Italija-gardsko jezero

ZvonkaK  

član od: 1.12.2011

sporočila: 66

9. mar 2013 12:02

Vse pohvale, saskia02, čudovito si predstavila Gardsko jezero, ki ga z izjemo Gardalanda Slovenci slabo poznamo. Bila sem že štirikrat za 3-4 dni, sedaj gremo petič, tako smo navdušeni. Bili smo spomladi in pozno jeseni, ko ni bilo gneče pa celo v glavni sezoni. Počutiš se kot bi bil na morju, le voda ni slana, celo škržati se oglašajo. Vedno gremo prek Hofer Reisen, dvakrat smo bivali v kraju San Zeno di Montagna, nekaj km nad mestom Garda oz.Torri del Benaco. Hoteli imajo čudovit razgled na jezero, od tu je izhodišče za veliko planinskih poti, hoteli so precej poceni. Za 4 oz. 4 polpenzione smo v glavni sezoni plačali manj kot 100 €, hotela imata  3 zvezdice. Hrana je bila čudovita v obeh hotelih, tipična italijanska, sveža, okusna in ravno zaradi tega raje rezerviramo PP. Od te hrane se ne zrediš. Vsak dan smo obiskali drug kraj ob jezeru, se kopali v jezeru, kolesarili ... Na poti v San Zeno je kraj Albisano, "balkon Gardskega jezera".



Sporočilo je spremenil(a) ZvonkaK dne 09. 2013 12:04

Sporočilo je spremenil(a) ZvonkaK dne 10. 2013 19:02

ZvonkaK  

član od: 1.12.2011

sporočila: 66

9. mar 2013 12:50

Žal ne znam lepo razporediti fotografij. Tale zadnja je iz kraja Torbole, najbolj športnega kraja ob jezeru. Prva in druga pa sta iz  krajaToscolano-Maderno, z druge strani jezera. Pa še iz Manerbe,  Limone sul Garda, ožina na poti, po kateri nas je vodil Garmin do hotela hotela Piccolo Paradiso v bližini Toscolano-Maderno, kuža v Rivi, kjer v stari družinski slaščičarni lahko spijete eden najboljših kapučinov na Gardskem jezeru....

ZvonkaK

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

9. mar 2013 19:47

S tem, da Slovenci ne poznamo Gardskega jezera po drugem kot po Gardalandu, se pa ravno ne morem strinjati... Raj za plezalce, kolesarje, hribolazce, da ne omenjam maratonov in drugih rekreativnih prireditev, ki se jih udeležuje nemalo število Slovencev.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti