Kam poleti?

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

1. feb 2010 14:38

Fresher,

če ste avanturisti, najamite avtodom in jo mahnite na kakšno potovanje. Mi si bomo letos privoščili popotovanje do Finske in Estonije. Daleč, a vabljivo :))

Z avtodomom je prečudovito odkrivati obalo Turčije, pa Grčijo, pa bivšo jugo... Pa Normandijo, pa Korziko, Sicilijo, Sardinijo (čepraj je poleti tam prevelika gneča, ampak med prvomajskimi - prva liga).

 

Jaz imam drug problem. Idej do neskončnosti in nazaj, časa pa premalo.

Tako da, draga Mamamia, mi premalo časa namenimo dopustu (oz. jaz bi ga več . To pomeni, dobrih 14 dni v enem kosu, to je največ, kar si lahko privoščimo. Pa potem še kdaj kakšen teden, pa veliko tridnevnih izletov, ki so idealni za napolnit baterije.

Drugače pa na enem mestu ne zdržim dolgo, tako da v kakšnem resortu se ravno ne vidim cel teden, hehe.

Od vsega na svetu najraje potujem

 

jasna

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

1. feb 2010 15:11

Ker nisi navedla, kaj bi te zanimalo (potovanje ali oddih na morju), ti nakazem samo nekaj idej: - krizarjenje po plovnih kanalih od St. Peterburga do Moskve preko jezer Onega in Ladoga - odkrijes neznane dele Rusije; (11 dnevno potovanje) - krizarjenje s postno ladjo od Bergena do Nordkapa (od 8 do 15 dni odvisno od izbranega paketa) - Sicilija - krozno potovanje po otoku in nato se krizarjenje okoli Eolskih otokov - obala Crnega morja od turske meje do Varne - Malta po dolgem in pocez. Ker sem vse to ze videla, bi sla letos najraje na Baltik, pa kaj ko bom verjetno v poletnem casu spet imela maturo. Uzivaj! ribica

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

1. feb 2010 15:17

Evo, midva greva na Kitajsko, verjetno jo bova po nekaj dneh Pekinga mahnila na Križarjenje po Jangce. Pa načrte za izlet v Slovenijo imava tudi.

Vanja

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

1. feb 2010 15:37

Meni je pa všeč ta tema. Pogovori o dopustu so tako prijetni. Midva z možem greva najraje v Dalmacijo na otoke v apartma, vzameva kolesa in uživava. Letos pa sem finančno nezmožna in upam, da nama bo uspelo, da bova šla kampirati. Žal nekam bližje, da se izognem trajektu, po stari jadranski magistrali, da prišparam cestnino. Najbrž bova šla na Čiovo v mali kampek Labadusa, kjer je lansko leto moja hči uživala. Prijatelji nama bodo posodili opremo, pa bo. Mogoče pa pade še kaka ideja iz pogovorov. Drugače sem pa vse linke že zdavnaj prebrala in so zanimivi. syu

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. feb 2010 17:57

"Drugače pa na enem mestu ne zdržim dolgo, tako da v kakšnem resortu se ravno ne vidim cel teden, hehe."

 

Jaz tudi ne, crknem od dolgega časa. Zame jo dopust sicer lenarjenje, a takšno, da zjutraj spim, dokler se mi pač spi, in da ne rabim gledat na uro (ker imam službo, da sem vedno od ure odvisna in se moram vsak dan držat rokov...). Sicer pa premiki oziroma aktivnosti, kot mi v nekem trenutku v glavo pihnejo.

Biti v kakšnem resortu mi je pa smrtna kazen, razen morda dan ali dva, največ tri, a seveda  po kakšnem napornem dvotedenskem popotovanju.

 

Imam pa srečo, da smo v službi že leta in leta tako "naštimani", da se vse lepo dogovorimo, tako o rokih kot dolžini dopusta.

 

 

 

 

mamamia

fresher  

član od: 14.3.2005

sporočila: 26

1. feb 2010 19:47

Super se mi zdi ideja po Rusiji do Moskve pa tudi Kitajska ... jeeej. Vse to pride enkrat, letos ne vem če bo že šlo :) Mi je pa res zanimiva ta s temi križarjenji po Angliji. Je kdo že kdaj slišal za to? fresher

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

2. feb 2010 8:05

Rekel bi pa tako: so dva načina dopustovanje, pogojno rečeno aktivni in pasivni ( in seveda vse vmesne variacije ). Jaz imam rad oba načina, skor bi rekel oba skrajnja načina. Recimo, a ni čudovit dopust: Nekje na Hrvaškem, ena vukojebina od kampa, nobene gužve morje čisto, vstaneš zjutraj ob pol šestih, rukneš travarico, spiješ kavo, potem sprehod, zajtrk, počakaš ladjo, da pripelje " cajtunge "( seveda, Dela ni, kar Vjesnik ), mal bereš, poležavač na pesku, greš na kosilo v bližnjo gostilno, popoldan mal v senci poležavaš, s kakšnim romanom od doma ( zmeraj odkrijem kakšno knjigo Agate Kristi, pa se mi zdi, da sem vse prebral ), poležavaš, večerjaš, še mal sprehoda zraven morja, ob devetih spat ( hvala bogu, nobenega diskota nikjer v bližini ), vstaneš  ob pol šestih............... in tako vsaj deset dni. Na koncu si v skrbeh a bo avto sploh vžgal, ker je cel čas miroval. Meni se to zdi lepo in nič ne crknem od dolgega časa.

ežoj

neznan uporabnik

2. feb 2010 8:23

Za to, da se na pasivnem dopustu (zgolj fizično pasivnem) zliješ z okolico in se prepustiš bibavici v svojem telesu, je potreben predvsem notranji mir. Se da na tak način krasno regenerirat. Včasih tako hitimo, da sami sebe nekje pozabimo. Tudi meni sta všeč oba načina dopustovanja, pač po potrebi. japaja

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

2. feb 2010 8:48

Jaz bi šla letos na Islandijo (že lanski plan), ali pa New York (letos bi bila v bistvu jaz na vrsti za "kulturno dozo" - muzeji, galerije...). Fina bi bila tudi Madeira... svet je velik. Moycaa

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

2. feb 2010 8:52

Pri meni se začne že marca - podaljšan vikend v toplicah, nato maja Tenerife ali Turčija (nismo še odločeni), avgusta - kamp na Pagu (če ne bomo zidali doma) mina20

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti