Vabilo na 14. pohod na krasu je krasno

tema je zaklenjena

npahor4  

član od: 16.1.2009

sporočila: 86

tema odprta - 29. sep 2009 12:56 | ogledi: 1.987 | odgovori: 2

Ste se že kdaj sprehajali po trgatvi po Krasu?

Želite poskusiti dobrote kraških gospodinj?

Si želite le mirnega pohoda in poslušanja šelestanja listov?

...predstavljajte si, da Vam pod nogami šumi odpadlo hrastovo listje, ko vas med hojo krvavordeči ruj pozdravlja med potjo...

SMO VAS NAVDUŠILI?

Vabimo Vas, da se nam pridružite na 14. tradicionalnem pohodu "NA KRASU JE KRASNO", ki bo v nedeljo 11.OKTOBRA 2009, z zbirališčem v Praprotu med 9.30 in 10.00h, odkoder sledi prevoz do Tubelj (start pohoda).

Najprej se bomo posladkali s pecivom domačink in spili kozarček, soka, terana (...) in se podali na potep. Tako kot vsako leto, vas bomo tudi letos popeljali po novi trasi. Trasa našega pohoda se vsakoletno spreminja in vsakič se potrudimo, da Vam ustrežemo s čim novim.

Na Krasu nimamo ravno visokih vrhov, ker je Kras planota, zato se bomo prepustili kraškemu reliefu in si ogledali majhne kraške vasice (možnost nakupa kraškega medu), na poti nas čaka dramsko presenečenje. Obiskali bomo tudi turistično kmetijo, kjer bomo degustirali teran (otrosi seveda sok). Nato se bomo prvič podali čez "mejo", in si na italijanski strani ogledali eno izmed jam.

Pohod bomo zaključi v Praprotu (I), kjer poteka Oktoberfešt z delujočimi kioski za jedačo in pijačo. Hoje je za približno 3,5-4 ure. Primeren je za vse starostne skupine, obvezna pa je planinska obutev. Nekaj pohodnikov bomo tudi nagradili.

Pohod bo ob vsakem vremenu. Vpisovanje je brezplačno. Pohod je na lastno odgovornost, zbirajo se le prostovoljni prispevki.

Organizatorji:

SLOVENSKO KULTURNO DRUŠTVO VIGRED,

VAŠKA SKUPNOST TUBLJE,

JAMARSKO DRUŠTVO GRMADA,

PLANINSKI ODSEK SK DEVIN,

TABORNIKI ROD MODREGA VALATRST-GORICA in

RAZVOJNO DRUŠTVO PLISKA,

INFO.: kras.krasno@gmail.com

npahor4

dolenjka3  

član od: 2.11.2008

sporočila: 14

12. okt 2009 21:55

Pozdravljeni, a mi lahko daste nasvet, kje na Krasu bi se dalo malo spočit za dan ali dva, mogoče kaka turistična kmetija z dobro pijačo in jedačo, pa tudi spanjem. Hvala in lep pozdrav, Dolenjka dolenjka3

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti