Doma izdelana turška savna

roznik  

član od: 2.12.2008

sporočila: 105

tema odprta - 11. nov 2009 19:32 | ogledi: 4.046 | odgovori: 4

Ker nisem zasledila te teme, odpiram novo. Zanima me, če ima kdo doma turšk-parno savno, ki jo je izdelal sam oz. s pomočjo strokovnjakov keramičarjev. Predvsem me zanima končna cena in če priporočate kakšnega izvajalca.

S fantom bi si v kletnih prostorih rada uredila majhno "savna vas", kjer bi imela vse tri savne. Finsko in infra bi kupila, turško pa naredila. Temu primerno bi bile tudi velike (majhne). Hvala, ker boste vaše izkušnje delili z nama :)

LP

roznik

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. nov 2009 9:43

Roznik, če se malo voziš po Sloveniji, po možnosti ne ravno po avtocestah, temveč po magistralnih, boš v vsaki drugi vasi na kakšnem ovinku videla napis tistega znanega ptujskega proizvajalca savn (Cefuta). Ki je v tej državi itak referenca za savne (tako, kot je radenska sinonim za mineralno vodo). In na Ptuju ti bodo lepo razložili, koliko kaj stane. Vendelina jr.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

12. nov 2009 9:49

Hm, kolikor vem tale "legenda" ne dela turških savn....morda pa se tudi motim. Na tvojem mestu bi si najprej v živo ogledala čimveč turških savn in naštudirala kako in kaj je možno doma, potem pa do keramičarja....

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. nov 2009 12:45

Aja, da turških ne dela? Tega pa nisem vedela. Anyway, za tri savne v domači uporabi je potreben dober načrt in tu imajo največ izkušenj tisti, ki projektirajo in delajo savne tudi po spajih. Oziroma, naveza projektant-izvajalec, to obstaja. Projektant ima svoj nabor izvajalcev in obratno. Vsekakor gre pri gradnji savn za en velik gradbeno-obrtno-instalacijski poseg, ki ga je treba dobro domislit, če nočeš imeti na lokaciji kakih poplav, madežev od kondenza in kar je še tega. Sama te materije zadnjih pet let ne spremljam več toliko (v smislu, ni mi treba po službeni dolžnosti gledati takih investicij), smo pa pred desetimi leti na palec vedeli, da je cena 1 kv. metra opremljene savne enaka ceni 3 kv. metra opremljene kopalnice. Vendelina jr.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

13. nov 2009 8:35

Definitivno naveza projektant ( ki ni zgolj arhitekt ampak tudi strojnik, ker je tu veliko dela tudi okoli strojnih instalacij) in izvajalec. Res je, da te naveze obstajajo, zato naj ne bo odveč denar za projektanta, naj vam nariše idejno rešitev ob upoštevanju tehničnih parametrov in možnosti.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti