Nova gripa

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

5. nov 2009 8:40

Ah, saj veste, da to pri meni traja malo dlje (poleg tega padem v depro, cim pogledam vremensko napoved za Pachino - v Notu, kjer sva bila nazadnje, je imelo morje zadnji dan, 17. oktobra, 25 stopinj...) lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. nov 2009 8:47

Atina, potem ti ni druge, da dekliča lepo podkupiš. Ko motivacija propade...človek nadaljuje z drugimi sredstvi (prosto po Clausewitzu). Pa saj si od foha, boš že našla modus operandi. Proxy, ne sipaj soli na rano.... Vendelina jr.

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

5. nov 2009 10:05

Joj Vendelina, ti ne veš .

Kakšno podkupovanje neki, nič ne užge, čisto nič!

Če imaš doma pač takšen primerek, ki se iz neznanih razlogov neznansko boji zobozdravnika ali cepljenja, pa čeprav si pred tem uspešno vzgojil en drug primerek, (logično, da ne more iti za ne vem kako slabo izkušnjo, saj to vsi poznamo), poskusiš vse metode. Najprej takšne, ob katerih bi ti vsi otroški psihologi veselo prikimavali in te vzpodbujali. Počasi prilezeš do dna, tam so podkupovanje (da bo dobila zlato ribico, ki si jo želi), grožnje (da če ne bo končno ust odprla, jo bom odvlekla na kirurgijo, kjer ji bodo zobe populili , itd itd). Skratka, groza. Ampak kljub temu ne deluje! Potem ti preostane samo to, da uporabiš Atinino metodo, se pravi, dva držita otroka, tretji ordinira (čeprav pri zobozdravniku to odpade).

Ampak naša "tamala" je zdaj to na srečo prerasla. Samo še vedno ne vem, ali se bomo cepili ali ne. Sem bolj proti kot za. Delno tudi zaradi izjave glavne medicinske sestre, ki mi je rekla, da si zaradi tega cepiva bolj dovzeten za druge oblike gripe.

 

jasna

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

5. nov 2009 10:07

Proxima, a se ti mogoče ljubi napisati par stavkov o tvoji izjavi:

"ste mogoce pozabili, da pri gripi ne ubija virus, ampak prav imunski odgovor nanj."

Hvala.

jasna

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. nov 2009 10:13

Jasna1, ko si v čisti roditeljski patetiki, lahko še vedno držiš juniorko za nos, ker potem bo pa morala odpreti usta...., okej tale je rock bottom in veliko črnega humorja je notri. Drugače je pa za cepljenje rokoborba čisto okej Pa za dajanja kapljic v oči tudi Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

5. nov 2009 10:37

Preprosta razlaga iz mikrobiologije: napadalec (virus, bakterija, parazit) se ne naseli v organizem gostitelja z namenom, da bi ga ubil, ampak da bi se lahko razmnoževal na gostiteljeve stroške (čim bolje je prilagojen, tem manj ga gostitelj sploh opazi). Tisto, kar mi opazimo kot bolezen - povišana telesna temperatura, otekline, bolečine, razne packarije, ki se cedijo od tod in tam, so tipično le posledica dobro delujočega imunskega odgovora organizma. Ce bi razni horuk pripravki za vzpodbujanje imunskega sistema res delovali, bi bili rezultati za uporabnike najverjetneje pogubni - kar kažejo razne avtoimunske bolezni ali anafilakticni odgovori. Druga stvar so nekatera prehranska dopolnila z vitamini in mikroelementi za tiste, ki jim teh stvari zares primanjkuje, kar bi lahko vplivalo na ucinkovitost imunskega sistema; ampak z njimi zdravega cloveka ne bos naredil bolj zdravega, do neke mere pa lahko koristijo ogrozenim skupinam, npr. alkoholikom, diabetikom, kronicnim bolnikom, ki imajo iz različnih razlogov prehranske deficite. lp, proxima

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

5. nov 2009 11:55

Vendelina jr. je napisal/a:
Atina, potem ti ni druge, da dekliča lepo podkupiš. Ko motivacija propade...človek nadaljuje z drugimi sredstvi (prosto po Clausewitzu). Pa saj si od foha, boš že našla modus operandi. Proxy, ne sipaj soli na rano....Vendelina jr.

Podkupnine tule ne palijo. Smo probali. Ne deluje.

Ne gre pa le za cepljenje, tudi jemanje krvi je katastrofa  (smo bile zadnjič na pediatrični, pa me je potem na troli ena gospa vprašala, če ima ubožica roko zlomljeno, ker tako joče in roko čudno drži ...)

Atina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. nov 2009 12:34

Atina, potem ti še vedno ostane rokoborba Se malo zezam, ker vem, da ti to zmoreš prenesti. Pa še iz foha si in ti je točno jasno, da otrok trenira, koliko moči lahko vzpostavlja in koliko vztrajnosti je za to potrebno in koliko občutka krivde se da takole nabiti strašem. Saj smo bile me tudi včasih majhne punčke in smo tudi kaj od tega poskusile, a ne? Tista z zlomljeno roko mi je pa svetovna, ni kaj, juniorka je že precej izpilila sistem. Vendelina jr.

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

5. nov 2009 12:34

Atina,mi smo imeli nekaj časa podobne težave. Sin je pri petih letih doživel v bolnici eno zelo neprijetno izkušnjo. Po tistem ga je bilo groza vsega, kar je bilo oblečeno v belo. Jemanje krvi iz prstka (kapljica) je bila cela kalvarija. Premik se je zgodil, ko sem ga vzela s seboj na krvodajalsko akcijo, kjer je videl, da to ni tako hudo, čeprav je igla velika, ljudje so ob tem klepetali, se tu in tam nasmejali - nobenega joka in kričanja. Končno je razumel, kar sem mu dopovedovala, da je bistvo v tem, da manj boli, če so mišice sproščene. Zanimalo ga je tudi, kaj vidijo v krvi. Pojasnila sem mu  približno kaj vsebuje kri in da mora med. sestra videti koliko je v krvi vojakov (levkocitov), krovcev (trombocitov) in "tovornjakarjev" (eritrocitov). Od takrat naprej je moral dati kri še velikokrat pa nikoli ni bil več problem.

 

lp

robida

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

5. nov 2009 12:39

Morda se bo kdo na podlagi spodnjih linkov lažje odločil za ali proti: http://vizita.si/clanek/infekcijske_bolezni/ce http://vizita.si/clanek/infekcijske_bolezni/ce Okoli upiranja otrok pa iz svojih izkušenj povem, da če otroci vedo, da je nekaj nujno, ni upiranja. če sem bila jaz 100%, da je nekaj nujno, so to čutili v mojem glasu, obnašanju...če pa sem sama kolebala, pa je bilo veliko izmikanja. Seveda pa to ne pomeni, da so z veseljem dali kri v pregled npr...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti