Kruh vs. prepečenec

piči  

član od: 11.1.2010

sporočila: 10

tema odprta - 15. jan 2010 8:37 | ogledi: 15.410 | odgovori: 27

ŽIV!

Sem iskala odgovor na svoje vprašanje po tem forumu, pa ga nisem našla, tako da vam ga bom kar zastavila. Glede na to, da se veliko ukvarjate z raznimi dietami, izmenjujete mnenja, preiskušate vse sorte, mislim da mi boste lahko pomagali.

Želim se znebiti nekaj kilogramčkov (nič drastičnega, ca. 7kg) in sem se odločila, da kar se da zmanjšam vnos OH, s tem se tudi totalno ukinila KRUH. zdaj pa me zanima, kako je s prepečencem??? Ali ga lahko jem namesto kruha ali bi se morala odpovedat tudi temu?

nekako logično mi je, da je prepečenec zelo podoben kruhu, ampak iščem potrditev? jesti ali ne jesti, je zdaj vprašanje

že vnaprej hvala

piči

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

15. jan 2010 9:27

Ja, a ni razlika samo v tem, da je prepečenec pač suh, kruh je pa svež....vsaj približno. Poglej na ovojnino, kjer je deklaracija z vsemi podatki, primerjaj z enim kruhom in boš "ulovila ribo".

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

15. jan 2010 9:28

Ne jesti. Če si se odpovedala kruhu posledično pomeni, da si se odpovedala tudi prepečencu kajti tudi prepečenec je kruh . Sicer je suh in trd a še vedno je kruh z vsemi sestavinami in kalorično vrednostjo. Odpovedi so vendo neprijetne in težke ,zanje je potrebno veliko volje a če je motiv in cilj pravi ter zadosti velik potem je tudi to veliko lažje. Vztrajaj in zadovoljna boš. LP hedonist

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

15. jan 2010 9:47

S prepečencem pa jaz vedno shujšam :) Pravzaprav ravno to sedaj počenjam po novem letu in rezultati so že tu. Se tudi čisto drugače počutim, kot po kruhu. Sicer ne vem, kakšna je skrita formula, ker dejstva, ki ste jih zgoraj navedli, poznam.

katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham2

neznan uporabnik

15. jan 2010 9:51

Nekateri prepečenci imajo še več kalorij kot navaden kruh, ker imajo dodanega več sladkorja ali maščob. Splača se brati deklaracije. Sicer pa tako, kot pravijo zgoraj: prepečenec JE kruh. Žal. Tudi razni krekerji, palčke in podobni heci spadajo v isti razred. Je pa dieta brez kruha (in če da, še drugih OH-jev v smislu testenin, krompirja itd) zelo učinkovita. Imej to pred očmi, pa bo veliko lažje. jancka

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

15. jan 2010 9:54

Aja kombiniram pa recimo polnozrnat ali graham prepečenec s kakšno lahko skuto, za dopoldansko malico.

Popoldan pa pojem kakšnega ob solati. Tudi za premostitev lakote se pri meni dobro obnese rezinica ali dve ob nesladkanem čaju. No, res pa je, da gre za dietno prehranjevanje oz,. zmanjšanje količine hrane v širšem smislu. Recimo, to kar sem napisala, je jedilnik za en dan. Verjetno le prepečenec ni razlog.

katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham2

piči  

član od: 11.1.2010

sporočila: 10

15. jan 2010 10:51

super, najlepša vam hvala. logično mi je bilo, da prepečenec JE kruh, ampak ker ga jejo ljudje ob raznih dietah itd. sem si pač rekla, da je prepečenec manjše zlo. pa tudi tega pojem zelo malo - ca. 3 rezine na dan. krompir, testenine tudi jem, ampak jih ne kombiniram z mesom (oz. se vsaj trudim). zdaj bom poskusila naprej brez prepečenca. piči

kikki  

član od: 14.4.2007

sporočila: 30

15. jan 2010 11:50

Morda lahko prepečence nadomestiš z riževimi oblati - jaz jim pravim kar "stiroporčki", so zelo dober nadomestek za kruh.... seveda ne mislim tistih, ki so obloženi s čokolade, ampak tiste navadne.... kikki

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. jan 2010 11:51

Prvič, 7 kg ni "kr neki" pa "nothing special". / kilogramov viška je prilibžno tako, kot da bi človek petkrat do šestkrat dlje praktcirial božično-novoletne praznike. Skratka, blage vage 2 meseca in pol v tempu prazničnega prežderavanja. Odvratno, a ne? To sem napisala zato, da dobiš ekvivalent, kaj je 7 kg preveč. In dejstvo je, 7 kil ne bo šlo dol v takem tempu, kot grejo dol, temveč grejo dol počasneje. Ozrioam, najprej bosta šli dve kli dol b.p. potem bo pa vaga obstala nekaj časa ne istem mestu. Če hočeš, da bo šla dol, počasi in zanesljivo in tam obstala, potem se hrani disciplinirano in ne samo "črtanje kruha" in čakanje na čudež. Ker ga ne bo. Drugič. Kruh in prepečenec sta kalorično gledano, eno-te-isto. Presnovno pa prepečenec bolj zapira. Zato ker pač presušena vlakna nase vlečejo vodo in potem se naredi en simpatične klej v črevesju in grejo stvari počasneje naprej. Prepečenec je v dieti, kadar je driska, ker "ustavlja" vodo. In pri dietah se rado zgodi, da ljudje še manj piejo, pijejo pa že itak premalo in potem se s prepečencem še bolj zabašejo. Tretjič: Vreme je čisto spodobno za redno zunanjo rekreacijo. Poti so pa ravno tolikanj očiščene, da se da čisto vsak dan lepo sprehajati kake štiri kilometre, pa to manifestirati v hitro hojo in kak blag tek in se vprašanje "a lahko pojem prepečenec" sploh ne pojavi. Vendelina jr.

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

15. jan 2010 12:57

katka lopatka je napisal/a:

S prepečencem pa jaz vedno shujšam :) Pravzaprav ravno to sedaj počenjam po novem letu in rezultati so že tu. Se tudi čisto drugače počutim, kot po kruhu. Sicer ne vem, kakšna je skrita formula, ker dejstva, ki ste jih zgoraj navedli, poznam.

katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham2
Mislim, da se shujša zato, ker ležje poješ dosti finega, diščega in svežega kruha kot trdega prepečenca. K

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti