Oslič

Sharea  

član od: 17.12.2002

sporočila: 5

tema odprta - 1. avg 2003 21:47 | ogledi: 6.261 | odgovori: 6

Lep pozdrav!

Imam problem. Pri nas mami ne je rib in s tem smo avtomatsko prikrajsani ostali clani druzine Vedno sem govorila, da se bom sama spravila k pripravi postrvi ali katerih drugih rib...vendar o vsem tem nimam pojma...zato odlasanje.

Sedaj sem se pa odlocila, da bom naredila oslice (pohane...?)...a mi lahko svetujete, koliko jih rabim za 4 clansko druzino...in na kaksen nacin jih pripravljate.

Vask nasvet bo dobrodosel. Kaj pa nakup? Kolegica mi je rekla, da so vredu kupleni v Sparu ali Tusu (njihove ribarnirnice)...kaksne izkusnje imate vi? Najraje bi kupila da, je ze vse pripravljeno...da jih dam samo pect...ali se to da?

Zraven pa bi skuhala krompir...ali date kako drugo prilogo, ali je v navadi kuhan krompir?

Hvala ze v naprej za vase nasvete! Upam, da mi bo uspelo.

P.S. Ko se bom opogumila narediti postrvi...se vam s5 oglasim s podobnimi vprasanji

renatana  

član od: 19.4.2003

sporočila: 250

2. avg 2003 21:20

Osliče lahko kupiš že panirane, tako da jih le vržeš v olje. Če pa kupiš nepanirane, jih pripraviš lahko klasično za paniranje z drobtinami, po želji lahko drobtine nadomestiš s koruzno moko, meni pa so najbolj všeč, če jih osoljene povaljam le v moki in ocvrem na malo olja. Zraven paše seveda krompir z blitvo ali samo slan krobmpir s peteršiljem, krompirjeva solata ali pa po želji tudi riž ali kakršnakoli sezonska solata. Skratka, osliči so najenostavnejše ribe za pripravo, zato brez strahu veselo na delo.

Sharea  

član od: 17.12.2002

sporočila: 5

3. avg 2003 11:28

Hej! Sedaj je moje kosilo ze mimo in je kar uspelo. V eni kuharski knjigi sem nasla recept za pripravljat fileje po trzasko...to je samo povaljati v moki in speci na olju. Za tak nacin sem se odlocila, in morem priznat, da so mi za prvic dobro uspeli :) So jih pohvalili. :) LP

janca  

član od: 8.8.2002

sporočila: 111

5. avg 2003 22:14

Postrvi zahtevajo res enostavno pripravo. V ribarnici dobiš že očiščene, zato jih doma samo še dobro operi, zlasti v trebuhu. Odstrani vse temne "nitke" (to je kri, ki nima dobrega okusa), nato jih krepko otresi in posuši s prtičem. Vsako povaljaj v mešanici koruzne in ostre moke 1:1 in speci v vročem olju (cca 180 st) po 4 minute na vsaki strani. Soliš jih, ko so pečene! Pa veliko uspeha in dober tek ps: trenutno ni dober čas za postrvi. Vode so pretople, zato ribe ne jedo in ne rastejo. Najboljše so pred zimo in potem v pozni pomladi.

solzica  

član od: 12.8.2002

sporočila: 73

11. avg 2003 13:02

Mene pa zanima nekaj glede postrvi: ali jim je obvezno treba odstraniti luske ali ne? Od začetka jih nisem potem pa mi je mami rekla, da moram. Kako pripravljate skuše? Katere ribe nimajo lusk(morske)? Hvala za odgovore. LP Solzica

Morrigan  

član od: 25.4.2003

sporočila: 22

11. avg 2003 13:50

solzica... kako pa ješ postrvi z luskami??? seveda jim odstraniš luske... razen če jih pripravljaš v soli (če jih oluskaš, so preslane). skuše so najboljše na žaru...samo popečeš in posoliš....nič drugega ne rabijo. če bi rada ribe brez lusk, potem kupi mole. Podobni so osličem vendar veliko boljšega okusa. Morrigan

solzica  

član od: 12.8.2002

sporočila: 73

11. avg 2003 14:07

Saj na srečo nisva jedla kože tako, da so luske ostale Vau, sem imela srečo hehe. Mole, a tako se reče kaki ribi? Še nisem slišala. Kako pa pripravite orado in ostale ribe? Solzica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti