Dieta dr.atkins

priv  

član od: 7.11.2006

sporočila: 266

14. jan 2010 13:37

padeznik: ja mogoče ti res odgovarja ampak mislim da bi morala napisati kakšna je tvoja teža ali je cilj izgubiti 25 kg ali 8kg----- tako, da je izguba različna priv priv

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

14. jan 2010 14:01

Jaz bi dodala samo še to, da bo po skoraj šestih letih, kar se je ta debata končala, zdaj lahko katera res povedala, ali so se ji povrnili kilogrami ali ne... mamamia

mamamia

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

14. jan 2010 14:15

pri dieti je dobro izgubljati do 1-2 kg na teden, kar je več, škoduje telesu ne glede na dieto masters

Gaja123  

član od: 8.12.2009

sporočila: 8

14. jan 2010 16:39

Moj nasvet za hujšanje. Zelo pomaga sprobano. Majn kompliciraš boljše je. Edino kar je to da je zajtrk obvezen , da pojemo več majnših obrokov in za večerjo je predvsem pomebno , da ne zaužijemo česa težkega. Vmes obrokov pa je zelo priporočlivo kakšno sadje in seveda čim več zelenjave. Rek , ki vedno velja: Zajtrkuj kod cesar, kosilaj kod grof , večerjaj kod berač. Vem da ste to slišali že vsepovsod , okej priznam traja nekaj časa ampak če zraven zrdave prehrane dodamo še gibanje je uspeh sigurno dolgoročen. Vendar je le to le moje mnenje. Meni je uspelo. Pa veliko sreče. Gaja123

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

14. jan 2010 21:06

Meni je všeč tale iz Ivačičeve knjige: Do dvajsetega leta jej kolikor moreš, do petdesetih let jej kolikor moraš, po petdesetem letu pa jej čim manj....

 

 

Vanja

Sponkica  

član od: 25.12.2013

sporočila: 1

25. dec 2013 14:40

Hey...upam da bom malo obudila tole temo...imam problem...na atkinsonovi dieti sem 15dni...napredka ni...opazila sem celo, da sem se cez stegna zredila. Vso hrano si zvagam in vse ogljikove hidrate prestejem sestejem in tako dalje. Ker naj bi jedla 5x na dan sem si omejila vsako jed na vnos 4g ogljikovih hidratov. Ampak ker se je izkazalo, da je hrana nasitna jem samo 4x na dan in isto do 4g oh. Nisem se krsila lepo sem sledila dieti. Jem pac meso, sir, jajca, salamo, majonezo, kislo smetano... prosila bi vas, ce ima kdo jedilnik po katerem je videl rezultate, ce mi ga da in tudi pove ali je kaj telovadil...jaz sem samo 4x ker sem pretiravala prejsne mesece in se mi je telovadba malo zamerila. Seveda bom soet zacela ampak manj kot prej. Ampak ne zastopim zakaj sem se zredila, ce sem se res pazila. Prosim vas pomagajte mi ker sm ze obupana...uspelo mi je veliko shujsati v tem letu sedaj pa sem se zredila in je slo nekaj truda v nic. 

 

Aja pa zelim vam lepe praznike in srecno novo leto =)

Sponkica

the tina  

član od: 5.10.2013

sporočila: 302

25. dec 2013 15:33

Bolj kot dieta je pomemben življenjski stil. Osebno se mi zdi omejevanje ogljikovih hidratov slabo, saj naj bi predstavljali velik delež v dieti. Stvar je zelo preprosta. Jej manj/bolj uravnoteženo in več migaj. Ko več migaš tako ali tako "pokuriš" ogljikove hidrate, s tem dobiš mišice in izboljšaš metabolizem. Poleg tega mišice v mirovanju trošijo več energije kot maščoba. Vnos maščob se mi zdi problematičen, saj jih potrebujemo razmeroma malo v primerjavi z ostalim. Poleg tega prevelik vnos maščob vodi k celemu kupu ostalih zdravstvenih problemov, tako da je bolje paziti pri tem. Najbolje je, da trenutno prehranjevanje le nekoliko (nikakor pa ne drastično) spremeniš: to lahko narediš z večjim vnosom sadja, žitaric in zelenjave, ki niso le zdravi, ampak te tudi nasitijo za kar precej časa. Omejiti je potrebno vnos (slabih) maščob, mogoče za malenkost zmanjšati količino hrane in več migati (za nekoga, ki večino časa presedi je koristen že 30 min sprehod vsak dan, stopnice namesto dvigal ipd.). Ni njujno, da so spremembe velike. Važno je samo to, da so in da se jih lahko držiš. Tako definitivno izgubiš kilograme in jih ne pridobiš nazaj, ker ne gre za dieto ampak spremembo življenskega stila.

the tina

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. dec 2013 16:56

Sponkica, vnos kalorij je prevelik. Gizus, ješ same najbolj kalorične jedi pod soncem, ni čudno, da si se zredila!

Vzemi raje South beach diet knjigo v roke in jo prej prečitaj. Isto tako je dieta  z malo OH, zato pa ima precejšnje količine zelenjave, dobro dozo proteinov, zelo malo maščob in mastnih jedi ter malo cukarije. Razen če hočeš, ti ni treba začeti pri prvi fazi, kuhaš zelo normalno, samo krompir, riž, pasto, zamenjaš za zeleno zelenjavo v poljubnih količinah. Kislo smetano zamenjaš za grški 0% jogurt, majonezo uporabi res v skrajnih primerih.

Atkinsova, kot jo ti izvajaš pa res ni za nikamor.

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

25. dec 2013 17:10

Sponkica, kot ji je the tina napisala, naše telo potrebuje vse sestavine, vsaka ima svojo vlogo. Telo ne more normlano funkcionirati ne brez maščob, ne brez OH, ne brez beljakovin, zato so vse enostranske diete na dolgi rok neuspešne. Gre samo zato, da v telo vnesemo primerno razmerje teh sestavin in da je količina porabljenih kalorij večja od količine vnešenih To je alfa in omega vzdrževanja primerne telesne teže in posledično dobrega stanja našega organizma.

In ko sesatvljaš jedilnik, pazi tudi na tako imenovane skrite maščobe in sladkorje v hrani, pa pri oreških bodi previdna, ker so polni kalorij. In če jih ne potrošiš, se seveda nabirajo ...

Koliko si pa stara? Tudi to ni nepomebno glede na to, da se ubadaš s prekomerno telesno težo. Koliko si visoka, koliko tehtaš?

 

Pošlji k vragu diete, kot je the tina navedla, odloči se za primeren način prehranjevanja, kajti le to je na dolgi rok uspešno. In brez miganja ne bo šlo. To ne pomeni, da moraš pretiravat z ne vem kakšno telovadbo. Dovolj je malo hitre hoje, zmernega teka, pilates, kolesarjenjnotežen način prehranjevanjae, rolanje, plavanje --- najdi si pač fizično aktivnost, ki ti najbolj ustreza, vmes pa namesto dvigala uporabi stopnice, z busa stopi dol eno postajo prej, kolikor se le da hodi peš, in malo po malo pa se bo nabralo miganja. Potenje v fitnes centru ne pomeni hujšanja, intenzivne vaje so namenjene krepitvi mišic in ne toliko hujšanju. Kalorije se trošijo z gibanjem, kot sem ga sprva omenila.

 

Ukvarjanje z jedilnikom štetje kalorij in gramov posameznih sestavin v hran ne pomeni drugega kot obsedenost z nečim, torej je tudi psihični pritisk precejšenj, sploh ker praviš, da kg ne gredo dol. Torej ti nekaj v izbrani dieti ne ustreza. Res ti svetujem, da to opustiš in upoštevaš druge naasvete. Ker vedno, ko prenehaš z eno dieto, se telo odzove tako, da začne kopičiti zaloge, za vsak primer, če ga spet presenetimo s kakšno dieto .. to je tako imenovani jojo učinek - ne le da povrnemo kilograme, pač jih dobimo še nekaj zraven.

 

In smo spet na začetku: uravnotežen način prehranjevanja, kar pomeni da jemo vse, le v primernem razmerju, in zmerno gibanje. S takim načinom se tudi občasni grehi (predvsem praznično prenajedanje)  ne poznajo.

 

Vse se začne in konča v glavi. Pa srečno! Aja, pa število kilogramov ni vse: raje pomerjaj oblačila, so bolj verodostojen pokazatelj uspeha pri hujšanju kot pa tehtnica. 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti