Vloga za znižano plačilo vrtca

Merjinaa  

član od: 25.11.2009

sporočila: 102

6. jan 2012 11:51

Mene pa zanima ali ste dobile kako potrdilo, ko ste oddale vlogo. Meni so vlogo po hitrem postopku vzeli, vprašali če imam kake priloge in to je bilo to. Bila je namreč nepopisna gužva, saj so nosili vloge za vse kar je možno.

LP

Merjinaa

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

6. jan 2012 11:51

Ta denar ni moje premoženje.....ta denar pride v roke nekoga drugega po moji smrti....

V moje roke bi prišel le v primeru, da bi ga sama dvignila pred potekom zavarovalne dobe...ampak dokler ga ne, ga pač nimam. Oni tudi ne morejo vedeti ali jaz redno plačujem obroke ali ne.....

In dejanska vrednost police je čisto x znesek od tistega katerega bi jaz lahko dvignila če bi hotela predčasno dvignit denar s police. Zato ne vem kakšno vrednost oni jemljejo za izračun.

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

6. jan 2012 12:06

Formalno gledano je ta denar tvoje premozenje dokler ne umres, kako vrednost jemljejo v izracun bi morala vprasat na CSD. Na obrazcu je res ta zahteva.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

6. jan 2012 12:12

Draga Šjorca, jemljejo samo tiste podatke, ki jim jih narekuje zakonodaja. Pa menda ja ne misliš, da iz kakega osebnega firbca. Ravno to je tisto, ugotavljanje dejanskega stanja in upravičenost t.i. socialno ogroženih ( ker znižanje plačila vrtca je socialni transfer), ki leta in leta za vse možne pomoči izčrpavajo državno blagajno. Roko na srce, to je postalo že kar nacionalni šport, kako čimbolj zmolsti državo, pa se nobeden ne zaveda, da smo država pravzaprav mi vsi, da nam tudi za to zmanjkuje za zdravstvo, pokojnine itd.

Močno se strinjam s predhodnicami, da je premoženje marsikaj, kar se nam zdi, da to ni. Nalaganje denarja v razne sklade ipd. se lahko zgodi samo, če imaš dovolj denarja, sicer enostavno ne moreš. To je ravno tako, kot bi ga naložil v banki.

Kdaj in kako bogati bomo umrli!!! No, to je pa že drugo vprašanje.

Pa lep vikend vsem na kulinariki. 

kara

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

6. jan 2012 12:13

zanimivo, da drugim kateri imajo življensko zavarovanje niso vzeli, meni pa ja :S

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

6. jan 2012 12:28

Kara - v bistvu niti obe referentki sami nista vedeli kaj hočeta imeti......ena je rekla da, ena je rekla ne..... zato sem šla v luft. Moji znanci niso nosili svojih življenskih polic na CSD.

 

Kar se tiče države pa to: ko sem dala vlogo za otroški dodatek, so mi šteli tudi NEIZPLAČANO preživnino otrokovega očeta. Kot da denar prejemam, čeprav ga ne. Kot dokazilo o neplačevanju so hoteli imeti potrdilo o izvršbi.....

Ko sem jim  dostavila potrdilo od izvršbe, pa mi odločbe niso hoteli spremeniti, češ da bom to uveljavila komaj drugo leto z novo vlogo.

 

Torej PO NJIHOVO: če se meni poviša plača, morem jaz to javit v 8 dneh - in si seveda pripisat spremembo odločbe. Če pa hočem jaz s potrdilom od izvršbe dokazati, da oče za otroka ne plačuje, pa se ne spremeni nič.

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

6. jan 2012 12:46

OK Šjorca, sem šla v akcijo in pridobila informacijo iz prve roke.

Torej, referentka, ki ti je rekla, da mora polico vpisati, ima prav. Po nekem postopku ( kateri je, jaz žal ne vem), morajo vpisovati vplačila na police, vendar pa jih ne bodo upoštevali kot dohodek. To se bo zgodilo šele tedaj, če bi iz tega pričela potekati renta oz. kaj podobnega. Ti praviš, da gre zavarovanje za primer smrti, torej upajmo, da se nikoli ne bo izplačalo...

Res pa je tudi, da vlada ob novi zakonodaji strašanska zmeda, spremembe so res ogromne in velik zalogaj za vse te službe. Verjeti moramo, da bo kmalu zavladal red. Še vedno je bilo tako.

 

kara

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

6. jan 2012 12:47

Ko smo mi oddali vlogo za znižano plačilo vrtca, nam ni bilo potrebno vpisati življenjska zavarovanja. Tako so nam rekli na našem lokalnem CSD-ju. Ta podatek potrebujejo, če prosiš za denarno socialno pomoč.

Kot sem slišala, pa zaposlene na CSDjih niso imele izobraževanj na temo novih zakonov, programov in vlog, zato prihaja do tako različnih interpretacij, kaj je in kaj ni potrebno vpisati pri novih vlogah. 

Vilma

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

6. jan 2012 12:57

Kara, če si oddala vlogo samo za znižano plačilo vrtca, potem velja tisto, kar sem napisala. Zdaj omenjaš še otroški dodatek?

Če si na isti vlogi prosila za več pravic iz javnih srestev (menda to po novem niso več socialni transferji), potem je možno, da so želeli podatek tudi o življenjskih zavarovanjih.

Vilma

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. jan 2012 13:15

Šjorca, poznam to življenjsko zavarovanje, ker ga vplačujem tudi sama. Vsak mesec vplačaš toliko in toliko, traja 14 let (pri meni), zate ne vem. Če ga boš doživela, boš po tem roku lahko dvignila privarčevano vsoto, če boš umrla prej, bo to vsoto dobil tvoj otrok, predvidevam. Sama sem vpisala kot prejemnika po svoji smrti svoja dva otroka. Torej, kot je že napisala Limnol, ti vplačuješ od svoje plače to življenjsko zavarovanje in je prav, da se šteje kot tvoje premoženje.

Sama se zelo potegujem za socialno državo, čeprav nikoli nisem od nje dobila niti centa, nasprotno sem bila vedno v najvišjih plačilnih razredih v vrtcu, pa še kje. Ampak ne maram pa, da se ljudje znajdejo in koristijo vse, pa jim ne pripada. Naj dobijo tisti, ki zares potrebujejo, si ne morejo drugače pomagati. Zato tak vik in krik, ker so marsikomu pristrigli peruti. Se opravičujem, če sem bila groba. Še enkrat poudarjam, naj dobijo tisti, ki so upravičeni. Žal jih nekaj sama poznam, ki nimajo obraza, se namenoma ne poročijo, jemljejo od države, pri tem pa dobro živijo. Tisti, ki bi pa res rabili, pa ostanejo brez.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti