Piškoti za malčke, ki se obdržijo en mesec

črnka  

član od: 13.11.2008

sporočila: 4

tema odprta - 22. okt 2009 13:12 | ogledi: 6.234 | odgovori: 5

Pozdravljeni,

ker se nezadržno bliža adventni čas, sem že začela razmišljati, kako bomo zadeve zasatvili letos. Sem mamica dveh malčkov (7 let in 9 mesecev) in rada stvari pripravim doma, sama in s pomočjo moža in zdaj že "ta velikega" fanta. Ne maram kupljenih in načičkanih zadev, se mi zdi, da je Božoč družinski praznik in ga temu primerno tudi praznujemo - nanj se pripravljamo kar cel mesec ali še več.

No, pa da preidem k stvari. Vsako leto naredim doma adventni koledar (žepke, škrniclje, lončke, nogavičke...) in vanj namestim piškote, čokoladice, bombončke... da jih potem moj malček vsak dan poje in odšteva čas do Božiča.

Letos pa imamo še novega družinskega člana, ki je ravno tako velik, da mu bo pisan adventni koledar všeč, zelo rad pa tudi je in prav vse stvari nese v usta, tako da moram razmisliti, kaj naj dam v te žepke zanj.

Prosim vas za pomoč - nasvete in recepte, in sicer bi rada pripravila kakšne enostavne piškote, ki se v ustih hitro raztopijo, se obdržijo dalj časa (advent traja skoraj cel mesec) in se dajo različno pobarvati, okrasiti, da ne bodo vsak dan enaki. Bom enake pripravila tudi za "ta velikega " fanta.

Skratka iščem nekaj enostavnega, dlje časa obstojnega in primernega za hrano 9 mesečnika.

Ideje (in recepte) na plan.

In najlepša hvala za pomoč,

črnka

kozamurnik

sporočila: 2311

22. okt 2009 13:29

" Ne maram kupljenih in načičkanih zadev, se mi zdi, da je Božoč družinski praznik in ga temu primerno tudi praznujemo - nanj se pripravljamo kar cel mesec ali še več.",itd. To si pa lepo napisala, črnka! Prav gotovo je tu kar nekaj mladih mamic (in ne samo mamic), ki imajo veliko zdravih in lepih idej in bodo uporabne tudi nam, ki nimamo več majhnih otrok. Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 22.okt 2009 13:34

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

22. okt 2009 14:14

Jaz žal recepta za take piškotke ne poznam, ampak poglej - saj ni potrebno že na začetku adventa napolnit vse škrniceljčkev, škatlic, predalčkov - česarkoli že. POgleda se tako vsak dan samo enega. Tako da tiste, ki še niso na vrsti lahko skrivoma sproti polniš

umbrella  

član od: 11.11.2008

sporočila: 8

22. okt 2009 14:34

Malčki se obdržijo en mesec? umbrella

krasjana73  

član od: 21.2.2009

sporočila: 236

28. okt 2009 7:39

Otroški recepti od miia se ne obdržijo niti en dan:) Jih prej zmanjka. Sem jih delala popoldan z mojima sončkoma (8 in 3) polovična masa-tata ni imel zjutraj niti za probat. Se pa res super oblikujejo. krasjana73

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti