Študentski dom

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

22. jan 2010 11:29

Dajte se no znat mal pošalit na svoj račun ljudje. Bo življenje takoj bolj zabavno. Študentu, ki se zanima za življenje v študentskem domu, pa predlagam, da gre na njihovo spletno stran: http://www.stud-dom-lj.si/si/ Lahko tudi pokličeš in vprašaš vse kar te zanima. V Rožni dolini na upravi dela zelo prijazna psihologinja, gospa Kabelka, ki svetuje in pomaga študentom, če imajo kakršnekoli težave v zvezi z bivanjem v domu. saša

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

22. jan 2010 14:51

Moycaa, moj mož s končanim elektro faksom še kaj drugega zna, kot zvezati vtičnico, tako da ...

Se pa popolnoma strinjam s prvima dvema stavkoma od Spagon.

Pa še ena na naš račun: gredo se kopat fizik, kemik in biolog. Najprej gre v vodo fizik in se utopi. Potem gre še fizik in se utopi. Kemik na plaži hladnokrvno zapiše v beležnico: fiziki in biologi so topni v vodi.

 

No, za povratek k temi pa še tole: za začetek je fino, če sobo (privat, ker v študentu ne dobiš prvi dan faksa) iščeš skupaj s kakim kolegom - precej lažje je.
Atina

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

6. feb 2010 22:03

A mogoče katera od vas kulinaričark oddaja kakšno stanovanje v bližini centra, ki bi ga pripravljena dati v najem za študijsko leto 2010/2011, ker sem slišala, da se študentski dom, vsaj v začetku, težko dobi. masters

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

7. feb 2010 6:28

Masters, mi smo pred kakšnima dvema letoma iskali sobo za bodočo študentko. Ker so bile vse fakultete za katere se je zanimala na istem koncu Ljubljane smo se iskanja sobe lotili takoj na začetku julija in smo si v treh obiskih Ljubljane ogledali kakšnih 15 različnih sob - tudi cenovno in po opremi zelo zelo različnih. Saj nismo iskali nekega ne vem kakšnega luksuza, pa vendar vsaj normalne razmere za študij. Še danes se pogoso nasmejimo kaj vse smo videli - ne vem, kje so lastniki z kar visokimi najemninami, nabavili toliko starega pohištva, ki bi včasih sodilo že kar v 40. ali 50. leta prejšnjega stoletja. Najprej ne veš ali naj ti gre na jok ali na smeh, potem pa se globoko zamisliš. Seveda pa so tudi zelo svetle izjeme in tako zelo svetlo izjemo smo nazadnje tudi staknili - sedaj je hči že drugo leto pri isti lastnici, najemnina ni pretirana, skupaj s še eno študentko iz čisto drugega konca Slovenije si delita sobo in še s kakšnimi 4 študenti tudi kuhinjo in kopalnico. Pravi da ji je kar všeč, s cimro se zelo dobro razumeta in ji je kar žal, ker cimra letos končuje in si bo morala poiskati novo ter se obenem boji, da ne bo imela sreče pri izbiri, ker si želi v miru študirati. Mi smo sobe iskali večinoma preko interneta - potem pa smo zbrali naslove, pogledali na katerem delu Ljubljane so - ali so primerne lokacije (pazite na avtobusne povezave in morebitno presedanje večkrat v eno smer), poklicali lastnike in se dogovorili za oglede. Nekaj časa smo izkali skupaj s hčerino sošolko, ki pa je že takrat vedela, da bo v nekaj mesecih dobila dom, tako da to tudi ne bi bila kakšna dolgoročna rešitev. Na koncu sva iskali sami. V enem dnevu se da opraviti kakšni 5-6 ogledov, če vse štima. Ni mi žal niti za eno pot, ki sva jo opravili, ker se splača videti, kaj vse ljudje ponujajo študentom - mene bi bilo včasih pošteno sram, pa vendar, na koncu se je vse dobro izteklo in smo zelo zadovoljni. Pa lep pozdrav tedyka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. feb 2010 11:31

Se strinjam s tedyko, da se vztrajno iskanje, ki ga je seveda treba pravi čas začeti, na koncu vedno poplača.

Hči je najprej dve leti stanovala s še dvema sosatnovalkama v stanovanju v središču Lj, potem so se razšle in zdaj je z eno od teh sostanovalk v sobi, v stanovanju skupaj s še tremi, prav tako v središču mesta (Miklošičeva). Če ti kaj pomaga informacija, takole za orientacijo: 170 evrov na mesec plus stroški (30 do 60 evrov, odvisno od sezone). Lastik stanovanja biva drugje, tako da so sami, poleg sob, v katerih so, imajo še skupno dnevno sobo ter kuhinjo in jedilnico, torej veliko prostora za bivanje in jim ni treba nenehno ždeti v svoji sobi.

Mamamia

mamamia

Nina92  

član od: 16.12.2009

sporočila: 53

7. jun 2015 20:11

Pozdravljeni,

letos zaključujem študij prve stopnje v Ljubljani in bi se za nadaljevanje prepisala na fakulteto v Kopru. Ker sem iz Domžal, bom tam potrebovala prebivališče in najprimernejši se mi zdi študentski dom. Ker sta tam dva, me zanima, če kdo ve, po kakšnem kriteriju te razporedijo v enega ali drugega, zanima pa me še, kaj se zgodi, če oddaš prošnjo za študentski dom in mesto v njem dobiš, pa potem ne dokončaš letnika.

 

Lp, Nina

 

Nina92

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

7. jun 2015 21:21

Za kriterije razporejanja pokliči v upravo študentskih domov v Kopru. Če ne dokončaš letnika, se ne zgodi nič (ni ti treba vračati stanarine, če to misliš), ampak v študentskem domu nalsednje leto ne moreš stanovati, če nisi vpisana v letnik oziroma nimaš absolventskega staža.

Sonja

Nina92  

član od: 16.12.2009

sporočila: 53

9. jun 2015 18:19

Hvala za odgovor

Nina92

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti