Kaj lahko pripravim z bučnim oljem

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. apr 2010 13:46

Loni je napisal/a:

Mamamia, kdaj kaj prideš v kapitalo? S čokolado ali dvema, tremi

Loni Makaroni

 

Kmalu, Loni, kmalu, pa ti bom prinesla vse tri. So res zanimive. Mamamia

mamamia

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. apr 2010 13:49

booris je napisal/a:
Tulka, hvala za odgovor. Mislim, da vsaj k morskim jedem, kot so ribe, škampi, razne morske solate ipd. bučno olje ne bi šlo. Po mojem se enostavno stepe z osnovno idejo morske hrane, ki je del mediteranske prehrane, v kateri prevladuje oljčno olje. Morda bi šlo h kakšnemu krapu.Sem pa enkrat bučno olje preizkusil v voku pri pripravi jedi iz različne zelenjave. Dodalo je svoj šarm in poskus je uspel. Kasneje tega olja nisem več pregreval preprosto iz predsodka, da ga s tem kvarim. Po drugi strani je dovolj drago, da spoštljivo ravnamo z njim. Še vedno mislim, da imamo največ od njega, če ga v primernih količinah zaužijemo hladnega v različnih solatah. Lep dan!booris

 

Nekaj let nazaj so dijaki mariborske gostinske šole, pod mentorstvom učitelja kuharstva, solati iz mešanih morskih sadežev dodali nekaj kapljic, ampak res samo nekaj kapljic, bučnega olja. Seveda nas je večina debelo gledala in bila skeptična, a okusi se nikakor niso preveč tepli, bilo je prav zanimivo.  In ko so šli tekmovat v Belgijo in predstavljat slovensko kulinariko in naša vina, so prav s to solato poželi izjemen uspeh.

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti