Balzamični kis

Kate  

član od: 29.7.2003

sporočila: 63

tema odprta - 29. jul 2003 16:08 | ogledi: 2.927 | odgovori: 5

Najprej naj povem, da spremljam to stran ze dolgo in mi je zelo vsec, zato sem se odlocila danes tudi vpisati.. Moje vpr. je: ze velikokrat sem v restavraciji narocila carpacio na rukoli in zraven prinesejo tudi olivno olje in balzamicni kis, ki mi je zelo dober. Tudi sama sem ga pred casom kupila, vendar ne vem poleg cesa se se uporablja? Vem, da ga nekateri dajejo na jagode?!, vendar jaz bi kaj zelenjavno-mesnatega. Ce ima kdo kaksen nasvet, da ga ne bom celega porabila za zeleno solato?

LP

Kate

katjusa  

član od: 22.5.2003

sporočila: 31

29. jul 2003 21:15

Balzamičen kis lahko dodajaš k vsem jedem, ki so ti pri srcu. V zelenjavne juhe, rižote, k ribam- omaka, k jagodam, ki jih le pokapaš z njim in dodaš rdeč poper. Je zelo zdrav in dobrega okusa, zato je vsesplošno uporaben. katja gradisek

Drejči  

član od: 28.11.2002

sporočila: 68

30. jul 2003 9:55

mmm....zdele solata...paradižnik, paprika, veliko čebule in fižol v zrnju....vse skupaj narejeno z balzamičnim kisom.. .jest ga uporabljam že mnogo let, predvsem za solate, za razne namaze....povsod...

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

30. jul 2003 12:23

Balzamični kis je neke vrste barique kis, največkrat narejen iz merlota in staran v hrastovih sodih. Uporabi ga za pripravo solat, vseh vrst! Zelo dober je v kombinaciji z olivnim oljem npr. Popeci trakove mesa( svinjina, govedina) na olivnem olju, naredi posteljico iz rukole, zelene solate, motovilca,... nanjo naloži popečeno meso, začini po okusu( najbolje je če samo soliš in potreseš s sveže mletim poprom) ter pokapljaj z balzamičnim kisom. Lahko ga vmešaš v juho oz. jušno osnovo s katero polivaš meso ko se peče, dodaš k omaki za ribe ali pa k vsem vrstam jagodičevja. Pravzaprav se mi zdi da paše kar povsod, seveda od okusa jedca, ker ima sladko kisel okus naredi jedi še bolj okusne. Lep pozdrav!

vkrist  

član od: 8.1.2003

sporočila: 42

31. jul 2003 13:36

junječje / telečje zrezke popoprane in slane opečeš, daš na toplo, na maslu stopiš balzamični kis in med, v fino malo omakico, daš noter zrezke, da se malo napijejo, serviraš na kuhanem krompirju z blitvo.Vinček, na koncu sadje, zrela breskev ali melona.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti