Študentska prehrana

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

tema odprta - 18. nov 2009 17:58 | ogledi: 3.866 | odgovori: 9

Ko prebiram temo kaj bo jutri za kosilo se mi je porodila zamisel, kaj ko bi napisali nekaj o tem, kaj skuhate med tednom ali čez vikend, da vaš študent ali študentka odnese s seboj, zamrznjeno ali samo za v hladilnik in se potem lahko samo pogreje. Saj vem, da so boni, ampak te hrane se mladi kmalu preobjejo in če so bili od doma vajeni sveže pripravljenih jedi, jim je taka študentska prehrana zanimiva prvih nekaj mesecev, potem pa kmalu ne več.

Kaj ko bi napisali nekaj tudi o tem in hvala za vaše odgovore in predloge.

tedyka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

18. nov 2009 18:17

ja, ampak če odmrzne in pogreje to ni sveža hrana.. jaz sem študentka že 5 let. niti enkrat mi ni mama pripravila za v ljubljano kaj zmrznjenega da bi pol to odtaljevala. hvalabogu se je zavedala da sem dovolj stara da si hrano lahko pripravim sama. edino ob nedeljah zvečer si nesem kaj od nedeljskega kosila da imam za ponedeljek. Svojo študentko ali študenta raje nauči kako si sam kaj skuha, s tem mu boš dala veliko več kot pa špagete bolonjeze za sproti. menim, da se čas vedno najde. sama ne obiskujem ravno najlažjega faksa, sem veliko na vajah in predavanjih, vendar je čas skoraj vedno. če pa res ne gre drugače oz nima dostopa do kakšne kuhinje pa naredi zelje, prebranac, pasulj, omako za špagete, repo, zrezke, golaž, rižoto, bannanna_v_slo ;)

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

18. nov 2009 18:24

Saj moja študentka z veseljem kuha in peče in to sploh ni problem in se sploh ne bojim za to. Je pa veliko zdoma, tako da včasih res ni časa da bi si pripravil sam hrano in me bolj zanima vaše mnenje oz. izkušnje. Pa tudi tam kjer biva nima ravno idelanih pogojev za kuhanje, tako da bi bilo kdaj dobrodošlo tudi kaj drugega. Jaz ponavadi v ponedeljek zjutraj nekaj pripravim za ponedeljek, ker tudi za nas kuham zjutraj. Vem da odmrznjena hrana ni sveža, to mi je popolnoma jasno. Jasno mi je pa tudi, da je hrana v menzah nekako uniformiranega okusa, ki se ga človek hitro naveliča. To kar predlagaš mi že pripravljamo, vem pa da imate včasih zelo izvirne ideje in rada bi jo včasih tudi s čim presenetila. tedyka

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

18. nov 2009 18:58

Moja teta sicer ni študentka, ampak...kakorkoli, kupi 3 kg govedine in skuha juho. Ker sta samo dve, vse te juhe ne moreta pojesti, zato preostalo juho zamrzne v plastične posodice, ki držijo ravno en liter-za 3 krožnike juhe in kos govedine. Ko se jima jo zalušta jo samo pogrejeta. Drugače pa jaz večkrat zamrznem kakšen pasulj, zrezek v omaki, omako za makarone, golaž, druge jedi za na žlico, in pripravim, ko nimam veliko časa za kuhat. Ni sveže, je pa vsekakor bolje kot hitra prehrana ;) LP, pe3ca

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

18. nov 2009 19:08

Pa saj boni niso samo za menze. Imaš tudi kar pester izbor raznih restavracij, dostav na dom, kebab in burek variant, etc. Sama se v času študijskega življenja nisem naveličala prehrane na bone, ker je bila izbira res velika. Sem pa imela sostanovalko, ki je vedno pritovorila stvari s seboj: cvrto/pohano meso, zamrznjeni cmoki, njoki, kaneloni, vloženo zelenjavo, bolonjsko omako, zelenjavne juhe, pecivo. Trenutno se spomnim samo tega. Margot

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

18. nov 2009 19:16

lahko narediš tudi chili con carne, sama pa si lahko pripravi tortilje v parih minutah. lahko narediš tudi tortilje z mletim mesom in zelenjavo čez pa nariban sir in popečeno, potem polnjene papirke, lazanjo, narastek iz makaronov, polnjene bučke.. če ji gre na tesno s časom ji pa predlagam tudi kakšne bolj kalorične solate kot samostojno jed. dela je resnično malo. npr zelena solata, tuna, čičerika, feta sir... potem solata iz čičerike, solata iz leče... bannanna_v_slo ;)

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

19. nov 2009 11:15

Polnjena paprika!!! To je bilo edino, kar sem sama kdaj prinesla v Lj. Drugače se hrane na bone nisem naveličala, če sem bila pa pri volji, sem sama kuhala.

Dandanes je taka izbira hrane na bone, da če gre vsak dan v drugo gostilno, ji ne zmanjka hitro idej. Tisto 'hrane iz menz se človek hitro naveliča' pa ne vem, če za mene drži, resda nisem bila vsak dan v menzah, a kosila recimo v Rožni ali Dijaškem domu Vič so mi vedno (ali vsaj večinoma) dišala.

Atina

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

19. nov 2009 13:28

Problem ni tiste dni, ko zaključiš obveznosti ali imaš prosto uro ob primerni uri, ko pa imaš predavanja ravno čez te opoldanske ure in si kosilo lahko privoščiš šele po 14, 15 ali celo 16 uri pa je izbira že zelo okrnjena, tako da velikokrat pristaneš na pizzi, testenininah in podobnem. Res, kar nekaj lokacij je, kjer je hrana dobra, toda problem je prosti termin za kosilo. Veliko več izbire je mogoče tudi v centru, do tja pa bi se morala še naknadno vozit, kar pa se ji niti časovno ne izide. tedyka

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

19. nov 2009 14:40

Aja, točno, palačinke!

Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti