Kuhinjski mikser

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. apr 2012 8:13

Vrana in zakaj enoosebno gospodinjstvo ne potrebuje pomivalnega stroja? A potem tudi štedilnika ne potrebuje in pečice? - ker, zakaj bi pa za eno osebo nekaj kuhali Pa pralnega takisto ne - ker se tudi nekaj časa nabere, da je boben poln? Oziroma odkod ideja, da ima samska oseba zadosti časa, da ročno pomiva posodo?

Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

10. apr 2012 8:28

No, primerjati štedilnik s pomivalnim strojem pa res ne gre.

Kolikor časa porabiš, da spraviš posodo v stroj in iz njega, toliko časa porabiš tudi za pomivanje, vsaj jaz. Sploh, če med kuho sproti pomivam. Običajen velik pralni stroj je za eno osebo pač prevelik in prerazsipen. Vsaj moje mnenje je tako, drugi imate lahko pač drugačno, zakaj pa ne.

rimljanka

sladkarije  

član od: 20.7.2009

sporočila: 16

26. okt 2012 9:21

no ja no kaj pa vem, saj pomivalni stroji niso samo ene velikosti in se da dobiti tudi manjše, zlaganje not/ ven ti pa res ne vzame veliko časa, ma več kot 5 minut nimaš kaj delat, ma ni šans da bi morala pomiti vso posodo, bi porabila preveč časa in vode, pa še prostor za odlagat in sušit posodo bi rabila, saj se ja sproti nalaga posoda v pomivalni stroj, ko je poln pa samo zalaufaš in to je to, če crkne bo še isti teden nov doma, pa tudi bolj razkuži posodo ker jo opere na višji temperaturi

 

naj še jaz povem, da sem lastnica belega kitchen aida artisan, sem z njim več kot zadovoljna, kupila sem ga pri nas, dokupila še eno veliko posodo za zraven in eno metllico za stepanje, prišlo je malo manj kot 700 rur, pa mi ni žal niti enega centa, skoraj vsak dan je v uporabi, enostavno ga samo z vlažno krpo obrižeš in to je to, vsi ostali ki sem jih gledala po trgovini, bosh-i in podobno mi ne deluje tako profesionalno, in usa tista plastika- ne hvala, pri tem ne vem kaj bi lahko polomila saj je cel železen, in se mi zdi da ima tud 11 kg, verjemite mi da se po W ne more primerjat z boshevim, ta jih ima 300w, bosh pa menda 600w, ko dam jaz mojega do konca, ni pri miru, in si predstavljam da bi tistega pri tej moči kar odneslo iz pulta, če se motim me popravite, ampak saj to je le stvar v katero se splača vložiti, to je moje mnenje

 

lp

sladkarije

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

16. mar 2013 17:15

Pa je tudi pri nas prišel čas, da bomo mogli zamenjati mešalnik. Trenutno nam je najbolj všeč MUM4427 ker je cenovno še v našem dosegu (do 100 eur) in ker ima samo eno mešalno roko. Zdaj me pa zanima če ima kdo izkušnje z njim ipd. Glede moči me res ne skrbi ker imamo zdaj 100 W ta je pa 500 W. 

 

http://www.bigbang.si/mesalniki/mum4427-mesalnik-bo

tamalaursa

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

16. mar 2013 18:46

Urša, o MUMih je bilo tukaj že toliko napisanega, da  ne boš izvedela nič novega. Po tvojem nicku sklepam, da je moj starejši kot ti. Imam ga že vsaj 25-26 let, oznaka 44, 400 W in še vedno dela. Sicer se mi je polomil tisti nastavek, ki je potreben za ribanje in strganje, ampak nisem iskala novega, ker imam za to en drugi strojček.

Pri mojem je bil zraven še blender posoda in nastavek za mletje mesa. Dokupila pa sem nastavek za mletje oreščkov. Če dokupiš nastavek za mletje mesa, lahko delaš tudi kilometer piškote. Je pa še nekaj nastavkov, na misel mi padeta ožemalnik citrusov in posoda za sladoled.

Pred par leti sem v eni trgovini na dvorišču, kjer so imeli odpadne aparate videla celo skladovnico teh aparatov. Sem vprašala prodajalca, še se toliko kvarijo, pa mi je povedal, da jih nekdo vse pokupi, vzame ven motorček in naprej prodaja po precej višji ceni. Takrat sem dobila dobila dodatno posodo za mešanje, kar mi pride prav, kadar posebej mešam beljake in ostale sestavine.

Lijana

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

16. mar 2013 18:55

Najlepša hvala za hiter odgovor. Tudi naš mikser je star že okoli 30 let (sta ga oče in mama dobila kot poročno darilo) in bi spet radi takega, ki bo zdržal vsaj toliko

tamalaursa

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

16. mar 2013 19:23

Sama ga lahko samo pohvalim. Z dodatkom za mletje žita meljem tudi ta, le koruze ne. In, zakon je za vsa testa, predvsem kvašeno in vlečeno.

Če ti je vseeno, da nima dodanega dela za ribanje, je le osnovni, s 3 metlicami, je trenutno v enem od reklamnih katalogov (se pa ne spomnim, v katerem sem ga videla) 65 €. Malo pobrskaj po spletu in reklamah, se splača.

Dodatna posoda (plastična) je, se mi zdi, nekje 8 evrov. Kjer prodajajo strojčke si lahko ogledaš v katalogu, katere dodatke imajo in koliko stanejo, pred časom sem si jih ogledala v Merkurju, pa v Etisu na Tržaški v Ljubljani tudi.

rimljanka

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

17. mar 2013 0:28

tamalaursa, toplo ti ga priporočam!

Uporabljam ga za pripravo vlečena, kvašenega in umešanega testa, če mi prsti nagajajo, tudi za testenine.

Pri biskvitnem testu je nepogrešljiv, nobene potrebe po ločevanju beljaka in rumenjaka nimam.

Brez problema obdela 1 kg moke z dodatki, na primer za kruh.

lp

 

mzm

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

17. mar 2013 10:55

Tudi jaz se pridružujem vsem zadovoljnim uporabnikom. Imam varianto z blenderjem in odlično služi svojemu namenu.

Glede zdržljivosti pa... menda ne delajo več aparatov, ki bi zdržali kaj dosti dlje kot pet let... No, bomo videli, jaz vseeno upam, da ga ne bo prav kmalu pobralo.

 

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

17. mar 2013 11:07

Moj pa stepe jajca veliko slabse kot rocni mikserji ceprav stepa zelo dolgo. Probala semz obema nastavkoma pa je ubogo. posodo in nastavke sem tudi ze prala vsakic pred stepanjem, in nic boljse. tako da ga za stepanje sploh ne uporabljam. Le za gnetenje manjsih kolicIn testa. Mislim da tukaj ni problem v moci ampak v oblikovanju. naredi neko kremo iz jajc ne pa fino stepena.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti