Mešalnik, kateri je boljši

barbii  

član od: 12.1.2012

sporočila: 42

26. feb 2013 14:51

Hvala malipisker!   

Kitchenaid, mi je res malo predrag. Sicer doma ogromno uporabljamo navadni mikser s posodo in smo se zato odločili, da nabavimo enega boljšega, stacionarnega, a ne predragega. 

Všeč mi je Gorenjev, velika posoda, močen motor in tiho delovanje.  

http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_907_go3707

ima kdo že izkušnje s tem?

barbii

malipisker  

član od: 6.10.2010

sporočila: 15

26. feb 2013 18:56


No, na tega sem pa čisto pozabil!

Nazadnje ko sem bil v Gorenju sem si ga imel priliko ogledat.  Lepa mašinca! Izgleda pa kar robustno, lahko rečem da kar industrijsko!  pa tudi posoda je velika. Ah pa še res je tih!


Pri njih v Velenju pa si lahko potem še dokupiš nastavke: Mesoreznica, testomat, nastavki za rezance, mlinček za orehe, in sokovnik na polž. Verjetno je še kaj pa sem pozabil.  Nevem pa koliko stanejo, ker aparat še ni dolgo v prodaji.

Ima pa en velik minus

Zaradi velike moči motorja, opozarjajo da lahko aparat neprekinjeno deluje le 10 minut, potem pa rabi nekje 30 min ohlajanja.
Torej če delaš samo eno stvar je okej. Nevem pa kako bi se obneslo da imaš veliko peko in imaš več stvari za naredit npr. gnetenje testa, mešanje kreme in potem še takoj stepanje smetane.

 

Presodi sama  
Jaz pravim da moraš pri vsej tej poplavi aparatov potegnat črto in se odločit kaj boš redno uporabljal in v kakšen namen. 

 

 

LP

 

malipisker

barbii  

član od: 12.1.2012

sporočila: 42

26. feb 2013 19:43

malipisker najlepša ti hvala!!

Skoraj sem se že odločila za Gorenjevega, ker se mi je res zdel najprimernejši. Tudi v trgovini sem ga že ogledovala. Ampak mi popolnoma nič ne pride prav če ga je potrebno (že po 10 min!!) pol ure ohlajati .

Menim, da res ni pametno kupiti take dobre mašine, a je nemoreš "nonstop" uporabljati. 

Torej, mikser Iščem naprej 

Hvala šeenkarat!

barbii

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

27. feb 2013 16:30

Jaz imam MUM5 in je pred kratkim lepo sfural peko peciva za 70 ljudi (jaz pa tudi :)).

 

Lopatka

ORHIDEJA00  

član od: 21.1.2012

sporočila: 201

21. mar 2013 7:44

Živjo,

tudi jaz se odločam za nakup aparata, gledam MUM44  /MUM48, samo ne vem, ali je moč 500W oz. 600W dovolj za normalno ljubiteljsko uporabo. Prosim sporočite svoje izkušnje,

najlepša hvala in lepe dneve

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

21. mar 2013 10:04

Prvi MUM (mislim, da je bil celo 650 W, kupljen v enem takratnih Duty Free Shop-ov) mi je vzorno skužil 18 let. Motor bi še zdržal, vendar so se teflonski zobniki tako izrabili, da so začeli preskakovati. Sedanji (600 W) pa je pri hiši že kakšnih 8 let in tako kot prvi več kot zadostuje za ljubiteljsko uporabo. Zdrži zaporedno pripravo 20 rolad, testo za potico iz 1 kg moke zgnete brez problemov (tudi tri zaporedno), za kruh lahko še iz malo več moke, čvrsto testo za ribno kašo tudi... Zaposlen je vsakodnevno, saj je uspešno nadomestil sokovnik; v minuti gladko zmiksa ca 1 liter sadnega napitka (dve do tri pomaranči, dva kivija, kakšno banano ali jabolko in malo mleka ali jogurta, morda še kakšno ekstra kalorijo v obliki keksa), nepogrešljiv pa je pri pripravi paradižnikove omake. Ker mi je pasiranje absolutno preveč zamudno, tistih lupin, ki se zvijejo v špice, pa nekako ne maram, paradižnike kar zmiksam. Ker pa za ozimnico pripravljam za domače razmere že kar "industrijske šarže" (ca 120 malih, t.j. 3,7 dcl kozarčkov), sem kupila dodatni vrč; v času, ko se v enem vrču miksa, nadevam drugega- optimizacija procesa . Tisti dan MUM res "laufa na polno", za miksanje definitivno potrebuje več moči kot zas vtepanje ali mesenje, pa se mi kljub temu še nikoli ni pregrel. 500W pa bi najbrž težje dohajal...

Še morda moj kiks, ki ga je MUM precej ravnodušno prenesel: po čiščenju sem vrč nepopolno, da ne rečem butasto, sestavila tako, da sem pozabila vstaviti del z rezilom . Ko sem pripravljala sadni miks, sem v vrč zmetala sestavine, ga nataknila na strojček in sadje zalila s tekočim jogurtom. Seveda sem zalila tudi motor, saj je jogurt mimo prenosnega mehanizma hitro našel pot v notranjost. Z neverjetno brzino sem izpulila električni kabel, mož pa je stroj razdrl in čez nekaj dni posušen jogurt odstanil s krtačko. Deluje brezhibno, kot da mu nisem storila nič žalega. Vem, imela sem srečo.

 

LP, V.

ORHIDEJA00  

član od: 21.1.2012

sporočila: 201

21. mar 2013 11:28

Hvala VilmaS,

kateri model pa imaš, prijetno ustvarjanje še naprej in vse lepo...

hvala

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

21. mar 2013 14:06

Imam MUM4700 Profimixx47. Dodatne pritikline kot so vrč, pretočni sekljalnik, mesoreznica in posoda, so mi ostale od prejšnjega (ne vem kakšnega) MUM modela, v dobi prvega strojčka sem dokupila še dodatno posodo, takrat se mi je nepogrešljivo zdelo tudi rezilo za pomfri (brez tega bi danes komot živela), največji kiks pa je bil nakup nastavka za na mesoreznico- strgalnik orehov, ki ga popolnoma nič ne uporabljam. Orehe elegantno zmeljem oz. naribam na pretočnem sekljalniku, kar sem seveda ugotovila naknadno (ko sem v Sparu iz firbca pokukala v notranjost mašine, ki jo imajo za mletje orehov). No ja, če ima kdo željo, da ta dodatek njemu dela napoto, ga z veseljem podarim .

LP, V.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti