Pečeni kostanje

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

17. okt 2009 14:07

Tudi mi ga nič ne režemo, amak zgolj stresemo na vroč pleh in se zelo lepo lupi. magnolija

lartep  

član od: 19.11.2008

sporočila: 165

18. okt 2009 9:22

Mi kostanj pečemo v pečici in če ga ne prerežeš, ga raznese in pečice nikoli več ne očistiš. Da pa se prima lupi, ga prej vržem v skrinjo. da malo zmrzne. Če prej ni zmrznil že v naravi ob slani. Pa peči ga moraš že kar takoj na visoki temperaturi. lartep

sladkosnedko  

član od: 6.2.2008

sporočila: 223

19. okt 2009 13:19

Lartep- a ga  lahko ko ga prinesem iz gozda zamrznem za kratek čas(kot fižol recimo), da ne pridejo črvi in ga  naprej hranim v kleti. Nimam namreč toliko prostora v skrinji. Je katera že  naredila tako?

onija  

član od: 21.11.2004

sporočila: 99

19. okt 2009 22:14

Jaz tudi kostanj prerežem na trebušastem delu. Pečemo ga pa takole: iz bobna od pralnega stroja smo si naredili kurišče v katerem zakurimo tako, da dobimo veliko žerjavice. Še ko gori, na ogenj damo železno posodo v kateri bomo pekli kostanje, da se dobro pregreje. Ko se ogenj umiri (se pravi, da je samo žerjavica), v posodo stresemo kostanje, ki jih nekaj časa pečemo, da se lepo odprejo, potem na žerjavico ponovno nadevamo drva, da zagori. Ko je kostanjeva skorja dobro ožgana, jih stresemo v lonec v katerega smo dali časopis, robove zavihamo čez kostanj in pokrijemo. Lonec za nekaj minut postavimo v posodo v kateri so se pekli kostanji in do sedaj uspeh še ni izostal.

Je pa res, da morajo kostanji malo odležati, ker če jih pečemo isti dan, ko smo jih nabrali, niso dobri. Z zamrzovanjem še nismo poskusili.

onija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti