Avtohtone rastline

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

tema odprta - 30. jan 2010 13:06 | ogledi: 2.822 | odgovori: 14

dobil sem eno nalogo in ne vem kje bi dobil podatke. In sicer naj bi opisal avtohtone rastline, ki se pojavljajo v bližini Kraškega roba. Na internetu in v naši knjižnici nikjer ne najdem informacije katere rastline naj bi bile avtohtone na tem področju. Če mogoče kdo ve kje bi dobil te info. ali pa jih mogoče ve kdo našteti bi mu bil zelo hvaležen.

Že v naprej hvala za odgovore.

masters

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

30. jan 2010 13:14

E pa masters, to je za popizdit, brez kakršnihkoli zvezdic zaradi spodobnosti. A ti imaš drugačen google od mene? Sam v google vtipkaj " avtohtone rastline " in dobiš 15.900 zadetkov!, med ostalimi prav seznam kmetijskih avtohtonih rastlin, a si ti vse pregledala?

ežoj

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

30. jan 2010 13:40

Joj, joj, posebna številka revije Porteus o Kraškem robu, množica gradiva....... ne nakladaj, da  ni gradiva:

http://www.google.si/search?q=kra%C5%A1ki+rob+avto

ob vtipkanju dveh gesel sočasno: Kraški rob avtohtone rastline .

Kakšna je ta ena naloga? Raje se malo potrudi in ne zvračaj dela, ki ga imaš opraviti, na nas.

Pa še Mala flora Slovenije, pa Gradivo za atlas flore Slovenije, podatkov, kolikor hočeš, res pa je, da sami ne skočijo iz knjig.

http://www.google.si/search?q=kra%C5%A1ki+rob&

Toliko, da mi ne bo kdo očital, da spet koga ribe učim loviti, sem jih nekaj prav zate že ujela, ampak so v mreži, naprej si pomagaj sama.. Upam, da si dojela, kaj ti z ežojem skušava dopovedati.

Je pa malce nenavadno, da se označuješ kot punčka in pišeš v moški obliki.

Najmanj, kar bi človek prišpakoval je, da poveš, gre za 3. OŠ, 9. OŠ, 4. gimnazijo, Pedagoško fakulteto, smer biologija-karkoli že....diplomo iz xyz...... Ej, ne reci, da je vseeno.

No, meni je, pisal(a) boš itak ti.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

30. jan 2010 14:22

Joj masters, raje zbriši - (spet) se bo usulo pametnjakovičev, ki bodo delali tvojo psihološko analizo od časov ko si bil(a) v plenicah dalje, pa vse do današnjih dni, ko si itak "nesposobno, nesamozavestno, razvajeno bitje", ki pričakuje da bodo drugi naredili tvojo nalogo... ... ... Issi

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

30. jan 2010 14:39

Rimljanka - sicer izven konteksta primarnega vprašanja - zdi se mi, da je ta masters mami nekega zoisovega štipendista. Če se slučajno motim, se vsem vpletenim iskreno opravičujem.

Predvidevam sicer, da je vprašanje postavil sam in verjetno bi marsikdo priskočil na pomoč, če dejansko ne bi bilo razpoložljive literature.

rrr

Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 30. 2010 14:44

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

30. jan 2010 14:48

Issi, ne vem, čemu ti je potrebno bit hudobna, ko nekdo pokaže drugemu, kako priti do rezultata, ki ga išče. Znanje je vendar vrednota, ki danes nekaj šteje in tu je bil napotek celo brezplačen. Le kako bi znali sami računat, če bi to vedno kdo drug namesto nas naredil, mi bi le prepisali? Menda ja nimaš rimljanke in še koga v želodcu zaradi tega, ker premorejo precej znanja iz področja, na katerem delajo in ga rade volje tudi na druge prenašajo? Ognjič

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

30. jan 2010 14:53

Ne draga Ognjič, nikogar nimam v želodcu - le način, na katerega se takim, pomoči iskočim to pove. In nisem hudobna - to so le ljudje, ki nimajo namena pomagati, z veseljem pa delajo zgoraj opisane psihološke analize. Pokazati drugemu, kako priti do rezultata se da pa tudi z drugačnim tonom, kot se to zadnje čase počne tu. To je vse. Issi

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

30. jan 2010 15:14

Issi, saj mogoče res nima smisla, pa vseeno - sama imam dva poba, enega bolj delavnega, kar se šole tiče in drugega manj. Ampak moram reči, da sta se vselej sama potrudila poiskati čim več stvari - literature v zvezi z zadano nalogo in če je zmanjkalo, sta se tudi poslužila takšne ali drugačne pomoči. In ne dolgo nazaj je mlajši potreboval čim več virov, s pomočjo katerih bi pripravil nalogo za zaključni izpit. Obiskal je domačo knjižnico, dve knjižnici v prestolnici in sicer dobil veliko literature, ampak nos se mu je dobesedno povesil, ko je ugotovil, da je večina le-te v jeziku, ki ga naši otroci pač ne poznajo več (srbohrvaščina) ter seveda v angleščini, ki pa mu tudi ni najbolj pri srcu in mu bo pri tem starejši lahko priskočil na pomoč. In brez vsake pripombe mu je velikodušno z nasveti in navajanjem dodatnih virov priskočil na pomoč en zelo prijazen gospod, ki po moje spremlja kulinariko bolj iz zaledja  in napisal mu je celo, da se lahko kadarkoli obrne nanj, če kaj ne bo jasno. Tudi starejši fant je bil deležen pomoči pri prevodu zelo zahtevnega strokovnega teksta iz ang. v slo. - ampak kot pravim, najprej sta se sama potrudila in potem naletela na izjemno prijazen odziv in pomoč.

Mislim, da gre le za to....

rrr

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

30. jan 2010 15:20

No, če mene vprašaš, bi se lahko tema zaprla z Ežojevim postom, je namreč napisal mega odgovor. Rimljanka je po mojem mnenju že vse ribe ulovila, če bo kdo še kaj napisal, bomo pa itak že pri kuhanju rib.

 

Vanja

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

30. jan 2010 16:10

Issi je napisal/a:
Ne draga Ognjič, nikogar nimam v želodcu - le način, na katerega se takim, pomoči iskočim to pove. In nisem hudobna - to so le ljudje, ki nimajo namena pomagati, z veseljem pa delajo zgoraj opisane psihološke analize. Pokazati drugemu, kako priti do rezultata se da pa tudi z drugačnim tonom, kot se to zadnje čase počne tu. To je vse.Issi

Mogoče bi se tudi vprašanje kdaj postavilo z drugačnim tonom, ker 'nikjer ničesar ne najdem' pač ne kupimo vsi. Tudi 'se šika' povedati, za kaj se bodo podatki rabili in podobno.

 

Pri klikanju Rimljankinih linkov sem pa prišla do tega koristnega linka: http://www.zrs-kp.si/projekti/life/Novice.ht

Atina

Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 30. 2010 16:11

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

30. jan 2010 16:14

ribaracarak je napisal/a:

Rimljanka - sicer izven konteksta primarnega vprašanja - zdi se mi, da je ta masters mami nekega zoisovega štipendista. Če se slučajno motim, se vsem vpletenim iskreno opravičujem.

Predvidevam sicer, da je vprašanje postavil sam in verjetno bi marsikdo priskočil na pomoč, če dejansko ne bi bilo razpoložljive literature.

No, napisal naj bi en stavek pojasnila, pa bi bilo.

Sicer pa, Zoisovi štipendisti so morali dokazati, da so nadarjeni, kar so dokazali s testi in še čim, da so sploh postali štipndisti. Torej imajo primerne sposobnosti za iskanje virov.

Konec koncev sem več kot enega srečala v svojem življenju, in vem, česa so sposobni.

Se strinjam z Vanjinim zapisom, ampak, ker mi vedno očitajo, da samo moraliziram in podučujem, .....

Ne morem, da ne bi pristavile še nečesa: v bližini Kraškega roba raste nekaj sto vrst (raje 600 ali več), dela bo dovolj, izbire pa tudi.

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti