Kam poleti?

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

13. mar 2013 19:05

Migla, lani poleti sva na tritedenskem roadtripu preko nekaj dalmatinskih otokov in postanka v Dubrovniku nadaljevala v ČG in jo ene 65% prevozila, nazaj sva šla skozi Bosno, zadnji daljši postanek je bil v Sarajevu, bilo je super! 

Glede na to, da je bila druga polovica avgusta, ni bilo niti pretirane gneče, res pa je bilo (zame) malce prevroče. 

Saša

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. mar 2013 20:11

Istanbul, spet, je tudi pri nas v načrtu, čakam dobro ceno za karto ali karto-plus hotel. Nekaj že nagledano.

In večna hvala Sashiki za napotke, predvsem glede cafeja Piere Lotti ...

 

V načrtu je tudi Pariz, iz čisto osebnih razlogov, kakih pet dni. Čakam na ugodno ceno karte. Verejtno oktober.

 

Z malo športne sreče oziroma z dobro volj in pristankom šefov bi se lahko znašla na službeni poti v eno hudo zanimivo, a zelo zaprto državo. Iz vraževernosti je ne omenjam, če se prezgodaj začnem veseliti zna vse splavati po vodi.

 

No, morja bo tudi za vsaj 14 dni do tri tedne, verjetno v dveh obrokih (se bom prilagajal kolegici, ki ima šoloobveznega otroka, pa bo mož kak teden sam, tačas ko bom jaz nadomeščala).

 

Sanje so Mongolija, koliko ureničljive pa nimam pojma, zanekrat.

 

 

mamamia

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

14. mar 2013 11:46

Jaz sem zadnjič našla letalsko karto za Pariz v začetku aprila iz Pule za samo 20 EUR (povratna, Ryanair).

Ne vem pa kakšna je ponudba sedaj. Tudi sama imam v planu letos Pariz in pa seveda 14 dnevno poležavanje na Lošinju poleti.

Lopatka

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

14. mar 2013 11:48

Pa tudi Adria ima ugodne lete v septembru - 90 EUR povratna iz LJ.

Lopatka

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

14. mar 2013 12:49

Mi gremo jutri na smučanje za 5 dni, Vogel vabi.

V juliju za 2 tedna na Pag....klasika že nekaj let, s to razliko da bomo letos samo v juliju, ponavadi ponovimo dopust še proti koncu avgusta. Tam se počutimo kot doma, saj imamo namesto dvorišča morje pred vrati. Res super.

Prvomajske bomo v zidanci na Dolenjskem.Avgusta pa letos namesto še 1x na Pag šibamo za 1 teden v Beograd in okolico.

Tak je plan, kako bo pa dejasko izpadlo bomo pa videli......beri bo povedala denarnica

 

ANJA

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. mar 2013 12:49

Lopatka je napisal/a:

Jaz sem zadnjič našla letalsko karto za Pariz v začetku aprila iz Pule za samo 20 EUR (povratna, Ryanair).

Ne vem pa kakšna je ponudba sedaj. Tudi sama imam v planu letos Pariz in pa seveda 14 dnevno poležavanje na Lošinju poleti.



Lopatka

 

Ja, plus 50 evrov za čekirano prtljago, plus vse ostalo, kar zaračunajo, pa potem  dve uri in pol se z letališča voziš do Pariza ... pa si hitro na sto in nekaj evrih. Zato dam raje še nekaj evrov zraven in letim iz Lj ali iz Zg, slej ko prej so ponudbe za sto evrov s teh letališč, s CDG pa si v mestu v pol ure.

 

Pa tudi do Pule je treba prit. No, poleti bi jaz od tam zlahka šla, itak tam dopustujem.

mamamia

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

14. mar 2013 14:55

Jaz sem že kdaj v preteklosti izkoristila takšne ponudbe in nimam slabih izkušenj. Res je, da pot do oddaljenega letališča prinese še nekaj dodatnih stroškov in da navadno ta letala pristanejo na letališčih, ki se nahajajo na obrobju mest. Sama navadno preračunam kaj se izplača in se potem odločim. Mislim pa (mogoče se motim), da nizkocenovci ne računajo za prtljago, če jo vzameš s seboj toliko kolikor je predpisano in jaz se vedno zorganiziram tako, da mi ni potrebno plačevati za dodatno prtljago. Nazadnje sem tako potovala v London in dodatni stroški, ki sem jih imela je bila vozovnica za vlak, ki je bila 25 EUR, vozila sem se pa eno uro do središča Londona...

Kot pa sem omenila ima tudi Adria jeseni dobre cene za Pariz.

Lopatka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. mar 2013 15:18

Ja, sem že gledala Adriino ponudbo, 105 evrov povratna.

 

Ampak meni je za en teden Pariza le prtljaga, ki jo vzameš s seboj v kabino, res premalo. Torej moram za čekirano prtljago vsekakor plačat 50 evrov za 20 kg (15 kg za 30 evrov je meni premalo, enkrat sem plačala over weight in nikoli več se ne grem tega, 40 evrov je bilo za  dva ali tri kg viška ...).

 

Tudi jaz sem že letela z nizkocenovniki, včasih so bili bistveno cenejši (40 evrov Zg - Pariz - Zg z 20 kg prtljage vključene ...). Se pa nerada vozim z oddaljenih letališč v mesto in z Beauvaisa  je do Pariza res nekaj vožnje (hči je ubrala to varianto).

 

Pa iz Benetk se kaj najde, samo tam moraš biti previden, da se vrneš na isto letališče, in te karte se hitro približajo tistim od običajnih prevoznikov.

 

Čas je treba imet, pa malo izkušenj, pa se vedno kaj najde.

 

Samo da potujemo.

mamamia

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

14. mar 2013 15:49

Mamamia, jst sem šla samo enkrat do Beauvaisa, nikoli več - karte so bile ful poceni, še posebej nazaj grede je bil boljši urnik, kot z Alitalio (letela sva iz Rima). Sva padla v zastoj od Beauvaisa do Pariza, in je trajalo skoraj 3 ure, da sva prišla v hotel. In seveda preplačala taksi.... je bila šola ta izkušnja. 

Najdejo se dobre cene tudi pri običajnih družbah, pred nekaj tedni sva bila v Londonu na Heathrowu za 90 EUR a Britishem in za 70 v Berlinu z Lufthanso (obakrat letela iz Rima). Prvič sem letela z Lufthanso, nenormalno učinkoviti so pri organizaciji potnikov, razdeljevanju hrane.... na čisto polnem avionu so bili trije, ampak je šlo vse kot po maslu, res svaka jim čast, vedno z nasmehom, pa je bilo na letu kar nekaj potnikov, ki niso bili ravno "najlažji". To govorim, ker sva novembra potovala z Adrio, ki je prav lepo na ravni Air Astane z nekaj desetletij krajšo tradicijo. Neprijazno osebje, ki za mm ne bi prestopilo nujne gostoljubnosti, vsaj takšna je bila moja izkušnja. 

 

 

 

Saša

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

14. mar 2013 15:50

Tako je mamamia  Jaz sem gledala Adrio kakšen mesec nazaj, tako da so zdaj verjetno cene že nekoliko drugačne. Je pa res, da kadar letim z nizkocenovcem me je vedno malo strah - kaj pa če dol pademo?

 

Lopatka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti