Inpregnacija čevljev (šivi)

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

19. nov 2011 7:47

Luccka, kolikor se jaz spoznam na puščanje čevljev, se mi zdi, da sta sprej in mast kar prava naslova za te zadeve. prej mast kot sprej, čeprav tudi sprej ni za stran vržt. Cena je sicer tam nekje okrog 7€, ampak jaz sem z učinkom zadovoljna, pa kar dosti hodim po snegu, pa tudi po dežju (kadar je  )

lp

cervus

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

19. nov 2011 7:54

Elaphus, kakšna mast?

kleo

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

20. nov 2011 11:58

Mast za mazanje čevljev, da ne prepuščajo vode. Ni za semiš, ampak je za gladko usnje.

lp

cervus

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

21. nov 2011 22:39

Zeta , nisem še poskusila z vložki za čevlje , bom pa , če še kis ne bo pomagal . Spomnila sem se , da se pri kakšni tkanini , ki spušča barvo , da v zadnjo vodo za splahovanje kis , ker fiksira barvo , da tkanina potem več ne spušča barve . Tako so vsaj včasih rekli . Seveda se morajo sedaj pošteno prezračiti , ker sem jih kar močno natrla z vato namočeno v kis .

Bom povedala , če mi bo uspelo ( bo tudi Vanji , pa morda še komu kdaj prav prišlo )

Lp

manca51

neznan uporabnik

21. nov 2011 22:56

Kaj si čevle usnjene šla mazat s kisom?

Usnje se čisti vedno in samo vedno s krpo. Suho krpo. Ali pa zobno ščetko. To tako dolgo drgneš, da je čisto. Za čevlje, škornje in jakne se pa kupi Solea ali pa Nivea. Pa se pol s tem ščetka do glanca. Nikoli se usnja ne da prat v pralni stroj. Nikoli. Če je pravo usnje.

zlatiribonmb

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

21. nov 2011 23:06

Zlatiribonmb , daj preberi par postov nazaj , ( str . 2 ) , da boš vedel o čem sploh govorim !

manca51

neznan uporabnik

21. nov 2011 23:18

Okej Manca51, delaj kaj češ. Meni se pa ne ljubi brat treh strani. Saj nisi edina, ki ma usnje. Mogoče to s kremo in ščetko komu pride prav

zlatiribonmb

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

22. nov 2011 9:47

zlatiribonmb je napisal/a:

Okej Manca51, delaj kaj češ. Meni se pa ne ljubi brat treh strani. Saj nisi edina, ki ma usnje. Mogoče to s kremo in ščetko komu pride prav



zlatiribonmb

 

Potem pa ne komentiraj kar nekaj v tri dni, če pojma nimaš v čem je bistvo in se ti ne da brat. Nočem bit nesramna, ampak očitno odpreš vse teme in se povsod malo na*erješ, pa če je treba, ali pa ne. Važno ti je, da nekaj napišeš, tudi če nima veze s temo. Zdaj pa že mene tole počasi nervira.

JJ

neznan uporabnik

22. nov 2011 9:54

Pa sem še tebi opravičim osebno. Sem že umaknil poste žaljive. Ker sem res pretiral. Pa tako kot jaz, se tudi ti lahko odnerviraš. Saj verjetno veš, da te nisem imel namena sesuvat. Saj je nov dan. Če sem te pa prizadel, se ti javno opravičujem. Dajmo it naprej. Če se bomo samo kregali (jaz priznam,da sem na momente nemogoč) ne bomo nikamor prišli. Jaz tudi ne vem vsega. Za usnje pa vem.

Mi lahko prosim oprostiš in gremo naprej?

zlatiribonmb

Mygrace

sporočila: 6506

22. nov 2011 9:58

Mah, itak je ene par pacientov tlele gor, ki nadpovprečno pišejo-brišejo..pošiljajo zs-je potem ko že zagusti..al pa že prej, kakšne žaljive...pa res,  v vsaki temi flancajo ke v tri dni in lažejo da jih ne zanima kajprej piše v konkretni temi, v resnici pa študirajo vsako besedo...jao....kutine z viskijem..NA strehi...uff!...diplome, službe....meni to tko nekak deluje kot uni ki zvečer v grmovju čakajo in pol planejo ven "ks ks..ksssss..", vejo kdaj ta pa ta tega pa tega cucka ven pelje zvečer....

 

Kje sem že to vidla?:

A multi? NIč takega ni naredil, kar ne bi počel, z manj stila, še kdo drug tu gor, ampak njemu so popravnega potem spremenili tako, kot je nola napisala: bere lahko, ne more pa pisat.

Tudi med povratniki so razlike.

Meni je bil multi pri srcu, mi je še vedno in sva v stiku, kot je v stiku še s kom tule s kulinarike, ki ga njegov stil komuniciranja ni niti malo motil. Nasprotno, prav svojstven je bil, pronicljiv in zafrkljiv, nič nastopaški.

Zame je on še en med dragocenimi ljudmi, ki sem jih spoznala tu na Kulinariki.

mamamia[/citat]

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti