Point n paint - komplet za pleskanje

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

tema odprta - 6. okt 2009 21:58 | ogledi: 3.311 | odgovori: 3

Zanima me, če je že kdo med vami kupil to "zadevščino" in kako je zgledalo barvanje s tem (tukaj mislim prekrivnost barve na stenah, pa ali res ni špricala barva vse na okrog, kot obljubljajo...).

Hvala za vaše posredovane izkušnje s tem izdelkom.

Mijan

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. okt 2009 22:17

Neeeee! Nekaj podobnega sem kupila za okrog vtičnic, okrog vrat itd, pa tako grdo razmaže barvo, da je romalo v smeti.

Kvalitetne barve dandanes ne špricajo. Vprašaj v trgovini, prepričana sem, da ti bodo dobro svetovali.

Na grozo nekaterih, sem prebarvala že 4 hiše (vsaj) od 1996, tako da lahko zaupaš mojemu (skoraj) profesionalnemu pristopu k temu opravku.

Vanja

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

6. okt 2009 22:19

Prvo kot prvo, vse je odvisno najprej od barve same, potem šele od nanašalne opreme: navodila na barvi so dovolj nazorno napisana, na kaj je treba paziti, da ne kaplja, ampak to bo vedno, dokler bo barva v tekoči obliki. Le da v minimalni obliki.

Prekrivnost je prav tako odvisna od barve same, večina barv je takih, ki zahtevajo dva nanosa, le pri high class barvah, ki so malce dražje, zadošča en nanos.

S pokrivnostjo je povezana tudi temeljita priprava podlage, saj v nasprotnem primeru lahko pričakuješ luščenje, še predno bo barva popolnoma suha. Kako pripraviti podlago, piše v vsakem pleskarskem priročniku, pa tudi prodajaci v ustreznih trgovinah bodo znali ustrezno svetovati.

Sam še vedno prisegam na klasičnega mačka, pa sem letos obnovil celo dnevno sobo, ravno te dni šraufam še zadnje opažne deske na strop ...

In pa, rad bi videl heroja, ki bo v celi eni uri prepleskal celo dnevno sobo, razen če ni velika 5 m2 ...

 

LP

Drejček

helenag  

član od: 29.8.2006

sporočila: 210

7. okt 2009 10:19

Mija, včasih se je tej zadevi reklo Fasil painter in sva jo z mojim možem testirtala bolj pri taprvih. Pa ne vem, al sva bla res tolk smotana al kaj, da sva imela povsod drugod več barve kakor pa na steni. Tako da moj ker znori, ko vidi kako tako reklamo. Jaz osebno odsvetujem, pa tudi barve so zdaj take, da z enim nanosom preprosto pokriješ vse, tudi kaplja ne prav pretirano, tako da je navadni valjček ali čopič zame - osebno - prva izbira. Pozdrav, helenag

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti