Kaj narediti s figami?

barbaronca  

član od: 26.4.2005

sporočila: 45

tema odprta - 8. okt 2009 19:56 | ogledi: 3.385 | odgovori: 1

imamo 3 kg sveže nabranih fig in ali je bolje dat v zmrzovalnik spasirane ali cele za kasneje, da bi delala kašice za otročka?

oz. kaj ve predlagate-marmelado ne bom delala, ker jo imamo dovolj.

barbaronca

Lee Ann  

član od: 11.2.2006

sporočila: 90

11. jan 2010 12:49

Sveže sadje in zelenjavo pasteriziram, tudi zmrzujem. Sadje (jabolka, hruške, slive, marelice, banane, itn.) za kašice, pudinge, peciva, kreme, .. pasteriziram; narežem na koščke, kose ali paščke, odvisno za kaj bom katero vrsto sadja rabila, napolnim kozarce, zaprem s pokrovi, nato kozarce postavim v pekač s cca. 1 cm vode, tako da se med seboj ne dotikajo, postavim v ogreto pečico za cca. 10 min na 150°C, vzamem ven in počasi ohlajam zavite v deko.. Nato shranim na temno v shrambo in kadarkoli lahko tako shranjeno porabim, za karkoli, ker ni ničesar dodanega.. Od zelenjave pa pasteriziram na kose narezan paradižnik, bučke, kumare, itn. Seveda pa tudi zamrzujem.. Za shranjevanje sadja in zelenjave za uporabo za kašice za otročka bi jaz pasterizirala.. Lee Ann

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti