Sušenje grozdnih jagod

katarinabarbara  

član od: 24.8.2008

sporočila: 31

tema odprta - 30. sep 2009 17:25 | ogledi: 5.886 | odgovori: 2

Lep pozdrav.

Mene pa zanima, če lahko posušiš grozdne jagode in zakaj jih lahko potem porabiš.

Hvaležna bi bila za nasvet, ker sem dobila kar precej grozdja za pozobati pa mi ga je škoda da bi ga potem proč metala, ker ne moremo vsega pojesti.

Lp

katarinabarbara

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

30. sep 2009 17:38

Jaz sem pred leti sušila temno grozdje (mislim, da sem imela izabelo) v sušilcu za sadje pa nam posušene jagode iskreno povedano niso bile všeč. Nisem jih mogla uporabiti niti kot rozine zaradi pečk, ki so bile res moteče. Če imate preveč grozdja, si lahko v teh dneh kuhate grozdni čaj ali pa grozdje enostavno zamrzneš in ga uporabiš kasneje. ˇ^~ˇ^~ˇ^ˇ~˘˘^^

mamka  

član od: 10.7.2006

sporočila: 434

30. sep 2009 17:57

Ja, grozdje zmrzni in ga po pesteh dodajaj v kompote. To je pri nas zakon. Imamo črno izabelo in jo ded (po jagodnem izboru) zmrzne kot borovnice. Je tudi v sušilcu poskusil sušiti, pa nam okus ni bil naj naj ...

Za porabit grozdje pa: pred dnevi pa je mož skuhal odličen grozdni sok za takojšno uporabo, brez dodanega sladkorja. Tak napitek 3 dni stoji v hladilniku. Mi ga za pitje mešamo pol vode pol soka. Stranski učinek tega pitja pa je, da se prebava "prebudi".     

mamka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti