Kvadratura stanovanja

mehurček  

član od: 17.7.2007

sporočila: 129

tema odprta - 5. okt 2009 22:33 | ogledi: 1.969 | odgovori: 4

Pozdravljeni! Več glav več ve in ponovno vas prosim za pomoč.Živimo v bloku,v katerem smo pred leti najeli podjetje,ki je vpisovalo kvadraturo v zemljiško knjigo.Pri nas so se zmotili saj nam niso v seštevek računali balkon.Tako imam manjše stanovanje kot sosed pod menoj in vsi sosedi nad mano za 5 m2.Ko sem na zapuščinski razpravi to ugotovila sem se pritožila in sama raziskala kje je prišlo do napake.Šla sem na geodetsko upravo in dobila izpis katerega so oni dobili od podjetja in oni dali naprej v zemlj.knj.Z izpisom sem šla do podjetja katero je to vpisovali,obljubili so da bodo to popravili vendar to traja že 2,5 leti in nič od tegaNaj omenim še da jim ni bilo nič prav da sem ugotovila napako in so mi celo rekli da naj plačam ponovno meritev za cel blok ,za kar sem rekla da ne pride v poštev saj je napaka samo še pri meni -nekateri stanovalci so jo prej ugotovili in so popravili. Prosim svetujte kam naj se obrnem saj imam dovolj tega čakanja.Hvala in lp

mehurček

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. okt 2009 9:00

Na odvetnika. Ta bo pogledal trenutno zapisano stanje, organiziral novo meritev tvojega stanovanja in opravil postopke (predpostavljam, da skupaj z notarjem) za vpis popravka v Zk. Glede stroškov: imetje stane. Vendelina jr.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

6. okt 2009 9:38

Predvidevam da je šlo za meritve za vpis v kataster stavb. Škoda da se niste pritožili na njihovo odločbo v pritožbenem roku. Tako pa je verjetno vmes postala pravnomočna. Tako se zadeva zakomlicira. Ja, odvetnik, kot je predlagal Vendelina.

mehurček  

član od: 17.7.2007

sporočila: 129

6. okt 2009 11:22

Nismo vedeli dokler ni smo imeli zapuščinske.Glede stroškov pa smo že plačali in se mi nezdi pošteno da zopet plačam za napako,ki je nisem sama naredila.Hvala lp mehurček

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. okt 2009 11:36

Mehurček, imaš na voljo, da sama najameš tiste, ki bodo opravili popravke meritev, ali pa da ne stroriš čisto nič in bentiš o tem, kaj je pošteno in kaj ni in se zapis ne bo sam od sebe popravil. O tem, kakšne dokumente imaš ali nimaš, kaj si prejela ali nisi prejela, kje se nisi pritožila itd (še enkrat poglej tortičino pisanje), pa tudi velja še enkrat premisliti in pogledati. Kot sem že zapisala:imetje stane. Stane tudi to, če človek kaj prezre. Niso vsega krivi zgolj drugi. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti