Jesenski oblačilni report

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. sep 2012 7:15

Tole gre na vse kroje džinsa. In na vse kroje drugih hlač

Vendelina jr.

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

24. sep 2012 8:16

Meni je tale modelček všeč. Po mojem bi bil tudi primeren.

Čarli08

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

22. avg 2013 7:20

Dobro jutro vsem skupaj.

Včeraj sem se odločila pospraviti garderobo. Saj veste, malce prelaganja sem ter tja, zračenje in brisanje prahu - na koncu pa ugotovitev, da moram krepko prenoviti vsebino. Mnogo bo šlo v dobrodelne namene, praznino pa bi rada zapolnila.

Zato vas, drage dame, ob tej priliki sprašujem kakšne so aktulane modne smernice.

Lahko upamo na kakšen nov report?

beatrice

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. avg 2013 11:00

Sem imela zadnje mesece težave s prilepljanjem fotk na format bloga. Druga stvar je pa, da so me je včasih kakšno neslano brančanje in perjenje rahlo odvrnilo od večjega dela.

Stvar je pa taka (telegrafsko)

1. Črna, dokler ne bodo našli česa temnejšega. Črno bel trend iz poletja se nadaljuje v črno-bež trend v jesenko zimski shemi

2. Trenč - za prve deževne dni pa do kakih 10 stopinj celzija

3. V plaščih sta dva glavna trenda, tako da uporabiš tisto, česar še nimaš: dolg plašč moškega kroja, v kakšni dobri tvidasti izvedbi in kratek plašček, ki je pa letos zaželeno v močnih barvah

4. Poleg črne barve se močno kombinira z barvami. Vsekakor je v naslednji sezoni veliko plaščkov v barvah bomobnov: skratka, vse barve M-M bombonov so okej, tudi barve žele bomobnov so okej. To potem kombinirate s črnim (začetna vezija).

5. Nadaljevanje metalne ere v obliki: prešitih urbanih puhastih jaknic v zlati ali srebrni barvi, pa tudi kobalt modro in petrolejsko zeleno, če se sveti.  Pa jasno, živo rdeče.

6. Škornji grejo ponovno čez koleno.

7. Animalni potiski so še vedno okej, amašk en kos zadošča. Poelg zebrastih in mačkastih potiskov so zelo iskani tudi kačji potiski

8. Usnjena jaknica (več barvnih različic) je dekletova dobra prijateljica. Letos jo kombinramo z oblekami in s pencil krili. Od pencil kril so zanimiva krila z animalnimi potiski, še bolje pa je, če najdete kakšne z zanimvim tkanjem, da je blago narjeeno na ročnih statvah. Nekaj takega je imela Zara že v poletni verziji in bo imela tudi v jesenski.

9. Zelo zanimv je vedno škotski karo. En kos v karirastem zadošča. Kos pomeni: krilo ali pa plašč. Če nimate manekenskih postav, se na vsak način izgonite karirastim blazerje, ker vam to ne bo pomagalo.

10. Kvačkani dodatki so zelo iskani, tudi kvačkane baretke in druge kape, če ne najdete v trgovini ali če ne znate kvačkati, pišite hedonistu, ima veze.

11. Barve razen črne: živo rdeča, petrolejska, lešnikova, barva bakra, rožnati pepel (je pa res, da tale barva večini belk ravno ne pomaga), neonsko modra, night blue. 

12. Prijateljski nasvet: če nimate lepe afriške ali indijske polti, zmanjšatje število kosov v barvah melancane in vijole, ker ti dve barvi v hladnem delu leta vašemu tenu ravno ne pomagata. Vijola torbica je okej, vijolo obleko pa preskočite.

Hope this helps.

 

Vendelina jr.

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

22. avg 2013 11:23

Vendelina jr. je napisal/a:

10. Kvačkani dodatki so zelo iskani, tudi kvačkane baretke in druge kape, če ne najdete v trgovini ali če ne znate kvačkati, pišite hedonistu, ima veze.


Vendelina jr.

 

Dobra!

Drugače pa fino, da se spet kaj reče o modi.

 

saša

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

22. avg 2013 11:59

 So very happy!

Najlepša hvala za izjemno hiter, izčrpen in vsekakor koristen report, Vendy.

No, sem zmerna ljubiteljica živali, nikakor pa ne prenesem živalskih vzorcev. Se mi zdi da to najbolje pristaja Jane in Tarzanu. Vendar je to stvar okusa.

Mislim, da moram najprej pisati Hedonistu. Ravno včeraj sem prebirala nekaj interesantnega o kvačkanju. Alo, grem vprašat kako vzame mero.

 

 

 

beatrice

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

25. avg 2013 12:28

That helped (saj se mi je zdelo, da v moji taboljši bluzi pozimi vlečem malo bolj na zeleno).

Imam pa naivno vprašanje: kje se zdaj na jesen dobijo kaki pametni trenčkoti? Zadnjič sem spraševala eno prijazo prodajalko in je malo zavzdihnila, potem pa le povedala, da bodo na jesen privlekli ven samo to, kar je ostalo od pomladi (predvidevam, da bo vse, kar kolikor-toliko v redu zgleda, v številkah do 36 in od 46 naprej).

Sicer sem pa videla en krasen potiskan plašček v Desigualu, ampak žal kakih 30 let prepozno.

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

25. avg 2013 14:25

Enkrat ga nabaviš, ko boš na službenem potovanju, če te pot zanese na to stran, jih boš našla na vsakem koraku. :) 

A stvari od pomladi bodo vlekli spet na dan? Zdaj so mi pa nekatere zadeve postale čisto jasne. :)

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. avg 2013 19:21

Limnol, v Zari so od tega tedna že trenči, ni frke. Kakšnega se najde v supernovi pri Peek Cloppenbergu. Drugače je pa tako, da ga nabaviš na službeni poti. Recimo, če greš kaj v južno Italijo, Španijo, skratka mediteranske destinacije, tam je trenč v redni jesenski ponudbi, ker se tudi dlje časa nosi.

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. avg 2013 19:26

Poeg tega, drage dame, razne vijola in melancane barve las vam takisto ne pomagajo. V nobenem letnem času, v hladnem delu pa še zlasti ne. BTW, ta barva las bi naredila grozno še Naomi Campbell. Iščite bolj v lešnik-karamela barvnem spektru.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti