Virus hpv

vijolca73  

član od: 28.4.2006

sporočila: 106

tema odprta - 6. nov 2009 9:48 | ogledi: 3.074 | odgovori: 5

Kakšna so vaša mnenja o cepljenju 11-letnih deklic proti okužbi z virusom hpv,ki lahko povzroči nastanek raka materničnega vratu?

Nekateri starši so pred veliko dilemo,otroka cepiti ali ne?lp

vijolca73

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. nov 2009 10:05

Vidim, da se silno diskutira o cepljenju. Enkrat gripa, enkra HPV, what is next' Glede HPV je po mojem skromnem mnenju bolj relevantno to, koliko ženske vemo o svojem zdravju in zlasti o svojem ginekološkem zdravju. Ker družina HPV-jev (ker jih je več) se po današnjih dognanjih prenaša s spolnimi stiki in pošastno velik del infekcij s HPV se dobi z ne preveč poduhovljeno potjo - s pomanjkljivo higieno pri spolnem odnosu (da se razumemo, nepoduhovljen del je tule pomanjkanje higiene). In cepivo za HPV je velik korak naprej za generacije jutrišnjih žensk. Ki pa bodo, preden bodo prišle do ene mentalne stabilnosti in sreče zadovoljne ženske, imele veliko verjetnost, da bodo na tej poti srečale tudi nesrečnike z ne preveč talenti in ne posebej izdelano higieno. Vsekakor večjo verjetnost, da ženska v življenju sreča vsaj enega butlja in ima z njim še kaj odveč, kot pa je verjetnost, da bodo pošastne nuspojave zaradi cepljenja. Tako da bi bolj veljalo razmisliti o tem, kako se otroke uči o njihovem reproduktivnem zdravju, kot pa iskati miljoninko razlogov proti cepljenju, ker je to kao trendy... Še nekaj wikijevske modrosti. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus Vendelina jr.

vijolca73  

član od: 28.4.2006

sporočila: 106

6. nov 2009 10:34

Tako da bi bolj veljalo razmisliti o tem, kako se otroke uči o njihovem reproduktivnem zdravju, kot pa iskati miljoninko razlogov proti cepljenju, ker je to kao trendy.. S tem vašim stavkom Vendelina jr. , se tudi jaz popolnoma strinjam in mislim da je to glavno vodilo. Otrokom čimbolje in čimveč vcepati v glavo ,pa ni hudir ,da nekaj ne ostane v njihovih glavcah. vijolca73

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

6. nov 2009 11:41

Če sem čisto iskrena sploh ne vem kaj narediti. Moji tavelki sta ravno izpadle iz tega kroga, in odšteti za vsako po 400 € je zelo težko. Po dolgem času se strinjam  z zadnjim stavkom naše drage Vandeline.

 

Človek sploh ne ve kaj se prav zaprav dogaja glede zdravstva in formacije. Iz rednih letnih pregledov in jemanja brisov so le to premaknili na tri leta.  Deklicam pri 11 letih pa svetujejo cepljenje.

Nekaj pišem, kako bo pa realno šlo pa ne vem . Z možem se trudiva, da bi otrokov privzgojila neka norme, ki pa trenutno niso moderne. Puncam sva razložila , kako se te okužbe prenašajo, in da je potrebno spolno življenje vskladiti z zdrelostjo celega človeka, in da ni to nek in ampak zelo resna zadeva.

Cepivo naj bi delovalo nekje 5 let, in za to prvo dobo upam, da nama bo s pogovorom uspelo zamakniti čas, ko se bodo začele spuščati tudi na to področje.

 

Na hitro rečeno pa je to samo potuha puncam, da bodo lahko brez pomislekov spolno aktivne.

(moje mnenje)

 

 

 

 

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

6. nov 2009 12:00

Glede higiene in HPV virusa je zal tako, da se iz, hihi, recimo temu, makroskopskega videza nic ne da sklepati o morebitni okuzbi, namrec sevi, ki povzrocajo raka na maternicnem vratu (RMV), ne delajo pred tem nobenih klinicnih tezav; prav tako se verjetnost okuzbe z OCDjevsko uporabo kondoma sicer zmanjsa, ne pa iznici. Potrebno je vedeti še nekaj stvari. Cepivo, ki je sedaj na tržišču, ščiti pred 4 najpogostejšimi sevi HPVja, ki naj bi povzročali 75% vseh obolenj RMV; to pomeni, da bodo morale generacije cepljenih deklic vseeno skozi presejalni program (sedaj so to PAP brisi, čez 10-40 let bodo mogoče še, mogoče bo pa kaj čisto tretjega). Na to opozarjam, da si ne bi danes deklice, jutri dekleta ali ženske (ali njihove mame) mislile, da so itak cepljene in jim ni treba redno hodit na preventivne obiske pri ginekologih. Se bom potrudila in v naslednjih dneh enkrat napisala približno simulacijo, kaj pomeni to za cepljeno populacijo v primerjavi z necepljeno; že zdaj moram poudariti, da HPV okuzba pri veliki večini (>90% okužb) izzveni sama od sebe in ne pomeni avtomatičnega razvoja raka na materničnem vratu (občasno naletim na povsem prestrašene punce, ki menijo, da so zaradi pozitivnega HPV brisa že obsojene). Čisto na kratko: trend v zadnjih letih je krčenje pravic iz javnega zdravstva, posebno je na udaru preventiva. Če nam država trenutno brezplačno ponuja cepljenje, zaradi katere bo čez 10-25 let namesto 200 žensk letno za rakom materničnega vratu zbolevalo le 50 žensk (to je ocena čez palec), imejte matere deklic dovolj pameti, da to tudi izkoristite, dokler traja. Seveda pa, kot so ravno včeraj rekli v X-files: konja lahko pripelješ do vode, ne moreš ga pa prisiliti, da bi jo pil. lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti