Šivalni stroj

slivovi cmoki  

član od: 7.8.2012

sporočila: 444

11. nov 2014 22:21

Možne težave;
- pri nekaterih šivalnih strojih ustreza, da čolniček obrnemo tako, da nit lahko povlečemo od sebe, pri nekaterih pa obratno, da nit lahko povlečemo k sebi, predno ga vstavimo v čolniček,

- da ste vretence vstavila v čolniček, niste pa nato potegnila niti čez zarezo čolnička,

- problem povzroča tudi samo malenkost preveč spuščena šivanka,
- ali malenkost zamaknjena šivanka (pri tej težavi je opaziti kot bi nit sukanca krožila okoli šivanke),
- tudi nitka med zobci, ki potiskajo blago lahko povzroči težave, ...

Lp

slivovi cmoki

dandejcica  

član od: 10.2.2015

sporočila: 1

10. feb 2015 8:35

Lep pozdravček.

Jaz bi pa samo povprašala, če kdo slučajno podari kakšen delujoč šivalni stroj? :) Trenutno si ga ne morem ravno privoščiti, da bi ga kupila zato iščem tu po spletu kakršnekoli informacije, če ima kdo kakšnega viška, da ga ne potrebuje ter da ga podari. Sem pa tudi totalna začetnica pri šivanju na šivalni stroj saj je do sedaj vsaka moja modna ideja ostala samo na papirju:)
Če kdo kaj ve sem dosegljiva na email naslovu: lara.pirs@gmail.com

Hvala za kakršnekoli informacije:)

Pozdravček iz Kopra :)

dandejcica

Valchi  

član od: 15.1.2015

sporočila: 71

10. feb 2015 10:10

Jaz imam šivalni stroj od Bagat-a, RUŽA, tudi meni se je kdaj zgodilo, da se je sukanec nabiral. V to napravico (ćolniček), kjer vstaviš navitek s sukancem ima en majhen vijakec, katerega rahlo z izvijačem, katerega dobiš pri opremi, narahlo popustiš ali priviješ. Sukanec mora skozi to luknjico iti počasi, kar pomeni, da ga moraš centrirat. Ko to urediš, imaš najbrž tudi na glavi šivalnega stroja, kjer je igla, tudi napravico, kjer stisneš ali popustiš zgornji sukanec. No, ne vem, če sem napisala, da je razumljivo. Ko dobiš občutek za "štelanje", je šivanje prijetna stvar. Skratka, ko napeljše sukanca zgoraj in spodaj, ju rahlo potegneš in morata biti enako napeta, ne preohlapno in ne preveč napeto. S prakso vse pride.

Jaz sama podmažem stroj, imam ga že 30 let in dela brezhibno. Igle prilagajam debelini blaga, sukance pa kupujem  raje kvalitetnejše in blagu primerne (bombažen za bombaž, sintetičen za sintetiko). Prah čistim sproti  čopičem, ki je ravno tako bil v priloženi opremi.

 

Prijetno šivanje!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti