in malo tudi poklepetati s stanovalci. Seveda jih nehote zavedeš, ko pozdraviš z Bon jour, potem pa hitro vprašajo od kod si in potem se začne telovadba v obe smeri. Najbolj sem se smejala mami od naše Karin, ki nam je prinesla ključe, vzela garancijo in pokazala, kako in kaj. Moje prvo vprašanje je bilo, če govori angleško, ker moja francoščina ni več tako tekoča, da bi se pogovarjala enako sproščeno. Je rekla, ja seveda, potem pa mi pokazala fran.ang. slovarček. S skupnimi močmi smo se zmenili vse. V lokalih sva se s hčerko kar po njihovo sporazumeli, čeprav na moje presenečenje povsod obvladajo angleščino.

Želim ti srečno roko pri izbiri!

 

naor

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

15. mar 2013 13:35

Hvala za nesvet. Sem pa že slišala za take vrste najem stanovanja, hiše, sobe. Moj znanec je imel enkrat celo takšno srečo, da je nekomu (kolegu od sodelavca) pazil hišo v Amsterdamu in je tako prišel do brezplačne nastanitve za teden dni.

Lopatka

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

15. mar 2013 14:15

Hvala za nesvet. Sem pa že slišala za take vrste najem stanovanja, hiše, sobe. Moj znanec je imel enkrat celo takšno srečo, da je nekomu (kolegu od sodelavca) pazil hišo v Amsterdamu in je tako prišel do brezplačne nastanitve za teden dni.

Lopatka

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

15. mar 2013 14:29

Na prejsnjih straneh sem prebrala, ko je nekdo v Parizu bival v stanovanju od zenske, ki je sla za ta cas na dopust. Dodala bi samo to, da to nima dosti veze s krizo, ker ta praksa se v Franciji (pa ne le tam) ze zelo dolgo uporablja. Celo obstaja nacin, da gres ti na dopust v en kraj in bivas v hisi/stanovanju od nekoga, ki ta cas biva v tvoji hisi/stanovanju. Samo dva taka se morata "najt".

 

Letos poleti pa bomo mi ponovili lansko destinacijo, ker nam je PRVIC bila tako zelo vsec, DRUGIC smo ugotovili, da si imamo se veliko za pogledat, in sicer Lago di Ledro, kampiranje ob jezeru v kampu. Samo sotor bomo kupili malo vecji in zelo verjetno bomo sabo odvlekli se nasa kolesa

urska

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

15. mar 2013 19:39

POZDRAVLJENI!

Zanima, me če je že kdo bil slučajno v hotelu PUNTA-IGRANE! prosim ,za kakršnekoli informacije in zanima me če ima kdo kakšno dobro priporočilo za app.za 4 osebe okolica tućepi -promajna ,brela....

hvala   in lep večer

harmonika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti