Zajec na žaru

toru  

član od: 31.1.2003

sporočila: 8

tema odprta - 23. jul 2003 8:14 | ogledi: 9.729 | odgovori: 2

Pozdravljeni

Zanima me ali ima kdo kakšen nasvet glede priprave zajca na žaru. Začimbe, ki grejo zraven, morebitne marinade, priloge ipd.

Tomaž

Berni  

član od: 2.7.2002

sporočila: 55

23. jul 2003 14:33

Ni ravno recept za na žar, ampak jaz bi ga malo priredila (sem opisala v oklepajih) in bi šlo. Kunec po provansalsko SESTAVINE 1 kunec 50 g masla 2 žlici olja 2 pora 3 limone 2 dcl kokošje juhe vejico timijana, lovorjev list, vejico rožmarina 2 stroka česna šopek peteršilja in krebuljice vejico pehtrana, sol in poper Kunca narežemo na kose. V večji posodi ga na maslu in olju skupaj z vejico timijana, listom lovora in vejico rožmarina dobro opečemo z vseh strani (jaz bi ga za žar recimo marinirala v tej mešanici+limonin sok+pehtran). Prilijemo limonin sok, solimo, popramo in v pokriti posodi na blagem ognju kuhamo 20-25 min(na žaru ga nekajkrat pokapljaš z limoninim sokom). Na drobno sesekljamo česen, por, krebuljico in pehtran. Vse skupaj dodamo kuncu, prilijemo juho in kuhamo še 15 minut. Kose kunca preložimo na servirni krožnik, omako pa pretlačimo ali zmešamo s paličnim mešalnikom in jo ponudimo posebej. lp Berni

bijelic-dejan  

član od: 7.12.2005

sporočila: 7

4. jan 2006 1:40

jaz bi rada probala zajca zapečeneg v pire krompirju in polenti !probala sem ali nimam recepta !lp! bijelic-dejan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti